Badminton Europe

To stærke danske doubler styrer mod semifinalerne efter hård dansk UEM-dag

November 5, 2020 21:06 Skrevet af

To danske doublekonstellationer styrede torsdag videre mod semifinalerne ved UEM, mens de resterende danske spillere desværre måtte dreje af ved ottendedels- og kvartfinalerne.

 

Der var syv danske skud i bøssen for at ramme en af de respektive pladser i semifinalerne ved UEM 2020, men torsdag skulle det vise sig blot at gå den vej for to af de syv danske kvartfinalekonstellationer i Finland. Ærgerligt, når der var grobund for flere, mener U19-landstræner Rune Ulsing.

– Vi har desværre i flere tilfælde ramt en hård lodtrækning. Det er ikke, fordi vi står og tænker, at der var en masse kampe, vi skulle have i dag, men vi havde håbet på mere, siger han om torsdagen, der for mixeddoublerne og herredoublerne bød på både ottendedels- og kvartfinaler og for de øvrige kategorier kun kvartfinaler.

To succesfulde matcher spillede Mads Vestergaard/William Kryger Boe, som afgjorde såvel deres ottendelsfinale som deres kvartfinale på komfortabel vis i to sæt.

– De var gode i dag, herredoublen. Det, håber jeg, at de kan holde fast i i morgen, for hvis de rammer deres høje niveau, har de mulighed for at slå dem alle. Semifinalen i morgen bliver en kamp for dem, hvor de skal være der fra starten og spille godt. Gør de det, så jeg tror jeg også, at de hiver den, siger Rune Ulsing om de unge herrers semifinale, som står med de femteseedede serbere.

Klik her for at se alle dagens resultater fra UEM 2020 i Lahti, Finland

I damedouble var der også gode takter i dagens kvartfinalekamp, og selv om tingene spidsede til hen mod enden af andet sæt, lykkedes det Mette Werge/Clara Løber at lukke kampen med cifrene 22-20.

– Pigerne har godt styr på kampen i første sæt, men bliver måske til sidst en lille smule ramt af, at de er på vej mod en medaljekamp, samtidig med at de møder nogen, som bare kæmper og kæmper, siger Rune Ulsing.

I semifinalen får Werge/Løber deres sag for, når de møder de topseedede russere. Vigtigt er det ifølge U19-landstræneren, at den danske duo er klar fra første færd og formår at blive i taktikken.

– De skal virkelig være skarpe i morgen, når det kommer til at blive i taktikken og tage de rigtige valg. Derudover skal de være klar til at ligge og lave små justeringer i løbet af kampen, inden for den plan vi lægger, lyder det.

Læs også: UEM: Ni danske konstellationer ottendedels- og kvartfinaleklar efter onsdag med tandtrækkende dansk herresingledram

Udover de to danske semifinaledoubler var det for hovedparten af de danske spillere kvartfinalen, som blev endestationen ved dette års UEM. I flere tilfælde var der ellers muligheder for danskerne, fortæller Rune Ulsing.

– Mads (Juel Møller, red) har faktisk rigtig godt fat i sin modstander i dag, men han slipper det desværre lidt. Egentlig er han ovenpå spillemæssigt og mentalt, men han mister det lidt og har derefter svært ved at finde ind i det igen, mens den anden begynder at tro på det, siger Rune Ulsing og Møllers herresingle, som han taber i tre sæt.

Overordnet lyder det desuden fra Ulsing om dagens danske nederlag:

– Det er generelt gode modstandere, vi møder i dag. Desværre rammer vi i flere tilfælde bare ikke det niveau, vi gjorde i holdturneringen.

Læs også: For første gang i syv år: Danmark er ungdomseuropamestre for hold

Det håber vi til gengæld, at Mads Vestergaard/William Kryger Boe og Mette Werge/Clara Løber formår at gøre fredag, hvor semifinalerne ved UEM 2020 løber af stablen. Det sker fra klokken 14.00, dansk tid, hvor herredoublen spiller anden kamp på programmet, og damedoublen lukker af med dagens sidste match.

Husk, at du kan følge alle opgørene fra UEM 2020 på Badminton Europes livestream

Klik her for at gå til Badminton Europes livestream

Klik her for at få overblik over alle 10 semifinaler ved UEM 2020Kategori: , ,