Badmintonphoto

Oplagt Gemke forud for uge 42: – Jeg står skarpt

October 5, 2020 10:31 Skrevet af

Da herresinglespilleren Rasmus Gemkes fyldte turneringskalender blev skiftet ud med lutter landsholdstræning i Brøndby, så han det som en oplagt mulighed for at blive en endnu bedre badmintonspiller. En vedvarende ambition, som var med til at holde motivationen højt i en periode, hvor mange af dagens vågne timer blev brugt i styrketræningcentret.

Læs også: DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR-magasinet ude nu

– Jeg brænder for at blive endnu bedre.

Så kort og godt kan det siges, og det er da også præcis sådan meldingen er fra Rasmus Gemke.

Med den ild in mente var det også med et positivt mindset, at den 23-årige herresingle så ud over den lange træningsperiode, som turneringspausen forårsaget af coronapandemien udviklede sig til: en mulighed for netop at blive en bedre badmintonspiller.

– Jeg har den holdning, at jo flere timer man lægger i hallen, des bedre bliver man – og derfor har jeg været meget motiveret, selv om der ikke har været nogen turneringer i kalenderen. Jeg har set den her ekstra lange træningsperiode som en mulighed for, at jeg kunne udvikle mig til at blive en bedre herresinglespiller, siger Rasmus Gemke.

Den indstilling bevirkede blandt andet, at den unge aarhusianer var tjep til at acceptere og affinde sig med en anderledes hverdag, og det har ifølge Gemke selv været afgørende for, at humøret og motivationen ikke er dalet til jorden.

– Jeg har prøvet at gribe situationen positivt an ved at acceptere den. Særligt den første tid var jeg meget motiveret, fordi det er ikke tit, at vi får mulighed for at træne så meget og få bygget på, der hvor der er brug for det, siger Rasmus Gemke.

Læs også: Endelig topbadminton på programmet igen: – Den skal have fuld skrald i Odense

Lige fra coronapandemien brød ud og influerede Gemkes og resten af verdenselitens hverdag, var herresinglen meget bevidst om, at kontrollen var ude af hans hænder. Fokus holdt han derfor på træning, ham selv og badmintonspillet – alt andet forsøgte han at holde ude.

– Når jeg har trænet, så har jeg på en måde befundet mig udelukkende i den boble – og det har fungeret rigtig godt for mig. Jeg har været god til ikke at tænke for meget over det, der er sket rundt i verden og hele situationen. Jeg har mere været i nuet og kørt på med de ting, som Kenneth (Jonassen, red.) og jeg har aftalt.

De mange timer i styrketræningscentret og badmintonhallen har ifølge Rasmus Gemke gjort, at han er fornem form forud for årets Denmark Open.

– Jeg synes, at jeg står skarpt. Jeg er der, hvor jeg gerne vil være rent formmæssigt. Det er klart, at jeg mangler nogle ting, men jeg er ikke i tvivl om, at dem er der styr på, når jeg står på banen i Odense.

En god form er dog ikke det eneste, som turneringspausen har givet Rasmus Gemke. Turneringspausen frigav så meget tid, at verdens nummer 17 havde tid og overskud til at erhverve sig et kørekort.

– Corona gav mig sparket til at tage kørekort, så det er meget af min tid også gået med. Under normale omstændigheder har jeg ikke tiden til at tage kortet, men med en tom turneringskalender, var chancen der, og den greb jeg. Det er nok en af de gode ting, corona og turneringspausen har givet mig, fortæller Rasmus.

Klik her for at læse hele DANISA DENMARK OPEN 2020 prevented by VICTOR-magasinet, hvor du også kan blive klogere på, hvordan flere af de andre danske topspillere har brugt tiden under coronapandemienTags: ,
Kategori: , , , ,