Emil Lyders, Badminton Danmark

Hvem vinder? Se de nominerede til Årets Badmintontræner

september 10, 2020 13:51 Skrevet af

7 trænere fra hele Danmark har gjort en ekstra stor indsats og er fortjent blevet nomineret til prisen som Årets Badmintontræner 2020.

Af Julie Homann Carøe, DGI Badminton

 

Heldigvis har vi rigtig mange rigtig dygtige badmintontrænere i Danmark. Badminton Danmark og DGI Badminton hylder dem, der har gjort en ekstra indsats og udmærket sig specielt det forgange år. De to organisationer kårer til det fælles årsmøde den 12. september Årets Badmintontræner.

De nominerede kommer fra hele Danmark og er indstillet af Badminton Danmarks kredse og DGI’s landsdele.
De 7 nominerede til Årets Badmintontræner er:

Jonathan Søgaard, Nivå-Kokkedal
Jonathan er en enorm driftig formand, der også fungerer som træner. Han formår at skabe sjove, lærerige og atypiske træninger for rigtig mange børn og unge – og han udnytter samtidig halkapaciteten maksimalt, så der er plads til flest mulige. Jonathan arbejder benhårdt på at udvikle og fastholde den stærke sociale ånd, som hersker i klubben på tværs af unge og voksne. Han har stort fokus på udvikling af trænerne og også rekruttering af nye, således at der skabes en ’fødekæde’ internt i klubben.

Nikolaj Krøjgaard Lehrmann, Silkeborg BK
Nikolaj har et stort engagement og en visionær tilgang til badmintontræningen. Han har været med til at skabe et fantastisk fællesskab, hvor både børn og unge udvikler sig menneskeligt og socialt, og hvor både bredden og eliten udfordres og løftes badmintonmæssigt.
Nikolaj har blik for hele klubben. Ud over sin trænergerning er han også en del af bestyrelsesarbejdet og har med sine initiativer været med til at udvikle klubben som helhed. Han er også med til at motivere og engagere spillere i at blive hjælpetrænere.

Læs også: Jakob Poulsen i ugens podcast: Kim Astrup er faktisk skyld i, jeg valgte at blive badmintontræner

Carsten Jensen, Ønslev-Eskilstrup Badmintonklub
Carsten startede som ungdomstræner i klubben for 6 år siden. Her havde han omkring 12 spillere. I dag har klubben ca. 45 spillere. Klubben har fået et velfungerende ungdomsudvalg, gode hjælpetrænere, og den flotte udvikling skal tilskrives Carsten.Han er samlingspunktet for ungdomsspillere. Hans engagement, faglighed og motivation har givet spillere en glæde til at komme til træning. Når holdet er ude til kamp, har Carsten igennem de sidste år formået at skabe et fællesskab for både spillere og deres forældre. Carsten er samtidig en klubmand, som ønsker det bedste for klubben og dens spillere og sætter lige så meget fokus på de mest udfordrede spillere, som dem der har et højt niveau.

Anders Højbøge Mosegaard, Dragør Badmintonklub
Anders er en ekstremt dygtig og uhørt engageret træner, der fremmer motivation, spilleglæde og badmintonkompetencer hos ungdomsspillerne i Dragør Badmintonklub gennem sine egne badmintonfærdigheder, sine undervisningsmetoder, sit overblik og sin personlighed.
Anders har et præcist blik for den enkelte spillers kvaliteter både spillemæssigt og menneskeligt. Dette overblik betyder, at de unge medlemmer bliver placeret på et hold, der understøtter den udvikling den enkelte spiller er i gang med netop nu, og derved opnås også den bedste forudsætning for, at udviklingen og progressionen på en gang bliver både større og mere smidig. Udover sit blik for den enkelte spiller har han et ligeså stærkt blik for fællesskabet. Han planlægger og deltager på alle niveauer i klubbens sociale arrangementer, og har dermed en stor del af æren for, at ungdomsmedlemmerne i Dragør Badmintonklub har et stærkt og inkluderende fællesskab.

Læs også: Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

Allan Kolbro, Vendsyssel Elite Badminton
Allan har været primus motor i Nordjyllands ambitiøse badmintonprojekt – nemlig at få et nordjysk hold med blandt de allerbedste i Danmark. Allan har formået at hive en række medaljer til Vendsyssel, og har i denne sæson kvalificeret Vendsyssel til Final4.
Udover arbejdet i Vendsyssel, er Allan også en person som skaber sammenhold i og omkring Vendsyssel og deres samarbejdsklubber. Han sørger bl.a. for at Liga-spillerne kommer på besøg hos de lokale klubber og spiller med børnene. Allans dør i privathjemmet er også altid åben for alle badmintonfolk. Han har adskillige gange inviteret spillerne fra Liga-holdet ind som en del af familien, hvor de bl.a. hjælper med at lave mad, spille brætspil og lave aktiviteter i haven.

Martin Eriksen, KRIF Badminton (Kullerup-Refsvindinge Idrætsforening)
Martin er en træner, der er vant til at arbejde benhårdt med rekruttering og ikke mindst fastholdelse af spillere. Martin arbejder i flere klubber – de fleste i mindre klubber, hvor han kan sætte sit eget præg på udviklingen, både på og uden for banen. I KRIF har Martin været en væsentlig faktor til den enorme stigning af medlemmer på ungdomssiden, som klubben har oplevet. Han er ligeledes god til at tage andre lokale trænere ”under sine vinger” og løfte deres faglige kompetencer.
Derudover har Martin igennem flere år påtaget sig rollen som leder af den succesfulde Glamsbjerg Lejr i samarbejde med Badminton Fyn.

Jonas Lyskjær, Aabenraa Badmintonklub
Jonas er super dygtig i hallen, hvor han med sin store viden og engagement forstår at få alle spillere til at udvikle sig og føle sig velkommen. I flere år har Jonas været med til at udvikle træningsmiljøet i Aabenraa Badmintonklub både for ungdom og senior. I BSA-samarbejdet mellem 10 klubber har Jonas været med til at rykke overlæggeren i forhold til god talentudviklingstræning, og i netværket har han været med til at sætte fokus på, hvordan badminton-talenter udvikler sig bedst.

En jury kårer vinderen af Årets Badmintontræner på DGI Badminton og Badminton Danmarks fælles årsmøde den 12. september i Kolding.

 Tags: , ,
Kategori: , , , ,