Foto: Tine Bay, Højbjerg Badmintonklub

Tophold lider første nederlag, og bundhold kravler op: Sådan gik femte runde i Badmintonligaen

december 3, 2020 22:50 Skrevet af

Vendsyssel gjorde sejrrigt comeback mod amputeret Solrød-mandskab, TSS led det første liganederlag i sæsonen, og Gentofte tog en vigtig skalp mod bundfællerne Aarhus AB. Sådan gik det i femte runde af Badmintonligaen. 

 

Der var vigtige point på spil i Aarhus AB torsdag aften, hvor hjemmeholdet fik besøg af Gentofte. Begge hold lå nederst i grundspillet forinden femte runde – om end Gentofte har spillet en kamp færre end østjyderne.

I håb om at kravle op på scoretavlen havde aarhusianerne da også medbragt årets vinder af DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, Anders Antonsen. Antonsen gjorde det, der skulle til i sin herresingleduel mod Mads Christophersen og tilførte et point til hjemmeholdets konto efter en tæt tresætter.

Det var imidlertid ikke nok. Storebror Kasper Antonsen gav nemlig igen fra modstanderholdets side og vandt begge sine respektive kampe i første mixeddouble og første herredouble med henholdsvis Celine Juel og Frederik Colberg. Derudover vandt Gentofte de tre øvrige singlekampe og snuppede samlet set seks sejre, mens AB måtte nøjes med tre.

Dermed sniger Gentofte sig foreløbig op over både Aarhus AB og RSL ODENSE OBK i den samlede stilling – sidstnævnte vender vi tilbage til – som grundet udsættelse af Vendsyssels kampe skal tages med et vist forbehold.

Læs også: Overraskerhold i håb om ny succes og vigtig bundduel venter i aftenens ligarunde

Apropos Vendsyssel, så kom de særdeles stærkt igen i deres første ligaopgør siden anden runde helt tilbage i august. Nordjyderne mødte Solrød Strand, der ellers gjorde rent bord i såvel den seneste som den forrige ligarunde.

Torsdag aften var rødderne imidlertid også foruden topprofiler som Mia Blichfeldt og Lasse Mølhede. Selv om ”tsunamiens” Emil Holst viste, at han stadig kan spille stærk herresingle med en sejr over Victor Svendsen, og den irske Lillerød Grand Prix-vinder Nhat Nguyen tog en skarp skalp med en sejr over Jan Ø. Jørgensen, var det altså Vendsyssel, som trak det længste strå i hovedparten af kampene.

Således kan et veltilfreds Vendsyssel-mandskab drage nordvest på igen med en triumf på 6-3 med i bagagen.

Samme vej kan spillerne fra Højbjerg/Viabiler drage med smil på læberne. I sikker stil slog de østjyske favoritter nemlig RSL ODENSE OBK 7-2.

Det på trods af at William Kryger Boe/Sara Thygesen endnu en gang sikrede en sejr i første mixeddoublen, denne gang over Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt. Ligeledes sejrede Thygesen et point i første damedouble sammen med sin faste makker, Maiken Fruergaard.

Derudover var i det både herredouble og i samtlige fire singler højbjergenserne, som stod skarpest. I første damesingle viste Line Kjærsfeldt sin rutine i et drabeligt opgør med Camilla Martens, der altså faldt ud til udebanefavorittens fordel med cifrene 21-19 i tredje og afgørende sæt.

Hans-Kristian Vittinghus besejrede Steffen Rasmussen 21-17, 21-1, og holdkammeraten Karan Rajarajan gjorde kunsten efter mod Mads Thøgersen, ligesom Amalie Schulz tog en sikker tosætssejr over Simona Pilgaard.

Klik her for at få overblik over stillingen i Badmintonligaen

Intet var derimod sikkert før slutfløjtet i opgøret mellem Team Skælskør-Slagelse og Værløse. Værløse bragte sig ellers på en fornem 4-1-føring, men blev sidenhen udlignet, og så skulle dysten altså afgøres i kampens sidste herredouble mellem Værløses Mathias Thyrri/Ditlev Jæger og TSS’ Ruben Julle/Mark Caljouw.

I to sæt blev det Værløse-drengene, der løb sejren og dermed tilførte TSS sæsonens første nederlag om end blot et knebent af slagsen.

Udover herredoublen skyldtes det ikke mindst sejre fra Ditlev Jæger i anden herresingle, Julie Dawall i en tæt første damesingle samt Sophie Holmboe Dahl i anden damesingle og Daniel Lundgaard/Ditte Søby i anden mixeddouble.

Fra TSS’ side var det blandt andet Mads Kolding, der bidrog til to af pointene til hjemmeholdet med sejr i både første mixeddouble med Selena Piek og første herredouble med Kim Astrup. På trods af nederlaget bevarer TSS fortsat den foreløbige førsteplads i ligaens grundspil.

Læs også: Lillerød Grand Prix – årets sidste turnering

De forsvarende mestre Skovshoved havde bragt det tunge herresingleskyts med til Greve i form af både Viktor Axelsen og Rasmus Gemke, der begge leverede som forventet mod henholdsvis Kalle Koljonen og Jonathan Dolan.

I damesinglerne var det imidlertid med omvendte fortegn, at pointene fordelte sig. Her snuppede Iris Wang sejren over Sophia Grundtvig i første damesingle, og Gayle Mahulette fulgte trop mod Kati Tolmoff i anden damesingle.

Kampen skulle til sidst afgøres i herredoublerne, hvor Niclas Nøhr/Jonathan Dolan holdt skindet på næsen for Greve med en sejr over Rasmus Gemke/Carsten Mogensen på en walkover midt i andet sæt, mens Joel Eipe/Joachim Fischer dog tilførte det femte point til Skovshoved konto – og dermed også sejren med triumf over David Daugaard/Mikkel Mikkelsen.

Klik her for at se alle resultaterne fra Badmintonligaen

Selv om turneringskalenderen for det resterende af 2020 ser ørkentom ud, så kan vi til gengæld glæde os over, at der stadig er to ligarunder tilbage inden 2021. Sjette runde løber af stablen 15. december, og om akkurat to uger, den 17. december, spilles syvende runde.Tags:
Kategori: , , ,