Sæsonens første turnering på den danske Grand Prix Circuit er nu skudt i gang, og der venter en weekend med en række spændende opgør blandt de sultne deltagere, som endelig er tilbage i kamp efter en lang pause.

 

Hvem er i bedst form efter den lange turneringspause forårsaget af coronapandemien, og hvem kommer bedst ud af starthullerne på sæsonens Grand Prix Circuit?

Det ved vi efter alt at dømme langt mere om på søndag, hvor årets første turnering i Grand Prix-serien rundes af. Inden da venter der en lang række interessante opgør mellem danske subelite- og elitespillere i Højbjerg Badminton Klub fra fredag formiddag og frem.

Kvalifikationsopgørene er allerede i gang, og du kan følge kampene direkte på badmintonlive.dk.

Klik her for at gå til badmintonlive.dk

I turneringsprogrammet, som grundet den lange turneringspause i lyset af coronapandemien er udvidet til også at indbefatte elitespillere, optræder både landsholds- og hjemmebanespillere som Anders Skaarup, Alexandra Bøje og Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Alle kan de nå at strække ben oven på torsdagens ligarunde, inden det for dem går løs lørdag.

Det samme kan U19-danmarksmesteren Magnus Johannesen, som skal møde Kim Bruun i første runde. De to herresingler stødte senest sammen så sent som i sidste uge i forbindelse med testkampene på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Her var det Magnus Johannesen, som løb med en kneben sejr. Om det forestående Grand Prix-opgør med Bruun, lød det fra det unge stortalent:

– Det bliver da fedt at gå ind til den kamp i Højbjerg og vide, at jeg vandt, sidst vi mødtes. Så jeg håber, at vi kan få en lige så god kamp i Højbjerg, sagde Johannesen med henvisning til det spændende opgør i Brøndby, der endte 21-19, 23-21 i venstrehåndsspillerens favør.

Læs artiklen om testkampene på NETC her

Allerede fredag er der dog godt gang i gryden med kvalifikationskampe i hallen i Højbjerg, som hen over sommeren har fået sig en ordentlig omgang, således den så godt som skinner.

Ifølge SU-formand i klubben, Christian Blittrup, har hallen aldrig stået så flot før, som den gør nu.

– Spillerne kan virkelig få lov at opleve en badmintonhal i topform. Vi har bl.a. fået ny forpagtning med virkelig attraktive forplejningsmuligheder, istandsat entréen, forbedret toiletfaciliteterne og lavet en ny, 60 m2 stor terrasse, lyder det fra SU-formanden.

Selvsagt er der imidlertid gjort flere tiltag og søsat diverse coronarestriktioner som konsekvens af Covid-19. Der vil blandt andet være ensrettet i hallen, opstillede spritautomater og begrænsede tilskuerpladser.

Klik her for at se hele programmet for Højbjerg Grand Prix