Badminton Europe

UEM: Ni danske konstellationer ottendedels- og kvartfinaleklar efter onsdag med tandtrækkende dansk herresingledrama

November 4, 2020 19:19 Skrevet af

De danske UEM-spillere sætter sig på fire kvartfinalepladser og fem ottendelsfinaler efter anden runde af UEM 2020, som rummede flere hæsblæsende tætte opgør. Torsdag venter til gengæld den hidtil største udfordring for flere af de danske spillere.

Der blev tyndet yderligere ud i kategorierne i løbet af onsdagen i Lahti, Finland, men tilbage står endnu ni danske konstellationer, som nu er klar til ottendedels- og kvartfinalerne ved UEM 2020.

En af de danske kvartfinalister er Mads Juel Møller, som spillede sig videre efter en tandtrækkende gyser og mesterskabernes hidtil længste kamp mod Christopher Vittoriani.

Det skete efter en time og ni minutters svedig herresingle, som indeholdt flere perioder med fremragende spil, fortæller U19-landstræner Rune Ulsing.

– Det var jo superærgerligt, at de stod til hinanden så tidligt, for niveaumæssigt mener jeg, at de begge kan spille med om medaljer. De spiller en kamp i dag, som bølger meget frem og tilbage, blandt andet fordi de kender hinanden rigtig godt, og man kan se, at der virkelig er noget på spil. Men på skift spiller de faktisk rigtig godt, og de skulle hive alle procenter i dag, siger Ulsing om danskeropgøret, der endte 22-20, 19-21, 25-23 i Møllers favør.

Læs også: Lutter sejre på andendagen ved det individuelle UEM

Også i damesinglekategorien måtte Benedicte Sillassen finde et ekstra fysisk gear frem for at besejre sin modstander fra Ukraine.

– Benedicte spiller en intens kamp mod en spiller, der stresser spillet meget, og som spiller med meget lyd på. Hun formår at ramme Benedicte på områder, der er svære spillemæssigt og teknisk at løse, men hun formår igen at blive rigtig godt i det, holde fast og holde fokus, selv om man kan se i perioder, at det er ved at blive irriterende derinde, siger Rune Ulsing.

Torsdag venter der ikke desto mindre den danske damesingle en endnu større mundfuld i kvartfinalen, som står med den topseedede Anastasiia Shapovalova fra Rusland.

– Det er en helt anden spiller end i dag, hun skal møde. Det er en spiller, som har et farlig angreb og et stort slagmæssigt repertoire. Hun bliver udfordret i forhold til, at hvis hun spiller forkert, så bliver hun straffet. Det bliver en mere taktisk kamp end i dag, men med det spil, Benedicte har vist, tror jeg på, at hun har en chance, siger Rune Ulsing.

Klik her for at se alle resultaterne fra onsdagens kampe i Lahti

Videre til torsdagen er også herredoublerne Christian Faust Kjær/Marcus Rindshøj og William Kryger Boe/Mads Vestergaard efter overlegne tosætssejre. Både Rindshøj, Kryger og Vestergaard er ligeledes med i mixeddoublekategoriens tredje runde efter sejre i dag med deres respektive makkere, henholdsvis Mette Werge, Frederikke Østergaard og Clara Løber.

I damedouble lykkedes det ikke Simona Pilgaard/Anna Ryberg at besejre deres tyske modstandere onsdag. Til gengæld triumferede Clara Løber/Mette Werge med en stærk indsats over de fjerdeseede Julie Franconville/Caroline Racloz fra Schweiz efter 59 minutters intens match.

Torsdag venter altså fire kvartfinaler (to HS, en DS og en DD) med dansk deltagelse samt fem ottendedelsfinaler i mixeddouble og herredouble med dansk deltagelse og nogle af de hidtil største danske udfordringer ved mesterskaberne. Det gælder ikke mindst for den forsvarende danske mester i U19-herresingle, Magnus Johannesen, som skal hente niveauet ned fra øverste hylde, hvis han skal slå den topseedede franskmand Christo Popov.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor og rigtig spændende udfordring for Magnus. Både han og Popov kan spille på rigtig højt niveau, og de har spillet en del tætte kampe før, fortæller Rune Ulsing og påpeger, at den danske herresingle skal finde det kloge hoved frem i opgøret.

– Han skal finde noget mental styrke frem, for der kommer han til at arbejde og til i perioder at ligge og være presset. Han skal blive i det i morgen og holde sig stramt taktisk, for ellers bliver han straffet. Det er også det, der kræves på topniveau, siger Rune Ulsing.

Klik her for at få overblik over spilleprogrammet for torsdagens kvartfinaler ved UEM 2020

Husk, at du kan følge alle de danske kampe direkte på Badminton Europes livestream fra klokken 09.00, dansk tid, hvor der allerede lægges ud med to danske mixeddoublekonstellationer i aktion.

Klik her for gå til Badminton Europes livestream Tags: ,
Kategori: , , ,