Stemningen var høj i Højbjerg, og badmintonspillet var fortrinligt på rundbuehallens grønne baner i weekenden, hvor første turnering i Grand Prix-serien løb af stablen. – Virkelig fedt at være tilbage i turneringsmode, lyder det fra en af weekendens stolte vindere. Se, hvem der har lagt sig i spidsen af den danske turneringsserie her.

 

Der var høj ketsjerføring og drønhamrende dygtig badminton på dagsordenen i weekenden, hvor flere af landets stærkeste badmintonspillere på ny kunne fatte ketsjerne og kæmpe for podiepladser i turneringsregi.

Søndag sluttede første udgave af de i alt fem turneringer, som udgør Grand Prix Circuit’en oven på tre dages dyster i Højbjerg Badminton Klub.

Her løb Victor Svendsen med titlen i herresinglekategorien efter en tresætssejr i finalen over Ditlev Jæger Holm, og således fik nordjyden stillet en smule af den sult, der har bygget sig op i løbet af en ekstraordinær lang turneringspause forårsaget af coronapandemien.

– At komme tilbage i turneringsmode og spille nogle kampe, hvor det gælder, har virkelig været fedt. Og så at krydre det med en turneringssejr er selvfølgelig ekstra fedt, især taget i betragtning af at det måske var en af de stærkest besatte danske turneringer i flere år. Så det er jeg rigtig stolt over, siger Victor Svendsen.

Læs også: Højbjerg Grand Prix er skudt i gang

Den 25-årige herresingle lagde ellers ud, som han sluttede, med en tresætskamp. Første opgør stod med hjemmebanespilleren Karan Rajan Rajarajan, hvor der ifølge Svendsen var en smule nerver og stiv arm, der skulle ud af kroppen, inden sejren kunne øjnes. Netop den lidt hvileløse sind- og kropstilstand sætter sejrsherren ikke desto mindre pris på igen at mærke på egen krop.

– Den der fornemmelse med kriblen i armen og at mærke nervøsiteten, lige inden man går på banen, er jo virkelig fed. Og så var det egentlig også rigtig fedt at få et svar på, hvor man står henne efter en så lang kamppause, fortæller Victor Svendsen.

Hør mere fra weekendens sejrherre samt vinderen i damesinglekategorien, Line Christophersen, i Badminton Danmark Podcast, som udkommer tirsdag.

 

Her får du overblik over, hvordan turneringens fem finaler udmøntede sig:

 

Herresingle: Victor Svendsen vs. Ditlev Jæger Holm: 17-21, 21-18, 21-11

Damesingle: Line Christophersen vs. Amalie Schulz Terp-Nielsen: 21-12, 21-15

Herredouble: Christian Faust Kjær/Andreas Søndergaard vs. Mikkel Stoffersen/Mads Vestergaard: 21-17, 21-12

Damedouble: Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow vs. Emma Karlsson/Johanna Magnusson: 21-17, 22-20

Mixeddouble: Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby Hansen vs. Sebastian Bugtrup/Ditte Søby Hansen: 21-16, 21-15

 

Klik her for se alle resultater fra weekendens Grand Prix Circuit-turnering i Højbjerg