I anden runde af Badmintonligaen blev der delt øretæver ud i Østjylland, de forsvarende mestre fik oprejsning og en tidligere OBK’er scorede dobbelt i Odense.

 

Anden runde i Badmintonligaen går på hæld, og særligt i Nordjylland er der oven på aftenens opgør god grund til at trække på smilebåndene.

Vendsyssel-mandskabet kom, så og sejrede nemlig gedigent på udebane i Højbjerg. 7-2 lød slutresultatet på efter en relativt tjept afviklet holdkamp, som giver nordjyderne en solid førsteplads, de kan bryste sig af i tæt på to måneder, indtil næste runde løber af stablen ultimo oktober.

– Det er jo fantastisk. Vi har fået en super start her i den første uge, så det er vi selvfølgelig helt oppe at køre over, fortæller VEB-træner Allan Kolbro Nielsen.

Fra kampens spæde var det også gæsterne, der tog teten og gjorde rent bord i de første tre kampe. Højbjerg/ViaBiler havde sågar tabt hele opgøret, før de fik deres første point på kontoen, som den østjyske første damedouble Natasja P. Anthonisen/Alexandra Bøje stod for.

– Jeg tror, at det hele kommer lidt til os som følge af den vellykkede første runde med tre sejre. Det giver os noget medvind og noget selvtillid i kampen, som følges op af en god midterkamp mellem Jan (Ø. Jørgensen, red.) og HK (Hans-Kristian Solberg Vittinghus, red.), hvor Jan spiller rigtig godt, og det fortsætter med at gå vores vej, siger Allan Kolbro Nielsen og tilføjer:

– Jeg var rigtig glad for at se Jans præstation mod HK, men jeg vil generelt rose holdet for at levere en fantastisk arbejdsindsats over hele linjen. Vi fik en over nakken, sidst vi var hernede, så vi er den grad tilfredse med en sejr på 7-2.

Klik her for at se den samlede stilling i Badmintonligaen efter sæsonens to første runder

Også i OBK-hallen var fornøjelsen på gæsternes side. Her var det nemlig Team Skælskør-Slagelse, der efter slagets gang kunne drage retur øst på med en sejr i bagagen.

Her var det blandt andre Frederik Søgaard, der viste form og tilskrev to point ud af de i alt seks af slagsen til TSS’erne efter triumfer med Selena Piek og Mads Kolding i henholdsvis mixed- og herredouble.

Læs også: International topbadminton genoptages i Danmark: Åbner med tre store events 

I Solrød var det omvendt hjemmebaneholdet, der havde held i sprøjten og fik oprejsning efter 3-6-nederlaget til TSS i tirsdags. Rødderne sejrede 7-2 i opgøret med Aarhus AB, der ellers indeholdt flere fængende dyster. Forsvarende mester med Skovshoved, som i år er rykket til Solrød, Emil Holst, lykkedes ellers med at presse verdenstreeren Anders Antonsen ud i et tredje sæt.

Antonsen lukkede dog det afgørende sæt overbevisende 21-12 og bankede det ene af AB’ernes to point, mens Mathias L. Hansen/Jeppe Bruun Christensen stod for det andet oven på en drabelig anden herredouble.

Læs også: Oprykkerhold sultne efter ligaudfordringerne: – Fedt at være i gang igen

Oprejsning blev det også til for de forsvarende mestre, Skovshoved, i lokalbraget med oprykkerne fra Gentofte.

På nær i første damesingle, hvor Line Christophersen nuppede et point til Gentofte, var særligt ”skovsernes” singler overbevisende, hvilket måske ikke var aftenens største overraskelse, når både Rasmus Gemke og Viktor Axelsen var på holdkortet.

I herredouble kunne Gemke dog ikke spæde til med yderligere et point, men måtte sammen med Joel Eipe se sig stoppet af en velspillende Frederik Colberg/Mads Christophersen efter tre sæt.

Ikke desto mindre sluttede kampen 6-3 til favoritterne.

Klik her for at få overblik over alle aftenens kampe

Anden runde i Badmintonligaen blev fløjtet af i Greve, hvor der var spænding til det sidste.

Mens hjemmeholdet tog teten i mixeddoublerne med sejre til Mikkel Mikkelsen/Amalie Magelund og Mads Conrad-Petersen/Rikke Søby, viste Værløse-herrerne sig til gengæld skarpest i de sidste, afgørende doubler.

Her vendte Daniel Lundgaard/Andreas Søndergaard i første herredouble og Mathias Thyrri/Ditlev Jæger Holm i anden herredouble nemlig et truende nederlag til 5-4-sejr til VB’erne.

Med de to første runder afviklet i Badmintonligaen venter nu en omtrent to måneder lang pause, inden tredje runde løber af stablen mod udgangen af oktober.