I Danmarks første kampe ved UEM 2020 er det danske hold klare favoritter. Det ændrer ifølge U19-landstræner Rune Ulsing ikke på, at navnlig de første to kampe skal bruges rigtigt. – Vi skal ind og finde det gode spil frem, så vi ikke står og skal lede efter det, når vi når de afgørende kampe, siger han.

 

Torsdag aften tørner det danske ungdomslandshold ud i første gruppeopgør ved UEM i Finland. I åbningskampen står danskerne som storfavoritter over rigsfællerne Færøerne.

Favoritværdigheden på de danske skuldre betyder imidlertid ikke, at der er plads til slinger i valsen.

Tværtimod understreger U19-landstræner Rune Ulsing, at Danmarks to første gruppeopgør mod henholdsvis Færøerne og Finland skal bruges rigtigt, inden kampen mod den sidste gruppemodstander, Tyskland.

– Vi har en klar forventning om, at vi slår Færøerne og Finland, men Tyskland bliver en svær kamp. De første kampe skal vi derfor sørge for at bruge rigtigt til at finde det gode spil frem, så vi ikke står og først skal til at lede efter det, når vi når de afgørende kampe, siger Rune Ulsing.

Læs også: Danmarks UEM-trup vel fremme i Finland: – Nu forbereder vi os på at spille

Selv om han også i det sidste gruppeopgør med Tyskland ser det danske hold som en lille favorit forud for matchen, så er det på nuværende tidspunkt sværere end som så at spå om modstandernes niveau.

– Vi har ikke det helt samme indblik i modstanderne og deres niveau, som vi plejer, fordi det i år har været begrænset med konkurrencer. Men jeg ved, at Tyskland har nogle drenge, som vi skal være på mærkerne over for, ligesom vi på pigesiden skal ind og ramme topniveau for at vinde. Så det kan blive en rigtig spændende kamp, men det er også netop det, vi er kommet for, siger Rune Ulsing og påpeger om hovedformålet med årets på mange måder usædvanlige mesterskaber:

– Selvfølgelig håber vi på et godt resultat, men vi er her jo i lige høj grad for at få de her gode kampe og få mulighed for at kæmpe mod de stærkeste, europæiske spillere, som jeg håber er med.

Læs også: Stærk og talentfuld trup udtaget til UEM: – Vigtigt at komme ud at konkurrere

UEM-truppen ankom allerede til Finland i søndags. Siden da har spillerne og landstrænerne været i hotelisolation, kun afbrudt af måltider og træning, frem til onsdag, hvor samtlige deltagere på ny blev Covid-19 testet. Heldigvis var samtlige af disse negative.

– Det er anderledes forhold for alle i år, uanset om man har været af sted flere gange, eller man er med for første gang. Vi har italesat det meget og haft møder med spillerne individuelt og samlet med gruppen om, hvordan vi forsøger at navigere i det her. Overordnet set er vi jo bare glade for, at vi får chancen for at spille, og skal vi være så gode, vi kan, til at håndtere den her situation og optimere, hvor vi nu kan i stedet for at irritere os over, at ikke alt er, som det plejer.

Danmark møder Færøerne klokken 18.00 torsdag aften. Husk, du kan heppe med hjemme fra og følge kampene direkte på Badminton Europes livestream.

Klik her for at gå til Badminton Europes livestream