I dag kårede Badminton Danmark og DGI Badminton nogle af dem, der har gjort en ekstra indsats og udmærket sig specielt det forgange år. Her kan du få overblikket over, hvem der fik overrakt priserne som Årets Ildsjæl, Årets Badmintontræner og Årets Badmintonklub.

 

Under Badminton Danmark og DGI Badmintons landsmøde og repræsentantskabsmøde blev Bjergby-Mygdal Idrætsforening, Anders Højebøge Moesgaard og Ulla Walter hyldet, fordi de hver dag udfører et stort og mærkbart stykke arbejde rundt i de danske badmintonklubber.

 

Årets Ildsjæl: Ulla Walter

Prisen som Årets Ildsjæl anno 2020 gik til Ulla Walter fra Svaneke IK. En kåring, som varmer Ulla helt ind i hjertet, fortæller hun.

– Jeg er så glad, stolt og rørt over den her pris. Det er stort for mig, at andre ser mig, som en der netop gør en forskel – og det betyder simpelhent så meget for mig, fortæller Ulla Walter.

Med prisen som Årets Ildsjæl følger en anerkendelse af det seneste års store stykke arbejde, og det glæder Ulla Walter:

– Følelsen af at blive anerkendt for det store stykke arbejde, jeg gør, giver mig rigtig meget motivation til at forsætte. Jeg har en endnu større lyst til at gøre en forskel, til at bruge endnu flere timer i hallen, til at tage flere træneruddannelser og til at give mig fuldt ud til hver enkelt træning.

Ullas ihærdighed, tålmodighed og omsorgsfulde personlighed har de seneste år gjort, at Svaneke i dag har en velfungerende badmintonklub. Og selvom, at der er mange drømme om fremtiden, så er det vigtigste, at klubben altid vil være et sted, hvor alle er velkomne, fortæller Ulla.

– Vi har rigtig mange drømme om fremtiden. Men vigtigst af alt, det er at vi ikke mister kerneværdien i klubben, nemlig; at alle skal komme til badminton og føle sig velkommen – alle i klubben skal ses og høres.

Bo Wendel fra Hjerting IF, Lone Leonhard fra Nordrup-Farendløse, Morten Hemmingsen fra Væggerløse Badminton Klub, Gitte Wellendorf Pedersen fra Gentofte Badminton Klub, Jette Bangshaab fra LBK Gistrup og Dorthe Hansen fra KRIF Badminton var desuden også nominerede til prisen som Årets ildsjæl.

 

Årets Badmintontræner: Anders Højbøge Mosegaard

Prisen som Årets Badmintontræner gik til Anders Højbøge Mosegaard, der til daglig er ledende ungdomstræner i Dragør Badminton. Den unge badmintontræner var rigtig glad for at bliver anerkendt, og ser prisen som en stort skulderklap.

– Det er enormt fedt at få den her anerkendelse. Jeg blev meget rørt over den indstilling, der var blevet skrevet. At jeg så også vinder prisen, det er selvfølgelig også meget rørende, siger Anders.

For den unge træner er det vigtigt at fastslå, at prisen også skal ses som en stor cadeau til hans klub, Dragør Badminton.

–  Jeg er superstolt over mig selv, men samtidig er det vigtigt for mig at understrege, at jeg aldrig havde udviklet mig og blevet så engageret en træner, hvis det ikke var for den klubkultur, som der er i Dragør Badminton, siger Anders Højbøge Mosegaard.

Foruden at være en dygtig og engageret træner, der fremmer de unge spillers motivation, spilleglæde og udvikling, har Anders også stort fokus på at opbygge et stærkt fællesskab i klubben.

– Jeg tror på, at et stærkt fællesskab er fundamentet for en glade og motiverede badmintonspillere. Mit ønske er, at alle – uanset niveau og alder – skal føle sig velkomne og at alle skal have mulighed for at være en del af fællesskabet, forklarer den ledende ungdomstræner.

Jonathan Søgaard fra Nivå-Kokkedal, Nikolaj Krøjgaard Lehrmann fra Silkeborg BK, Carsten Jensen fra Ønslev-Eskilstrup Badmintonklub, Allan Kolbro fra Vendsyssel Elite Badminton, Martin Eriksen fra KRIF Badminton og Jonas Lyskjær fra Aabenraa Badmintonklub var også nominerede til prisen som Årets Badmintontræner fordi de ligeledes er dygtige og talentfulde badmintontrænere.

Læs også: Hvem vinder? Se de nominerede til Årets Badmintonklub

 

Årets Badmintonklub: Bjergby-Mygdal Idrætsforening

Prisen til Årets Badmintonklub anno 2020 blev overrakt til Bjergby-Mygdal Idrætsforening. En pris, som de modtager med stolthed og ydmyghed.

– Vi er utrolig stolte over at have vundet denne pris. Det er helt fantastisk, det er slet ikke til at forstå – det er lidt overrumplende. Det er en rigtig stor anerkendelse for os og derfor betyder prisen rigtig meget, fortæller Marianne Helenius Thomsen.

Det forgangne år har Bjergby-Mygdal lavet en række tiltag, som betyder at klubben har sprudlende miniton- og ungdomsafdeling. Men vigtigst af alt, så har Bjergby-Mygdal i år lavet en række tilbud til voksne. Tilbud som er blevet modtaget rigtig godt, faktisk bedre end folkene bag havde turdet håbet på.

– Det er superfedt, at der blev taget så godt imod vores nye tiltag i klubben. Vi har virkelig knoklet mange timer, så at se den store opbakning og de gode resultater, det er selvfølgelig virkelig rart, fortæller Martin Thomsen.

Sammen med prisen som Årets Badmintonklub vinder Bjergby-Mygdal 10.000 kr. Penge som skal gå til både ungdoms- og voksenafdelingen, fortæller Marianne Helenius Thomsen.

– Pengene skal først og fremmest gå til en træningslejr for vores unge spillere, de fortjener en rigtig god lejr, hvor de kan lære og spille en masse badminton. Men pengene skal også gå til vores voksenafdeling, så vi kan udvikle den og komme med endnu flere tiltage.

Knudsker Badmintonklub, Badmintonklubben Blans-Sundeved, Taarup Paarup Idrætsforening Badminton, København Badmintonklub, Fredensborg Badminton 05 og Vejle Badmintonklub var også nominerede til Årets Badmintonklub, fordi de hver dag gør et stort stykke arbejde i de danske badmintonklubber.

Læs også: Hvem vinder? Se de nominerede til Årets Badmintontræner

Vi ønsker vinderne et stort tillykke med priserne.