Allan Høgholm, Badminton Danmark

Vigtige point på spil i ligaens comeback-runde: – Vi er sultne efter revanche

November 10, 2020 12:38 Skrevet af

En længe ventet tredje runde i Badmintonligaen er under opsejling, og der er vigtige point på bordet i aften, hvor fire opgør venter. – Vi har vist, at vi godt kan spille med mod de bedste hold, siger Værløses Daniel Lundgaard, som forventer hård modstand fra Højbjerg/Viabiler i aften.

 

Næsten tre måneder er passeret, siden den sidst stod på Badmintonligaen, men langt om længe skal landets stærkeste klubber atter i aktion.

Og der venter flere spændende sammenstød, hvis udfald kan blive af essentiel værdi, når pointene skal summeres op forud for RSL Final 4 i det nye år.

Det gælder blandt andre for Højbjerg/Viabiler.

I den forgangne sæson havde klubben som mål at vinde mesterskabet. I denne sæson er forventningerne til gengæld sænket en smule, eftersom to af deres vigtige spillere i sidste sæson, Mathias Bay-Smidt og Ygor Coelho, begge er langtidsskadede med deres respektive hofter.

– I forhold til sidste sæson er det to tunge spillere, vi har mistet, og derfor har vi neddroslet forventningerne noget. Hvis vi når Final 4, er vi meget glade, siger sportschef Michael Kjeldsen.

Læs også: Tre af Vendsyssels badmintonligakampe er udskudt

Derfor går østjyderne, som i skrivende stund sidder på syvendepladsen, benhårdt efter at tilføre vitale point til klubkontoen, når holdet tirsdag aften spiller på udebane mod Værløse.

– Det er selvfølgelig en af de vigtige nøglekampe. Værløse ser også ud til at være et af de hold, der kan nå Final 4 med sejre over både Skovshoved og Greve, som også er kandidater. Desuden ved vi, at TSS og Skovshoved har gode hold, og med os selv inklusive er det seks hold, som ligger med et godt niveau. Så det er klart, at en sejr i aften vil hjælpe os rigtig godt på vej, siger Michael Kjeldsen.

Klik her for at se den nuværende stilling i Badmintonligaen

Senest, de to hold mødtes, var i RSL Final 4-semifinalen, hvor Værløse som bekendt løb med en kneben sejr på 5-4.

– Selv om Værløse også spillede rigtig godt, var vi ikke tilfredse med det nederlag, så der er ingen tvivl om, at vi er meget sultne efter at få revanche i aften. Vi tror, at det bliver en svær kamp, men vi håber og går efter en sejr, siger sportschefen, som ikke er bleg for at medgive, at en række af modstanderholdets unge spillere har gjort det bravt på det seneste.

Det gælder blandt andre Ditlev Jæger, som senest nåede semifinalen ved SaarLorLux Open, hvor også Værløse-spillerne Mathias Thyrri og Daniel Lundgaard nåede finalen i herredouble. To uger tidligere viste de ligeledes gode takter ved DANISA DENMARK OPEN 2020 presented by VICTOR.

For Daniel Lundgaard har de seneste ugers erfaringer afstedkommet en pæn sjat blod på tanden, fortæller han.

– Mathias (Thyrri, red.) og jeg har gjort det godt de sidste par uger, og jeg synes, at vi er modnet i de turneringer, vi har spillet. Jeg føler, at jeg er blevet mere vant til tempoet på det niveau, og det, tror jeg, jeg skal bruge meget af i aftenens kamp, siger Daniel Lundgaard uden endnu at vide sig sikker på, hvem der venter på den anden side af nettet.

Klik her for at få overblik over alle aftenenes kampe i tredje runde af Badmintonligaen

På trods af den nuværende stilling i grundspillet, hvor Værløse er placeret som treer, ser Lundgaard hjemmeholdet som underdog i aftenens opgør.

– Jeg synes til gengæld, at vi har vist, at vi godt kan spille med mod de bedste hold, særligt i betragtning af de to første runder. Men jeg tror, at vi skal ramme en del fifty-fifty kampe i dag, hvis det skal gå vores vej, siger Daniel Lundgaard med tilføjelsen:

– Det kommer til at afhænge af, om vi som hold kan få det til at spille, om vi får sejren hjem.

Udover opgøret mellem Højbjerg/Viabiler og Værløse spiller Skovshoved mod Aarhus AB, Team Skælskør-Slagelse møder Greve og RSL Odense OBK dyster mod Solrød Strand.

Det sker fra klokken 18.30 tirsdag aften, hvor første startfløjt lyder!

Glædeligvis er der rige muligheder for at følge kampene direkte:

 

Kampen mellem Værløse og Højbjerg/Viabiler (19.00) kan følges på Værløse Badmintons Youtubekanal:

Værløse – Højbjerg/Viabiler

 

Kampen mellem Solrød Strand og RSL Odense OBK (18.30) kan følges på SSBs livestream her:

Solrød Strand – RSL Odense OBK

 

Kampen mellem Skovshoved og Aarhus AB (18.30) kan følges på SIFbadmintons Youtubekanal her:

Skovshoved – Aarhus AB

 

Kampen mellem TSS og Greve (19.00) kan følges her:

Bane 1: https://camstreamer.com/redirect/f21951a4fc1a39e/S-43424

Bane 2: https://camstreamer.com/redirect/5e67b74af4a8570/S-43431

Bane 3: https://camstreamer.com/redirect/68393faf7b9c7e9/S-43708

 Tags:
Kategori: , , , ,