Der var ikke meget at rafle om i Danmarks første opgør ved UEM 2020, som blev en klar triumf på 5-0 over Færøerne. Selv om de danske spillere var modstanderne overlegne, fik de ifølge U19-landstræner Rune Ulsing det ud af landskampen, som de skulle. – De leverede en meget koncentreret indsats i dag, slår han fast.

 

Efter fem dage i Finland kom de unge danske badmintonstjerner endelig på banen ved UEM 2020.

Torsdag aften spillede Danmark langt om længe deres første gruppekamp, som stod med rigsfællerne Færøerne, der ingenlunde havde held med at få foden inden for i nogle af kampene.

Med høj koncentration og solid skarphed lukkede Danmark nemlig samtlige fem opgør i sikker stil.

– Jeg synes, at det gik som forventet i dag. Vi havde regnet med, at vi var en del stærkere, så en del af målet med kampen var også at bruge tiden så godt som muligt. Og det synes jeg, at spillerne var rigtig gode til i dag. De leverede en meget koncentreret indsats og fik mange små detaljer med, som de får brug for i de næste, sværere kampe, siger U19-landstræner Rune Ulsing og nævner blandt andet timingen af slagene, skarpheden og spilvariationerne som elementer, nogle af spillerne har haft mulighed for at arbejde en smule med under dagens kampe.

Læs også: UEM-truppen vel fremme i Finland: – Nu forbereder vi os på at spille

Sejrene mod Færøerne blev hevet i land af William Kryger Boe/Frederikke Østergaard i mixeddouble, Mads Juel Møller i herresingle, Frederikke Østergaard i damesingle, Mads Vestergaard/William Kryger Boe i herredouble og Simona Pilgaard/Anna Ryberg i damedouble.

Alle kampene blev vundet i to sæt. Klik her for at se alle dagens kampresultater.

Efter torsdagens solide danske indsats ser den danske trup nu frem mod de kommende to gruppekampe fredag og lørdag, hvor U19-landstræneren forventer stærkere modstand.

– Vi ser rigtig meget frem mod de to holdkampe, som bliver noget sværere. Vi skal finde noget godt spil frem, også mod Finland i morgen, som har nogle rimelig stærke spillere på toppen, siger han og tilføjer:

– Vi har en bred trup, og det skal vi udnytte, så i morgen får vi nok også nogle andre i truppen på banen i nogle af kampene.

Fredagens landskamp mod hjemmeholdet Finland spilles klokken 18.00, og du kan følge kampen direkte på Badminton Europes livestream, som du kan tilgå ved at klikke her.