Foto: Badminton Europe

Overraskerhold i håb om ny succes og vigtig bundduel venter i aftenens ligarunde

december 3, 2020 14:39 Skrevet af

En mægtig midtvejsrunde står for døren i aften, hvor vi atter får Vendsyssel at se i aktion, hvor de to bundhold byder hinanden op til dans, og hvor sidste rundes store overraskere RSL ODENSE OBK går efter at gentage succesen. – Vi skal tro på tingene, lyder det blandt andet fra et af holdets store talenter.

 

Han spillede chancen, troede på det og endte med at gå hele vejen i begge sine kampe.

RSL ODENSE OBKs William Kryger Boe var en af sidste ligarundes helt store højdespringere, der havde held med at besejre intet mindre end to af sportens gennem tiden største doublespillere og tidligere olympiske medaljetagere – den ene med onklen – Carsten Mogensen og Joachim Fischer.

– For mig var det en virkelig stor oplevelse at spille mod to så store stjerner. Jeg gik ind til kampene med tanken om at kunne spille frit, men mærkede i begge kampe hurtigt, at der var muligheder. Så prøvede vi ellers at blive ved med at holde fokus, og det gik rigtig godt, fortæller William Kryger Boe, der sejrede i første mixeddouble med Sara Thygesen og i første herredouble med Mads Thøgersen.

Læs også: Uden at tabe et eneste sæt: William Kryger Boe/Mads Vestergaard er ungdomseuropamestre

Den 17-årige OBK’er, som for nylig vandt de europæiske ungdomsmester i herredouble med Højbjergs Mads Vestergaard og for hold med den danske trup, forklarer den overraskende 5-4-sejr over de forsvarende danske mestre Skovshoved med blandt andet en god odenseansk optakt.

– Jeg tror, at vi var virkelig godt oplagt sidst. Der var en rigtig god stemning på holdet, da vi gik ind til kampen. Vi havde nogle gode snakke om, hvad der skulle til for at slå dem, og i kampen var vi også rigtig gode over hele linjen og vandt mange tætte kampe og flere, vi ikke på forhånd havde troet, vi ville vinde, siger William Kryger Boe, der håber, at de kan finde noget af det samme frem i aften, hvor de byder Højbjerg/Viabiler velkommen i det fynske.

– Vi skal tro på tingene og på, at vi er stærke nok, når vi rammer vores topniveau. Og så tror jeg, at vi skal gå efter en god start. Det fik vi sidst mod Skovshoved, hvor vi kom foran 2-0, og det, tror jeg, var vigtigt og kan blive det igen mod Højbjerg, så vi ikke føler, at vi bliver overspillet, siger William Kryger Boe.

Læs også: Veloverstået fjerde runde: Tre favoritsejre og en enkelt, men stor overraskelse

Udover opgøret i Odense får vi endelig Vendsyssel at se i aktion på ny. Nordjyderne har de seneste to runder måttet udeblive som konsekvens af den regionale nedlukning i området. Torsdag formiddag var det derudover på tale, at opgøret skulle udsættes på baggrund af, at to af Solrød Strands spillere og en træner i weekenden har været i tæt kontakt med personer i klubben, der efterfølgende har vist sig smittede.

Da Solrøddernes øvrige ligaspillere er i det såkaldte tredje led til de smittede i klubben, er der imidlertid ingen særlige restriktioner eller anbefalinger for dem, kunne Styrelsen for Patientsikkerhed afklare over for Badminton Danmarks administration.

Torsdag aften får Solrødderne dermed fornøjelsen af at byde Vendsyssel velkommen tilbage. Skal nordjyderne genentre ligaen med manér, skal de finde det fremragende frem, for Solrød Strand-holdet har vist sig glødende i de to seneste ligaomgange, hvor de har vundet 9-0.

Senest skete det i opgøret med oprykkerne fra Gentofte, som altså fik sig noget af en lærestreg på hjemmebanen.

Torsdag møder Gentofte til gengæld Aarhus AB, som stort set er i samme båd og ligeledes fik en mærkbar afklapsning af Værløse i den forgangne runde på 1-8.

Nu står de to bundhold over for hinanden i et opgør, der for begge parter kan blive afgørende.

Ligaens foreløbige topscorere TSS møder Værløse på hjemmebane, mens en spændende dyst mellem Skovshoved og Greve står for døren på Sydkysten.

Læs også: Vendsyssel viser tænder og tager foreløbigt forspring: – En fantastisk arbejdsindsats

Få overblik over aftenens opgør herunder, hvor vi aktiverer links til de livestreams, vi får fra klubberne:

Greve – Skovshoved spiller klokken 19.00

Solrød Strand – Vendsyssel spiller klokken 18.30

Team Skælskør-Slagelse – Værløse spiller klokken 19.00

Aarhus AB – Gentofte spiller klokken 18.30

RSL ODENSE OBK – Højbjerg/Viabiler spiller klokken 18.00Kategori: , , , ,