Søndag venter der et brag af en finaledag ved årets sidste internationale badmintonturnering, SaarLorLux Open. På programmet til søndagens finaler kan man finde hele tre kampe med dansk deltagelse – herredoublefinalen, mixeddoublefinalen og damedoublefinalen.

Det unge herredoublepar Mathias Thyrri/Daniel Lundgaard hev en flot sejr i land over et stærkt tysk par. En sejr, som landstræner Jakob Høi kalder en mandfolkepræstation.

– De var to modige, unge drenge, der gik ind og skabte kampen. De stepper op, de tør rykke frem og de tager ansvar. Kæmpe cadeau til de to drenge!

Læs mere om de danske herredoublekonstellationer her!

Mathias Thyrri/Daniel Lundgaard skal i et ægte danskeropgør i morgen. Lasse Mølhede/Jeppe Bay vandt nemlig deres semifinale over et hollandsk herredoublepar, i en kamp, som ifølge Jakob Høi var præget af manglende disciplin fra Mølhede/Bay.

– jeg er glad på deres vegne over, at det lykkedes dem at vinde kampen, men det er ærgerligt, at de mangler disciplin inde på banen. De bliver for ivrige, når de fører kampen, og det gør, at de taber andet sæt. Jeg er selvfølgelig begejstret over, at de vinder, men jeg ved, at de kan gøre det bedre og derfor er jeg en smule skuffet, forklarer Jakob Høi.

Jakob Høi ser frem til danskeropgøret og håber, at begge par kommer på banen fyldt med gåpåmod og viser, at de gerne vil vinde.

– Jeg håber, at der bliver en drengerøvsstemning på banen. De skal op i ansigtet på hinanden og de skal ikke holde igen, der må ikke blive for stille i den kamp – det vil jeg blive skuffet over.

Læs også: Talstærk dansk deltagelse i tysk Super 100-turnering

Foruden de danske herredoubler, lykkedes det også Mathias Christiansen og Alexandra Bøje at spille sig videre til søndagens mixeddoublefinale. Til stor glæde for landstræner Thomas Stavngaard, der håber, at parret går ind og spiller frit med en god portion selvtillid.

– Det var en god sejr for Mathias og Alexandra. De har knoklet med at finde et spil, der hænger sammen, så det var dejligt at se, at det de har arbejdet med de sidste par måneder lykkedes. Jeg håber, at de går på banen med en tro på, at de kan vinde, siger Thomas Stavngaard.

Sidste kategori med dansk deltagelse er damedoublekategorien, hvor fremtidens damedoublehåb Amalie Magelund/Freja Ravn slog det anden seedede danske par Maiken Fruergaard/Sara Thygesen. De danske piger får en hård finale mod Stoeva-søstrene fra Bulgarien, der nåede semifinalen ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Følg de danske finalister ved SaarLorLux Open direkte på TV2 PLAY fra kl. 14 eller på Badminton Europes livestream-link.