Grand Prix Circuit har vist sig som et bæredygtigt koncept, der er kommet for at blive. Det betyder også, at der på ny skal vælges værter for de fire turneringer for de kommende to sæsoner, 2021/2022 og 2022/2023. Bliv klogere på, hvordan din klub kan søge værtskab for en GP-turnering her.

 

Nok måtte debutsæsonen desværre blive uden et finalestævne som konsekvens af coronapandemien.

Ikke desto mindre hersker der i dag ikke nogen tvivl om, at Grand Prix Circuit-konceptet har været et hit og et stort tilløbsstykke for den tiltænkte målgruppe – landets største ungsenior-talenter og den danske subelite.

Derfor kører circuit’en ufortrødent videre, også i de kommende sæsoner. Det fortæller Badminton Danmarks elite- og sportschef Jens Meibom.

– På trods af den trælse afslutning på sidste års circuit er der ingen tvivl om, at konceptet har været et succesfuldt initiativ. Der har været stor interesse for de respektive turneringer i serien, og vi har generelt oplevet et højt niveau, både spillemæssigt og setupmæssigt. Det var de primære intentioner bag tiltaget, så det har selvfølgelig været glædeligt at se dem blive udfoldet i praksis, som vi håbede på. Derfor kigger vi nu også frem mod de kommende sæsoner, siger Jens Meibom.

Læs også: Nyslået Grand Prix-vinder: – Virkelig stort for mig

Hvorvidt det bliver de samme klubber, som skal arrangere turneringerne på circuit’en i sæsonerne 2021/2022 og 2022/2023 er dog endnu uvist. Frem til og med 31. december 2020 kører ansøgningsrunden nemlig på ny, hvor potentielle nye værtsklubber kan ansøge om at blive arrangør for henholdsvis en af de fire turneringer på Grand Prix Circuit’en. Det sidste og femte stop på circuit’en, det afsluttende finalestævne, afholdes fortsat i Svendborg i indeværende og næste sæson.

Sportschef Jens Meibom håber, at den setupmæssige kadence de kommende år kan holdes som hidtil.

– De klubber, der har været værter i den første udgave af Grand Prix Circuit, har virkelig gjort en god indsats med at skabe nogle flotte rammer, og det, håber vi også fremadrettet, vil være tilfældet. Derfor er vi selvfølgelig åbne for at høre fra klubber, som har lyst til og mener, at også de kan påtage sig opgaven og være med til at afvikle en vigtig, udviklende og eksklusiv turnering for nogle af landets bedste badmintonspillere, siger Jens Meibom.

Nuværende værtsklubber er automatisk med i opløbet om at beholde værtskabet, mens nye klubber skal sende en ansøgning af sted inden det nye år.

I den samlede vurdering af potentielle værtsklubber vil der blandt andet blive lagt vægt på kriterier som geografisk fordeling, spilleforhold, rammer for spillerne, øvrigt setup og præmiesum.

Lyder ovenstående interessant og relevant for din klub, så kan du i nedenstående links læse nærmere om GP-konceptet, økonomi, krav til afviklingen m.m.

Klik her for at tilgå ansøgningsmaterialet

Klik her for at åbne Bilag 1 til ansøgningsmaterialet (præmiepenge)

Klik her for at åbne Bilag 2 til ansøgningsmaterialet (afvikling)

Klik her for at åbne Bilag 3 til ansøgningsmaterialet (budget)

Ansøgning om afvikling af GP 2021/2022 og 2022/23 sendes til elite- og sportschef Jens Meibom på mail: jeme@badminton.dk, senest d. 31. december 2020.