Allan Høgholm - Badminton Danmark - Logo - artikelbillede - Denmark Open 2017 - Badminton Danmark - BD - Logo - Lys
Allan Høgholm

Nye restriktioner fra mandag: Weekendens aktiviteter kan fortsætte som planlagt

October 24, 2020 11:54 Skrevet af

Weekendens badmintonaktiviteter kan fortsætte som planlagt, men fra på mandag skærpes restriktionerne, og forsamlingsforbuddet sænkes, hvilket kommer til at påvirke badmintonaktiviteter landet over. Præcist hvordan er dog endnu ikke endeligt klarlagt, men så snart vi har overblikket, opdaterer vi de nuværende retningslinjer og anbefalinger.

 

Med regeringen og sundhedsmyndighedernes seneste udmelding fredag aften om at lukke yderligere ned for samfundet ved at begrænse forsamlinger til højst 10 personer, fortolker Badminton Danmark foreløbig myndighedernes således, at der i forskellig grad vil være ændringer, som vil få betydning for badminton dels den næste måneds tid og dels resten af året.

Læs også: Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

Ændringer gælder dog først fra på mandag den 26. oktober, og i indeværende weekend gælder dermed fortsat de retningslinjer og anbefalinger, der har været aktuelle de seneste uger.

I skrivende stund afventer vi de endelige fortolkninger fra myndighederne, men vi vil gerne forberede alle på følgende mulige scenarier:

Konkurrenceaktivitet for voksne
Fra mandag den 26. oktober sættes alle breddekampe (hold såvel som individuelt) med spillere, som er fyldt 21 år, formentlig på pause.

  • Det gælder umiddelbart alle voksenhold, 1. div. til laveste Seriehold, herunder Senior+.
    • Pausen i voksenkonkurrenceaktiviteter varer foreløbigt fra mandag d. 26. oktober til og med søndag d. 22. november. Kampe i denne indeværende weekend (24.-25. oktober), kan fint afvikles som planlagt.
  • Badmintonligaen falder under professionel idræt, og her ingen umiddelbare ændringer ift. det nuværende forsamlingsforbud og ingen umiddelbare ændringer ift. retningslinjerne for professionel sport.

 

Træning
Voksne kan umiddelbart stadig træne og spille badminton i alle badmintonklubber. Dog skal man holde sig til maksimalt 10 personer til træningen ad gangen.

  • For motionister, banespillere, samt voksen- og seniorfællestræninger over hele landet er forsamlingsforbud på 10 personer umiddelbart gældende.
  • For aktiviteter, hvor der deltager personer over 21 år, er forsamlingsforbuddet på 10 personer umiddelbart gældende.
  • Som udgangspunkt må træningsgrupper umiddelbart stadig ikke blandes. De må dog umiddelbart godt træne samtidig, hvis der er tydelig fysisk adskillelse og tydelig afstand, og grupperne hverken før, under eller efter træning har mulighed for at blandes.
  • Derudover er der indført krav om mundbind alle offentligt tilgængelige steder indendørs. Det gælder også idrætsfaciliteter – dog ikke under selve idrætsaktiviteten. Kravet om mundbind gælder fra d. 29/10 og fire uger frem.

 

Ungdomsbadminton
I skrivende stund virker det ikke, som om der er betydelige ændringer for ungdomsspillere over hele landet. Hvis man er under 21 år, er man ikke umiddelbart underlagt de nye, strammede restriktioner på idrætsområdet. Ungdomsbadminton er stadig underlagt forsamlingsforbuddet ved idrætsaktiviteter på 50 personer, samt de dertil knyttede regler og undtagelser.

Ungdomstræninger, ungdomsholdkampe og ungdomsturneringer kan således umiddelbart fortsætte inden for de hidtidige begrænsninger.

 

Vi må stå det igennem sammen
I Badminton Danmark ærgrer vi os naturligvis rigtigt meget på de voksne spilleres vegne, men vi er glade for, at børn og unge trods alt fortsat kan spille badminton på forholdsvis normal vis.

Vi må stå disse alvorlige tider igennem sammen, selv om det er et stort arbejde at være frivillig klubleder i denne tid. Alle frivillige i hele landet knokler for at få tingene til at hænge sammen under de her usædvanlige forhold, hvor der hele tiden synes at komme mere arbejde til.

Fra Badminton Danmark skal der lyde en kæmpe, kæmpe tak for den indsats, I alle yder for vores sport.

 

Vi opdaterer vores retningslinjer for Covid-19, så snart vi har overblik over alle de nyeste retningslinjer fra myndighederne og DIF.Tags: ,
Kategori: , ,