Fjerbold - Shuttlecock - Fjer - Bold - Linje - Grøn bane - hvide linjer - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Opfølgning på Badminton Danmark og DGI Badmintons udmelding om turneringsaktiviteten i Danmark

December 9, 2020 11:44 Skrevet af

Badminton Danmark og DGI Badminton har ovenpå modtagelsen af vores udmelding i forgårs igen talt situationen igennem, og vi kommer igen frem til samme konklusion, som bakkes op politisk i både Badminton Danmark og DGI Badminton.

 

Klik her for at læse Badminton Danmark og DGI Badmintons udmelding om turneringsaktiviteten i Danmark her

Vi fastholder vores beslutning fra i mandags og anbefaler igen på det kraftigste, at alle indstiller deres konkurrenceaktiviteter i den kommende tid fra onsdag den 9. december og til og med 3. januar. Det rammer hele badmintonsporten, og det er vi rigtig kede af. Vi har kæmpet og vil fortsat kæmpe for, at der kan spilles badminton i hele Danmark.

Myndighederne anbefaler på det kraftigste, at alle viser samfundssind frem mod og hen over julen, hvilket Badminton Danmark og DGI Badminton følger. Alle i hele landet, ikke kun i de delvist lukkede kommuner, bedes mødes og samles med så få personer som muligt for at hjælpe med at få smittetrykket ned igen på et mere normalt niveau.

Vi forsøger med denne beslutning at være ansvarlige, sådan at så mange som muligt kan holde jul og nytår med deres familier og venner. Men når myndighederne deler landet op i bidder, er det umuligt at træffe beslutninger, som tilgodeser alle. Desværre. Det har vi erfaret flere gange i denne lange periode med Covid-19-smitte i samfundet. Der kan ikke træffes en beslutning, som badmintonmæssigt tilgodeser alle hver gang.

I alt bliver cirka 18 turneringsarrangører i de kommende fire uger uden for de nedlukkede kommuner ramt. Det er dog en lille procentdel af det samlede antal turneringer, som årligt afholdes og gennemføres.

Derfor mener vi, at vi ud fra den situation, vi alle står i, har truffet den rigtige beslutning. En beslutning, som bedst tilgodeser alle i forhold til myndighedernes kraftige anbefalinger om at begrænse smitten i hele landet.

Vi ved, at flere klubber er kede af det, og det forstår vi godt. Mange klubber har gjort et kæmpe stykke arbejde med at planlægge deres turneringer, som de nu må aflyse som en del af den kraftige anbefaling fra myndighederne og især statsministeren på mandagens pressemøde.

Det er i forvejen et kæmpe arbejde at arrangere turneringer i denne tid, og det er ærgerligt, at det nu er lige så hårdt arbejde at skulle aflyse. Men turneringsaktivitet forudsætter, at mange mennesker vil mødes.

Det var alvorligt, da syv nordjyske kommuner lukkede ned i efteråret. Ingen tvivl om det. Men situationen er nu meget mere alvorlig, er myndighedernes udmelding. Myndighederne opfordrer til, at vi ikke flytter os, og at vi forsøger at begrænse, at mange mennesker samles.

Vi er af den opfattelse, at det er vigtigt i denne omgang at lytte til og følge myndighedernes kraftige anbefaling og ikke kun tage stilling til de aktuelle restriktioner i de delvist nedlukkede kommuner. Hele landet er ramt af et højt smittetryk, og flere kommuner ligger med incidenstal over 100. Det er ikke kun i hovedstadsregionen.

I skrivende stund mener vi, at vi i badmintonsporten bør vise samfundssind og følge myndighedernes kraftige anbefalinger om at lukke for forsamlinger helt generelt i den kommende tid.

  • I forgårs, mandag den 7. december, blev 38 kommuner næsten totalt lukket ned. Der er tale om over 3 mio. mennesker, der bliver berørt. Over halvdelen af danskerne rammes derved af denne nedlukning, og det er et rigtigt stort udsnit af befolkningen, der er forhindret i at deltage aktivt i sport i en periode sammenlignet med de omkring 300.000, som blev ramt, da myndighederne lukkede ned for de syv nordjyske kommuner i efteråret. Allerede nu taler man om, at flere kommuner kan komme på denne liste. Det var ikke spor sjovt at se Nordjylland blive lukket ned. Men vi synes, at det er to forskellige situationer. Alvorlige og indgribende på hver sin måde. Ingen tvivl herom. Men i vores optik er der forskel.
  • Vi som organisationer spiller en stor rolle i at få knækket smittekurven, så en nedlukning på under en måned anser vi for at være givende. Det er den holdning, vi er kommet frem til og det sagt med den største respekt for dem, som føler, at det rammer uberettiget.

Vælger man at afholde konkurrenceaktiviteter på trods af vores kraftige anbefalinger, er det vigtigt at vide, at vi har suspenderet Ranglisten til og med 3. januar med undtagelse af Badmintonligakampe. Det er udelukkende et udtryk for, at vi ikke ønsker, at det skal være point, der gør, at man deltager i aktiviteter i den kommende tid, når anbefalingen om det modsatte er vores klare holdning.

  • Der er en vigtig nuance i forhold til den beslutning, vi i fællesskab med DGI Badminton har truffet ud over smitterisikoen ved faktisk deltagelse. Ingen af os skal agere politi, når vi ikke har lovhjemmel til det. Vi ønsker ikke, at nogen skal stå i en situation, hvor man føler sig berettiget til at afvise deltagere. Vi vil gerne pointere, at man som arrangørklub ikke kan nægte nogle deltagere at stille op. I situationen med nedlukningen af syv kommuner i Nordjylland måtte man ikke forlade sin kommune, hvilket gjorde det enkelt at afvise deltagere fra området. I denne nye situation må folk godt forlade deres kommuner. De anbefales dog til ikke at gøre det uden at tage alle myndighedernes anbefalinger med, men der er ikke hjemmel til at afvise deltagere. Vi har ikke ønsket at lade det ansvar være åbent og har i stedet valgt at anbefale, at alle aflyser alle aktiviteter indtil den 3. januar. Også alle vores egne eliteaktiviteter er aflyst over hele landet.

Med denne indsats kan vi forhåbentlig komme hurtigere tilbage til normale tilstande, så vi igen kan spille turneringsbadminton med mere. Vi er ligeledes i fuld gang med at se, om vi ikke kan finde plads i resten af sæsonen til de ramte turneringer.

Det er muligt for arrangørklubber, hvis man opfylder forskellige betingelser, at søge om kompensation via Virksomhedsguiden, som I finder her: https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/coronavirus_og_din_virksomhed/ydelser/faa-hjaelp-hvis-du-er-arrangoer-af-stoerre-arrangementer/7ffd1f8d-fcbd-4b95-a6f1-a3e2b4b0fa92/Har din klub eller forening generelt behov for hjælp eller rådgivning, så kontakt Badminton Danmarks Økonomiudvalg ved administrationschef, Kristian Bonde, på følgende kontaktdata:

Kristian Bonde
krtb@badminton.dk

Vi ønsker alle en glædelig jul trods disse kedelige nyheder.Tags: , ,
Kategori: , ,