Turneringspausen har medført en ekstra lang træningsperiode, hvor de internationale turneringer har været skiftet ud med landsholdstræningen i Brøndby og langsigtede udviklingsmål. Men nu venter det prestigefyldte Thomas og Uber Cup lige om hjørnet, og derfor går trænere og spillere på det Nationale Elite Træningscenter (NETC) ind i en periode, hvor der arbejdes hen mod at formtoppe til verdensmesterskabet på hjemmebane.

Klik her og lyt til dagens afsnit på dine foretrukne platform her

– Det bliver nok ikke meget større for mange af de danske spillere end at spille verdensmesterskabet på hjemmebane.

Sådan lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen i den seneste episode af Badminton Danmark Podcast.

Han fortæller, at han sammen med resten af trænerteamet og spillerne nærmer sig en periode, hvor omdrejningspunktet bliver at arbejde frem mod at “peake” til det kommende Thomas og Uber Cup primo oktober.

– Vi er i en periode, hvor spillerne snart skal formtoppe. Vi går ind i en helt anden proces, fordi der nu er en deadline. Det er nu, tingene skal begynde at sidde lige i skabet. Det plejer at medbringe en masse frustrationer, men også en masse intensitet og kvalitet fra spillerne – de er sultne, fortæller landstræneren.

Klik og læs mere om, hvordan de danske spillere træner under den usædvanlige lange træningsperiode

De seneste mange måneder har spillerne på det Nationale Elite Træningscenter knoklet til landsholdstræningerne for at udvikle sig, og det har ifølge Kenneth Jonassen været fedt. Med få uger til verdensmesterskaberne er det tid til at få de danske spillere tilbage i kamp- og turneringsform. Derfor lavede landstrænerne i sidste uge et kampsetup på landsholdstræningen, hvor de forsøgte at skabe tuneringslignende rammer med skemalagte kampe, livestream af flere af kampene og interviews før og efter kampene og ikke mindst konstruktiv feedback under og efter kampene.

– I de her tider, hvor vi er begrænset turneringsmæssigt, prøver vi at lave et setup, hvor vi gerne vil fremprovokere noget, der kan ligne en turneringssituation. Derfor laver vi de her kampuger med faste kamptidspunkter i tre dage i streg, forklarer landstræneren.

Udover det turneringslignende setup og initiativerne i den forbindelse har trænerne valgt at udfordre spillerne ved at vælge forskellige hastigheder på boldene.

– De har prøvet at spille med hurtige bolde og i medvind, hvilket er altid ubehageligt. Det handler om, at de skal kunne leve sig ind i situationen. Der har været nogle dejlige frustrationer, fortæller Kenneth Jonassen.

I seneste episode af Badminton Danmark Podcast fortæller Kenneth Jonassen mere om tankerne bag kampugen, og hvordan forløbet har været op til. Du kan også høre en af Danmarks bedste herredoublespillere, Anders Skaarup, fortælle om, hvad kampugen betød for ham, hvilke kampe han så mest frem til og meget mere.

Hør hele podcasten her!