Emil Lyders, Badminton Danmark

Ny regional pulje støtter klubber med skræddersyede trænerkurser og netværksaktiviteter

October 8, 2020 12:56 Skrevet af

Badminton Danmarks østkredse og DGIs landsdele i øst lægger kræfterne sammen i ny pulje, der støtter op om skræddersyede kurser og tiltag for klubber og foreninger. Bliv klogere på, hvordan din klub kan få del i puljerne til at styrke klubbens træningsmiljø eller stable en lokal netværksaktivitet på benene her.    

 

Hver enkelt badmintonklub eller -forening har sit eget udgangspunkt og sine egne, specifikke behov, når det kommer til udvikling.

De individuelle behov målretter Badminton Danmarks kredse i øst og DGIs landsdele i øst nu indsatsen mod med en ny pulje, der støtter klubberne i at udvikle sig endnu mere lige dér, hvor det giver bedst mening.

Det fortæller idræts- og udviklingskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland, Kasper Pedersen.

– DGI Badminton og Badminton Danmark har et overordnet fælles mål om at få mest mulig badminton for de ressourcer, vores to organisationer har til rådighed. Kredsene har i den forbindelse nogle økonomiske midler, der skal ud at leve, mens landsdelene har nogle konsulenttimer. De ressourcer har vi lavet en aftale om lægge sammen i to puljer til gavn for udviklingen i badmintonklubberne, siger Kasper Pedersen.

Læs også: Se vinderne ad DGI Badminton og Badminton Danmarks priser

Konkret har de to organisationers afdelinger øst for Storebælt øremærket midler til to indsatser; Styrk Klubbens Træningsmiljø og Netværksbaseret Aktivitet.

Konceptet Styrk Klubbens Træningsmiljø lever allerede i bedste velgående flere steder i landet og er målrettet de foreninger og klubber, som ønsker et skræddersyet trænerkursus til klubbens trænere.

Netværksbaseret Aktivitet er en mulighed for at få tilskud til at få en aktivitet som for eksempel natminton, pigesamling eller en lokal turnering op at stå i det lokale klubnetværk.

Kredsformand i København, Kristian Pihl, håber, at aftalen med DGI Øst kan bidrage til, at flere klubber får mulighed for at udvikle sig endnu mere.

– Alle klubber er forskellige, og det at Styrk Klubbens Træningsmiljø kan tilpasses de specifikke behov, som hver enkelt klubs trænergruppe har, er noget nyt og spændende, som jeg tror vil kunne gøre en mærkbar forskel. Derudover er samarbejde tværs af klubberne noget, der kan gøre en stor forskel. Det kan være både sociale og sportslige tiltag, men begge typer tiltag vil kunne bidrage til udvikling og fastholdelse af spillere, samt at de frivillige og kluborganisationen udbygger deres kompetencer. De er nemlig også et meget vigtigt fundament i klubben, siger han.

Foruden puljerne på samlet set 90.000 kroner tilbydes sparring fra den lokale badmintonkonsulent i forbindelse med indsatserne.

Lyder ovenstående interessant for din klub? Så klik her og tag fat i din badmintonkonsulent, som kan fortælle dig mere om, hvordan du kan søge støttepuljerne. Tags: , ,
Kategori: , , , ,