Badmintonphoto

Dobbelt op på doubletitler i Tyskland efter dansk duel og sejr over Denmark Open-vindere

november 1, 2020 20:14 Skrevet af

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Lasse Mølhede/Jeppe Bay Madsen tager titlerne i tyske SaarLorLux Open 2020 efter en henholdsvis flot mixeddouble-præstation og en fokuseret indsats i en rent dansk herredoublefinale. – Mange, der har vist godt niveau hernede, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard. 

 

Der var danskere på hele 4 dagens 10 podiepladser ved SaarLorLux Open i Tyskland.

Mens Amalie Magelund/Freja Ravn og Mathias Thyrri/Daniel Lundgaard måtte nøjes det næstøverste trin, indtog Lasse Mølhede/Jeppe Bay tronen herredoublekategorien, og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje nappede den øverste plads i mixeddoublekategorien.

For sidstnævntes vedkommende skete det efter en pragtpræstation i finalen mod tyske Mark Lamsfuss/Isabella Herttrich, som i forrige weekend tog titlen ved DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR.

Fra start af var det i mixeddoublefinalen danskerne, der viste sig bedst spillende ifølge assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

– De virker fra første bold, som om de er klar derinde. De har god tænding på og et godt spændingsniveau, og i hele første sæt er de spilstyrende. Det betyder, at tyskerne skal arbejde meget hårdt for at få deres point, siger han.

Selv om Hovgaard påpeger, at Christiansen/Bøje også sidder på styringen i andet sæt, ender det alligevel med at gå tysk vej, 19-21.

– Tyskerne udfordrer noget mere omkring servesituationen i andet sæt, og til sidst i sættet bliver Bøje og Mathias lidt for passive og mister det, selv om jeg synes, de er bedre. Man kunne være lidt bange for, hvordan det ville gå efter det sætnederlag, og Mathias der vrider om på foden slutningen af sættet, men de kommer godt ud af tredje sæt og holder stærkt sammen på det på trods af den forskrækkelse. Så det var en stor forløsning for dem at vinde, og det fortjener de stor ros for. Stærkt arbejde af både dem og Stavner (assisterende landstræner Thomas Stavngaard, red.), siger Jesper Hovgaard, som udover stærkt spil og godt trænerarbejde også tilskriver danskerne sejren på baggrund af en vigtig semifinalesejr.

– De lagde turneringen ud lidt shaky, men kommer løbende stærkere ud af det på den anden side. Særligt sejren over hollænderne i går kunne man mærke var vigtigt for dem. Det gav dem noget, siger han.

Klik her for at se alle fem finaleresultater fra SaalorLux Open 2020

Oven på den glædelige mixeddoubletriumf fulgte en rent dansk herredoublefinale, som Lasse Mølhede/Jeppe Bay Madsen kom bedst ud af efter en koncentreret indsats.

– Begge par var nok lidt nervøse, og der var en masse følelser på spil derinde, og det, synes jeg, Lasse og Jeppe var bedst til at håndtere i dag. De virkede fokuserede på, hvad de skulle gøre og havde god ro mellem duellerne. Det, tror jeg, var udslagsgivende i dag, siger Jesper Hovgaard om kampen, der endte 21-13, 21-15.

Uagtet finaleresultater hæfter landstræneren sig ved, at begge par har spillet en imponerende turnering.

– Jeg synes, at det var fortjent for begge pars vedkommende, at de stod i finalen. Det gjorde de blandt andet på grund af god gejst, energi og en stor tro på tingene. Og ikke mindst fordi de har turdet været frække på afgørende tidspunkter. Alt i alt en super flot turnering af begge par, lyder det.

Læs også: Danmark gør rent bord og spiller sig sikkert i UEM-finalen

Mens de to første finaler med dansk deltagelse udmundede i rød-hvid succes, blev det dog ikke tilfældet i damedoublekategorien, hvor Amalie Magelund og Freja Ravn stod over for de topseedede Stoeva-søstre.

Danskerne taber kampen 8-21, 11-21. Pointene er dels for krævende, dels for svære at lave på trods af godt spil, forklarer Jesper Hovgaard.

– Det bliver utroligt fysisk derinde, og det er et parameter, hvor vi er bag modstanderne. Mentalt er det svært at håndtere for Freja og Amalie, at de faktisk spiller godt, men ikke kan lave point eller få den banket i gulvet, selv om de arbejder for det. Heldigvis er de to meget talentfulde spillere, som godt kan se, hvad det er, der foregår, og de tager helt sikkert ned fra hylderne i forhold til at drage erfaringer, og så må vi håbe, at vi kan smide et par ekstra procenter på, næste gang vi møder dem, siger Jesper Hovgaard, som på trods af finaleresultatet har store roser til Ravn/Magelund.

– De har haft masser at glæde sig over hernede og har slået tre rigtig gode par med godt spil. Jeg synes, at jeg har set flere ting, som de har udviklet sig i hen over den her lange træningsperiode, så det er superstærkt gået, siger han.

Tillykke til de danske finalister og vindere!

Læs også: Stor dansk dag resulterede i fire danske finalepladserTags: , ,
Kategori: , ,