Pokal - Trofæ - Thomas Cup - Uber Cup -Vinder
Badmintonphoto

International topbadminton genoptages i Danmark: Åbner med tre store events

August 27, 2020 12:21 Skrevet af

Danmark bliver værter for tre store badmintonevents, når de første internationale mesterskaber og World Tour-turneringer genoptages efter Covid-19. For ikke nok med, at Danmark som planlagt skal afholde verdensmesterskabet for herre- og damelandshold, TOTAL BWF Thomas & Uber Cup, og DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, så har Badminton Danmark fået til opgave at løfte endnu en stor international badmintonturnering.

 

Siden All England i marts måned, hvor Viktor Axelsen kunne lade sig krone som sejrherre i herresingle, har den internationale badmintonkalender været tømt på grund af Covid-19. Men fra den 3. oktober og helt frem til den 25. oktober vil der være badmintonmesterskaber og -turneringer at glæde sig til – og det på en helt ny måde og på dansk grund.

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup afholdes som planlagt den 3.-11. oktober i Aarhus. Verdensmesterskabet følges op af World Tour Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i Odense den 13.-18. oktober, og ugen efter fra den 20.-25. oktober vil Odense fortsat lægge hal til international badminton, da Danmark overtager værtskabet af French Open, som også er en Super 750-turnering.

Klik her for at købe billet til TOTAL BWF Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus den 3.-11. oktober

Det sker som foranstaltning for, at spillerne og den øvrige stab dermed ikke skal krydse flere landegrænser end højst nødvendigt, og fordi Det Internationale Badmintonforbund, BWF, vurderer, at Danmark har eventkompetencerne til at afvikle tre af sportens største events på en sundhedsmæssig sikker måde.

– Vi glæder os rigtig meget over, at Danmark bliver stedet, hvor international topbadminton genoptages efter Covid-19. Det er i sig selv historieskrivning, men at det så bliver med Thomas & Uber Cup i Aarhus samt to gange Denmark Open i Odense er kæmpe stort. Vi har længe arbejdet på at skabe retningslinjer og anbefalinger sammen med myndighederne, BWF og vores samarbejdspartnere, så vi kan afholde disse store events på en sundhedsmæssig fuldt ud ansvarlig måde, hvor vi gør alt for at minimere smitterisikoen for spillere, tilskuere, dommere, frivillige og alle øvrige involverede, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Nogle af de initiativer, der skal være med til at sænke risikoen for smitte er blandt andet at lave forskellige farvezoner, således at de forskellige grupper har et minimum af fælles berøringsflader. Badminton Danmark områdeinddeler tilskuerpladserne, ensretter alle gangarealer, opstiller håndspritstationer overalt samt temperaturscanner alle ved indgangen til hallen.

Læs også: Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

Derudover bliver alle i den grønne farvezone (spillere, dommere, officials, turneringsledelsen med flere) Covid-19-testet løbende gennem de tre uger. Badminton Danmark samarbejder til formålet med KMD og har selv indkøbt både testkit og to maskiner til testfremkaldelse, så vi kan teste nøglepersoner og få svar på 20 minutter.

Hertil kommer selvfølgelig en overholdelse af myndighedernes generelle anbefalinger og retningslinjer om afstand og hygiejne. Alle tilskuere vil inden den givne event modtage praktisk information. Eksempelvis vedrørende toiletforhold, køb af mad, trafikinfo og anbefalinger i forhold til brug af mundbind og smittestop-app’en.

– Vi har fået en unik og historisk mulighed for at blive det første europæiske land til at afholde Thomas & Uber Cup og til at afholde to World Tour-turneringer i træk. Det vil kræve en kraftanstrengelse udover det normale af hele min stab af medarbejdere at løfte denne opgave. En opgave vi er meget ydmyge overfor, og som vi ønsker at gøre vores ypperste for at løse på højeste niveau, samtidig med at vores tilskuere skal føle sig sikre i forhold til deres eget helbred. Derfor indfører vi en række initiativer, som i sidste ende skal hjælpe os alle med at kunne nyde badminton i verdensklasse, siger Bo Jensen.

Klik her for at sikre dig billet til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR 2020 den 13.-18. oktober 2020 i Odense

BWF’s generalsekretær, Thomas Lund, glæder sig over, at de seneste måneders arbejde snart bærer frugt i henholdsvis Ceres Park & Arena og Odense Idrætshal.

– Den største udfordring for os har været at håndtere rejselogistikken mellem forskellige områder, hvor der gælder forskellige indrejse- og sikkerhedsrestriktioner. Derfor har vi justeret turneringskalenderen, og nu ser vi frem til at vende tilbage til international badminton, og vi vil gerne takke alle dem, som har været med i planlægningsprocessen, siger Thomas Lund.

Hvor mange tilskuere der åbnes op for til TOTAL BWF Thomas & Uber Cup og DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR samt den nye Denmark Masters i uge 43 afhænger af de politiske forhandlinger, som kører i disse dage. Badminton Danmark vil udsende yderligere information om dette, når partierne er færdige med forhandlingerne og har fremlagt deres konklusion.

 

Fakta:

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 3.-11. oktober 2020.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TOTAL BWF Thomas & Uber Cup.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Klik her for at læse mere om TOTAL BWF Thomas & Uber Cup 2020

 

DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR

DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR spilles i Odense Idrætshal, Odense, 13.-18. oktober og ugen efter den 20.-25. oktober.

Turneringen er kategoriseret som en World Tour Super 750-turnering og dermed blandt verdens otte største turneringer. Kun overgået af Super 1000-turneringer, som tæller All England, China Open og Indonesia Open.

Præmiesummen er 750.000 amerikanske dollars.

Joachim Fischer/Christinna Pedersen er de seneste danskere til at vinde turneringen. Det gjorde de i 2016.

Klik her for at læse mere om DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR 2020

 

Denmark Masters

Denmark Masters spilles i Odense Idrætshal, Odense, den 20.-25. oktober.

Turneringen er kategoriseret som en World Tour Super 750-turnering og dermed blandt verdens otte største turneringer. Kun overgået af Super 1000-turneringer, som tæller All England, China Open og Indonesia Open.

Det er første gang nogensinde, at to World Tour-turneringer afholdes i træk i samme land.

Præmiesummen er 750.000 amerikanske dollars.

Læs også: Thomas og Uber Cup: Sådan forbereder landsholdsspillerne sig

 

Sammen med Thomas & Uber Cup-sponsorerne, TOTAL (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, Alps, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TOTAL BWF Thomas & Uber Cup i Ceres Arena, Aarhus, den 3.-11. oktober 2020.

Lige så glæder vi og vores sponsorer, DANISA (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), VICTOR, Mille Food, Destination Fyn og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, Total, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Thaisen Hus, Philipson Vine, Nespresso og TV 2 SPORT os til at byde velkommen til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR fra den 13.-18.

Sidst, men ikke mindst ser vi frem at byde velkommen til det ekstraordinære Denmark Masters fra 20.-25. oktober!Tags: , , , , , ,
Kategori: , , , ,