Viktor Axelsen - Glæde - Thailand Open - Badmintonphoto
Badmintonphoto

Axelsen og Blichfeldt klar til semifinalerne ved Thailand Open

January 15, 2021 14:24 Skrevet af

Semifinalerne ved Thailand Open får selskab af Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt. Det står klart ovenpå deres formidable præstationer mod henholdsvis verdens nummer syv og tolv. Med sin sejr er Blichfeldt i sin første Super 1000-semifinale i karrieren. Desværre blev det til et farvel til Rasmus Gemke og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje.

 

Mia Blichfeldt har taget en stor skalp i sin udvikling i denne uge ved en af verdens største badmintonturneringer Thailand Open. Turneringen tæller som en Super 1000, hvilket er den højest rangeret turneringskategori på BWF’s World Tour.

Den udvikling fortsatte i dag, da hun slog Busanan Ongbamrungphan med 21-13, 21-18. Inden dagens opgør stod den 4-1 i indbyrdes opgør til thailænderen, men i dag fik danskeren reduceret på fornemmeste vis med flot tålmodighed.

Det er første gang i karrieren, at Mia Blichfeldt står i en semifinale i en Super 1000-turnering. Her møder hun verdensetteren i damesingle, taiwanesiske Tai Tzu Ying.

Læs også: Fire danske konstellationer klar til kvartfinalerne ved Thailand Open

I herresingle gik der et kæmpe jubelbrøl gennem Impact Arena i Bangkok, da Viktor Axelsen i dag pillede verdens nummer syv Jonatan Christie fra hinanden med cifrene 21-14, 21-5.

Jubelbrølet kom fra Axelsen selv efter de 39 minutter, som kampen varede, hvori danskeren var kampstyrende i velsagtens 90 procent af kampen. En magtdemonstration af All England-vinderen, som har virket usårlig ved Thailand Open.

Det håber vi også, at han er i morgen, hvor han får ny indonesisk modstand i Anthony Ginting, som i dag slog Rasmus Gemke ud.

Læs også: Sikke en førstedag ved Thailand Open for Danmark

Kvartfinalen mellem Rasmus Gemke og Anthony Ginting var af høj klasse. Begge spillere holdt et højt tempo gennem de to første sæt, som inkluderede flere længere dueller. Det gjorde også, at hele kampen varede en time og seks minutter.

Desværre lignede det, at Gemke ganske enkelt var tømt for energi i tredje sæt mod en fortsat velspillende Ginting. Derfor kunne indoneseren hive sejren hjem med 13 point i træk i tredje sæt. Selve kampen endte 21-14, 19-21, 21-5. En ærgerlig, dansk afslutning på en ellers forrygende badmintonkamp.

Som dansker kan man håbe lidt på, at femteseedede Ginting har ømme stænger ovenpå den lange kamp mod Gemke, mens fjerdeseedede Axelsen kan komme med lidt mere friske ben.

Axelsen og Ginting har mødt hinanden seks gange før, og indoneseren har vundet fire af de indbyrdes opgør – også deres seneste ved Indonesia Masters i 2020. Så vi går øjensynligt en tæt og interessant kamp i møde i morgendagens semifinale.

Klik her og se flere detaljer fra dagens kvartfinaler ved Thailand Open

Som de første på Bane 2 skulle Mathias Christiansen/Alexandra Bøje i kamp i dag. Det var mod Praveen Jordan/Melati Oktavianti, som slog Niclas Nøhr/Amalie Magelund ud i første runde.

Indoneserne agerede igen bødler over for Dannebrog, da de sendte Christiansen/Bøje tilbage på hotelværelset med et nederlag på 19-22, 20-22. Men en rigtig flot præstation, som SaarLorLux-vinderne kan være tilfredse med og arbejde videre på til næste uge, hvor det igen går løs i Impact Arena.

Følg med i morgen fra semifinalerne ved Thailand Open på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT fra klokken 5.00-15.00 dansk tid.

Klik her for at se semifinaleprogrammet ved Thailand Open i morgen, lørdagTags: , ,
Kategori: ,