Endelig blev det tid til international badminton igen. Trods mange afbud fra flere af verdens bedste bød førstedagen af DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR alligevel på et glædeligt gensyn med fjersporten. Favoritterne spillede sig ind i turneringen, mens mange danske debutanter leverede sublime præstationer.

 

Første dag ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR blev skudt godt i gang set med danske briller, da Amalie Schulz/Christine Busch åbnede ballet med en sikker sejr, 21-9, 23-21, mod tyske Annabella Jaeger/Stine Küspert.

De blot 19-årige danskere var da også både glade for og tilfredse med indsatsen, der sikrede dem en plads direkte i kvartfinalen.

– Det er virkelig rart. Vi er begge meget glade og lettede. Jeg synes, vi spiller en god kamp, selvom der selvfølgelig var nervøsitet i kampen, fortæller Christine Busch, da vi møder damedoubleparret efter kampen.

Også den håbefulde damedouble med Amalie Magelund/Freja Ravn spillede sig efter en halv times spil videre til anden runde, da de besejrede Værløse-parret Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow med 21-11, 21-13.

Mindre godt gik det på papiret for de tre debuterende danske herredoubler i aktion tirsdag. På trods af en tæt og hæderlig indsats fra både Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri, Oscar Sunekær/Mouritz Troels Munk og Mads Muurholm/Emil Lauritzen lykkedes det ikke nogle af parrene at spille sig videre til anden runde.

Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri formåede ellers at drille det femteseedede engelske par Chris Langridge/Marcus Ellis, særligt i første sæt, men da det spidsede til, viste englænderne rutinen.

– Vi vidste godt, at de er et par, som har spillet i verdenseliten i et stykke tid, og at det ville blive en svær udfordring. Men jeg synes, at vi gjorde mange gode ting derinde. Og så var det bare drønærgerligt, at vi ikke fik det første sæt, lød det fra Daniel Lundgaard efter nederlaget, som det til trods var glad for parrets indsats.

Det var ikke blot i herredouble, at debutanterne stod i kø for at komme i aktion i karrierens hidtil største turnering. Intet mindre end 17 danske spillere har aldrig optrådt i Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Klik her for at se kampprogrammet for anden runde af DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR

I damesingle gjorde den 21-årige Irina Amalie Andersen sig ellers flot bemærket på den internationale badmintonscene. Efter to tætte sæt, 22-20, 21-16, måtte hun se sig slået af verdensranglistens nummer 25, russiske Evgeniva Kosetskaya.

Samme skæbne måtte to af de debuterende mixeddoublepar sande. Her skulle kampen dog afgøres i tre sæt.

Læs også: 17 danske debutanter i Odense: – Det er en fed mulighed for os

De rutinerede landsholdsspillere Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Rasmus Gemke spillede sig alle videre til næste runde. Astrup/Skaarup og Vittinghus manede al modstand til jorden, mens Rasmus Gemke måtte ud i tre sæt mod spanske Luís Enrique Peñalver, før sejren blev sikret.

Joel Eipe/Rasmus Kjær lukkede tirsdagens bal med en sejr i tre sæt over et tysk par, efter Line Christophersen havde sendt navnesøsteren og landsholdskollegaen Line Kjærsfeldt hjem med cifrene 21-18, 21-18.

Klik her for at læse mere om den kamp og om Christophersens reaktion oven på sejren

I morgen skal flere af de danske favoritter i aktion efter syv måneders turneringstørke, heriblandt Anders Antonsen, Mia Blichfeldt og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen.

Hvis ikke man er blandt dem, der har en billet til kampene i Odense Idrætshal, kan man heldigvis stadig følge med hele dagen – enten på Badminton Danmarks digitale platforme, badminton.dk, denmarkopen.dk, på TV 2 Sport, der sender direkte fra kl. 9.00, eller på vores sociale medieplatforme:

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
LinkedIn

Foruden hovedturneringen i Odense Idrætshal finder også to sidebegivenheder sted i Odense, som tæller både de yngre og de ældre.

Du kan klikke her for at følge VICTOR DENMARK JUNIOR presented by DANISA og klik her for at følge VICTOR DENMARK SENIOR presented by DANISA.