Er du nysgerrig på, hvordan badmintonklubber rundt omkring i Danmark løser de udfordringer, som myndighedernes nye retningslinjer afstedkommer? Bliv her klogere på, hvordan Thisted Badmintonklub fandt en løsning på, hvordan klubbens medlemmer forsat kan træne badminton på trods af de indskrænkede muligheder.

 

De danske myndigheder har sænket forsamlingsforbuddet til 10 personer – med enkelte undtagelser.

Et forbud, der sidste fredag fluks satte tankerne i gang rundt i foreningerne og klubberne i Danmark. Thisted Badmintonklub måtte, som mange andre, reagere hurtigt, hvis de ville undgå aflysninger. Og det ville de.

– Vi lavede en plan lørdag morgen, der skulle sikre, at alle vores medlemmer kunne komme til træning i et sikkert og trygt miljø, samtidig med at alle retningslinjerne selvfølgelig blev overholdt.

Få et overblik over, hvordan Badminton Danmark forholder sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten

Sådan lyder det fra halinspektør og cheftræner i Thisted Badmintonklub, Lars Bo Sørensen. Han fortæller, at løsningen på klubbens største hovedpine, indsnævringen af forsamlingsforbuddet, blev en wire, presenning og strips.

– Søndag morgen fandt vi værktøjet frem, borede to huller, satte en wire op og trak en presenning igennem hallen med strips. Hallen var nu opdelt i to zoner med hver sin ind- og udgang og hver sit toilet. Dermed havde vi indrettet hallen, således det var muligt at indordne sig  under de nye regler og restriktioner, forklarer cheftræneren.

Klik her og indstil din bud på Årets Ungdomsklub!

Hos Thisted Badmintonklub har der de seneste uger også været massevis af håndsprit i hallen, ensrettede gangarealer og 15-minutters rengøring mellem hver ungdomstræning eller motionisthold, og disse tiltag forsætter selvfølgelig.

– Hallen gøres rent i et kvarter, hver gang et nyt hold skal ind i hallen. Det vil sige, at alt lige fra net og stolper til dørhåndtag og stole bliver sprittet af, fortæller halinspektøren og uddyber:

– Vi vil gå rigtig langt for at opretholde træningsmulighederne for børn såvel som voksne. Vi er glade for, at opdelingen, rengøringen og håndspritten kan muliggøre, at vi kan opretholde vores træningstilbud til alle vores medlemmer, fortæller Lars Bo Sørensen.