Badmintonphoto

Danmarks UEM-trup vel fremme i Finland: – Nu forbereder vi os på at spille

October 27, 2020 14:57 Skrevet af

De danske UEM-spillere og -trænere er ankommet til Finland og dermed de europæiske mesterskaber for ungdom, som begynder torsdag. I skrivende stund er truppen i karantæne, men forhåbentlig kan de fra onsdag bevæge sig mere rundt i det kompleks, hvor de skal tilbringe de næste mange dage i jagten på mesterskabsmetal. – Nu tager vi udgangspunkt i, at vi skal spille, siger U19-landstræner Rune Ulsing.  

 

Med friske coronapas og badmintontaske over skulderen ankom 13 af landets bedste ungdomsspillere i søndags til Lahti i Finland.

Her står den fra torsdag og 10 dage frem på de europæiske mesterskaber for ungdom, som grundet de verdensomspændende omstændigheder med Covid-19 bliver en ganske anderledes affære end vanligt.

Allerede nu har spillerne og de to trænere været i isolation på deres hotelværelser i tæt på to døgn – kun afbrudt af måltider og træning på specifikke tidspunkter. Går alt ret, kan de til gengæld bevæge sig mere rundt i løbet af onsdagen.

Det fortæller U19-landstræner Rune Ulsing, der er af sted med den danske trup samt U17-landstræner Frank Larsen:

– I morgen skal vi Covid-19-testes her i Finland, og så vi skulle vi gerne få svaret inden for relativt kort tid i løbet af dagen. Hvis alle er negative, får vi lov at træde ind i turneringen – og en smule ud af karantænen, siger han.

Læs også: Stærk og talentfuld trup udtaget til UEM: – Vigtigt at komme ud at konkurrere

Det bliver nemlig langt fra på helt fri fod, at de danske UEM-repræsentanter kan bevæge sig rundt i Lahti. Under deres ophold i Finland skal de befinde sig i det kompleks, der er afgrænset til spillere og staff i forbindelse med årets UEM.

– Lige nu er alle landende delt helt op, og vi har specifikke slots, hvor vi spiser og træner, som er tilpasset i forhold til de andre landes tider. Vi befinder os i samme kompleks som de øvrige lande, men kan først interagere med dem, når alle er blevet testet negative, siger Rune Ulsing.

Selv om intet er såre sikkert omkring danskernes deltagelse i mesterskaberne før en gang i løbet af morgendagen, går de danske ungdomslandstrænere til tingene med udgangspunkt i at skulle spille.

– Vi har haft samtaler med spillerne enkeltvis, og nu forbereder vi os på at skulle spille. Det er den tilgang, vi har nu, selv om der i princippet er en vis usikkerhed indtil i morgen. Vi har heldigvis fået trænet lidt og har to korte træningspas i dag og i morgen. Vi kunne godt have ønsket os mere, men det betyder i stedet bare, at vi må være super effektive, når vi er inde at træne, siger Rune Ulsing.

Læs også: U17-landsholdet er Europas bedste: EM-guld til de danske drenge og piger

Den lange karantæneperiode har betydet, at både de danske spillere og trænere har haft meget tid. Ventetiden har de dog hidtil håndteret godt ifølge U19-landstræneren.

– Jeg synes, at det går fint, og at spillerne hygger sig fint. De skal selvfølgelig huske, at vi skal være her mange dage. Så det er vigtigt for dem at få taget noget tid for sig selv også, selv om det har været svært de seneste par dage på værelserne. Heldigvis er der superflot natur her i området, så der bliver forhåbentlig mulighed for at gå nogle gode ture, når vi kommer på den anden side af testen.

Torsdag indledes første runde i holdturneringen, der løber frem til og med mandag. Dernæst spilles det individuelle UEM frem til og med lørdag i næste uge.

Danmark er topseedet i holdturneringen, hvor de er i gruppe med Færøerne, Finland og Tyskland. De møder Færøerne i første kamp torsdag klokken 18.00.

Du kan følge kampen live på på Badminton Europes livestream, som du kan tilgå her.

Klik her for at få overblik over lodtrækningen til UEM for hold

 Kategori: , , ,