Intet færre end to gange har Martin Lundgaard stået øverst på skamlen til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR. Nu er det næste generations tur, når to gange Lundgaard får debut i turneringen, som ”gammel-Lundgaard” betegner som en af de allerstørste. – Det betyder noget at vise sig frem på hjemmebane, siger han.

Interview: Sebastian Lundsgaard 

Han kan både bryste sig af VM-metal, EM-guld gange tre, to All England-titler og ikke mindst to Denmark Open-titler – for blot at remse et udpluk ad hans meritter op.

Herredouble-legenden Martin Lundgaard har med andre ord en ekstraordinært imponerende badmintonkarriere bag sig – og noget tyder på, at ketsjertalentet ligger lunt i Lundgaard-generne.

I al fald kan den tidligere topspiller under årets DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR følge med fra sidelinjen, når både søn og datter, Daniel og Sara, får debut i en af de vægtigste badmintonturneringer i verden, som ifølge faren er en af de allerstørste af slagsen.

– Denmark Open er en af de allerstørste turneringer. Det er på hjemmebane, og derfor er man ekstra spændt, for så vil man rigtig gerne gøre det godt. Det betyder noget at vise sig frem, når man spiller på hjemmebane, siger den tidligere vinder af turneringen, som om nogen ved, hvad han snakker om.

Netop at vise sig frem fra bedste side havde sønnike, 20-årige Daniel Lundgaard, held med allerede tirsdag formiddag, hvor han entrede Super 750-turneringen for første gang, flankeret af makkeren Mathias Thyrri.

– Jeg synes, at Daniel gjorde en rigtig god figur og fik vist sig frem på en god måde. Jeg ved, at han havde set meget frem til det, og jeg kunne bestemt også se glæden i hans øjne på banen, siger Martin Lundgaard om sønnens debut, der endte med et knebent nederlag til Englands bedste herredouble, Langridge/Ellis.

Det kan du læse mere om her: Ung herredouble viser tænder mod engelsk toppar

Ligesom Daniel Lundgaard selv erklærede oven på sin debut, stemmer Martin Lundgaard i med, at der er vigtige og essentielle lærepenge i at stå på den helt store scene, som sønnen gjorde tirsdag.

– Det er bare noget andet at stå på de grønne baner og spille, end det er at stå på banen i Brøndby Hallen eller i den lokale klub. Det giver en helt anden erfaring, siger Martin Lundgaard og uddyber:

– Mange gange driller vinden eller lyset lidt, så man spiller faktisk en lille smule mindre skarpt, specielt i første runde. Så det skal man jo lære. De første gange, jeg spillede herredouble til Denmark Open, tror jeg, at jeg fik fire eller to point (efter tidl. scoresystem til 15, red.), og så røg jeg i bad, og det var det. Så tænker man selvfølgelig, at der er langt til verdenseliten, men omvendt fik jeg også indblik i, hvad der skulle til for at nå derop. Man bruger de nederlag til noget og det, tror jeg da også, at Daniel og Sara vil gøre.

Klik her for at se alle resultater fra tirsdagens kampe til DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR

Sara Lundgaard har tidligere været med i kvalifikationen til den historiske turnering, men onsdag får hun sin debut i hovedturneringen. Sammen med makkeren Jeppe Bay står hun over for tyske Johannes Pistorius/Annabella Jaeger.

Om ”børnenes” debut til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR samt deres udbytte heraf, lyder det fra Martin Lundgaard.

– Jeg håber, de får nogle erfaringer med og forhåbentlig også en god oplevelse samt endnu mere blod på tanden i forhold til, at de også har nogle drømme og mål, de gerne vil opnå, siger han med tilføjelsen:

– Daniel har vist noget af vejen i dag, og så kan det være, at Sara kan tage det sidste stik i morgen. Så jeg håber da på, at der kommer en sejr til søster-Lundgaard i morgen.

Adspurgt om, hvorvidt han har foreslået sine talentfulde børn at slå pjalterne sammen i en mixeddouble, lyder det grinende fra faren:

– De spiller jo faktisk mixeddouble sammen i deres klub i Sverige, så de har prøvet kræfter med det, både på godt ondt. Det har nogle fordele, men bestemt også nogle ulemper, så p.t. er Sara rigtig glad for sin mixeddoublemakker, og Daniel nøjes med herredouble, som det ser ud i øjeblikket. Så jeg tror bare, at de skal glæde sig over, at de kan spille lidt sammen i klubben, og så er det det.

 

Du kan høre hele interviewet med Martin Lundgaard onsdag formiddag i Badminton Danmark Podcast.