Viktor Axelsen skulle igennem tre sæt, før han blev finaleklar ved Thailand Open. Det krævede en brav fight mod en velspillende Ginting, men da tredje sæt skulle afgøres, viste danskeren klassen. – Det spil Viktor leverer fra 7-11 i er exceptionelt, siger den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen, der også har pæne og konstruktive ord med på vejen til Mia Blichfeldt, der desværre tabte sin semifinale.

 

Viktor Axelsen har virket ustandselig ved Thailand Open, men i dag blev han mødt af Anthony Ginting, som var tæt på at sætte bremseklodserne i overfor danskeren. Men indoneseren blev buldret over, da semifinalen skulle afgøres.

– Viktor hænger efter i tredje sæt, men han kæmper bravt, og det spil han leverer fra 7-11 er exceptionelt. Han finder længden og står godt i defensiven. Hele vejen igennem har han en god attitude, selvom han er udfordret, og selvom han presset til grænsen. Det var en flot sejr, siger Kenneth Jonassen efter kampen.

Med den gode afslutning kunne 27-årige Axelsen gå på knæ og tage armene over hovedet med cifrene 21-19, 13-21, 21-13 på scoretavlen. Og man kan godt forstå, at han var udmattet.

– Viktor spiller okay i første sæt, men det går lidt op og ned. Omvendt spiller Ginting helt frit og afslappet. Men da “Viggo” finder sit topniveau, der lykkedes han derinde. I andet sæt bliver han for passiv og spiller for korte løft. Ginting lægger pres på, og det frustrerer Viktor. Derfor er det også rigtig flot, at han kan holde fast og komme tilbage, siger Jonassen og uddyber.

– Det er det her, det handler om. Vi skal testes mod de bedste i verden, når de er bedst. Det får han lov til i dag, og det havde vi set frem til.

Læs også: Axelsen og Blichfeldt klar til semifinalerne ved Thailand Open

I Thailand Open-finalen venter Ka Long Angus fra Hong Kong. En spiller som Axelsen aldrig har tabt til i deres otte indbyrdes kampe. Og det til trods for, at Long Angus endda ligger nummer otte i verden. Cheflandstræner Kenneth Jonassen lægger dog op til, at morgendagens møde kan blive af en anden karakter end de foregående.

– Ka Long Angus er blevet noget mere aggressiv, og hans offensiv har udviklet sig under turneringen her. Han server også mere varierende. Vi skal have en respekt for, at det her er en finale. Det har sit eget væsen. Man finder måske ikke sit bedste spil frem, og derfor handler det mere om momentum, siger Kenneth Jonassen.

Ka Long Angus slog andenseedede Chou Tien Chen i sin semifinale. Finalen i herresingle er den sidste på programmet i morgen, og den forventes at blive spillet omkring klokken 10.00 dansk tid.

Klik her for at se hele finaleprogrammet ved Thailand Open

Dagens anden danske semifinale stod mellem Mia Blichfeldt og Tai Tzu Ying.

23-årige Mia Blichfeldt mødte verdensetteren Tai Tzu Ying i sin første Super 1000-semifinale nogensinde. Det virkede også til, at der var startnerver hos danskeren. På den anden side må man også ære Tai Tzu Yings kvaliteter og anerkende, at Blichfeldt stod på medvindssiden, hvilket gjorde det svært for hende at spille langt. Det betød, at taiwanereren drev rundt med danskeren og vandt mere end overbevisende 21-8.

– Mia starter på den svære side, hvor det blæser rigtig meget. Det var et stormvejr derinde. Samtidig får hun det fulde pres fra en veloplagt Tai Tzu Ying. Det er næsten umuligt at vinde på den ene side, så det handlede om at finde løsningerne. Man så det også i andet sæt, hvor Tai kæmpede for det, siger Danmarks cheflandstræner.

Læs også: Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark

I andet sæt så det i begyndelsen ud til at blive en gentagelse af det første. Men ved stillingen 2-6 fandt Blichfeldt løsningerne, og lige pludselig kunne hun gå til ophold foran 11-7. Den føring holdt hun hele vejen frem til 20-16, men hun kunne ikke bringe sætbolden i jorden.

Det virkede som om, at nervøsiteten fra kampens start vendte tilbage, og Tai Tzu Ying var lige pludselig tilbage på 20-20, før Blichfeldt måtte se sig slået 21-23.

– Det er rigtig flot kommet tilbage af Mia. Hun får smidt første sæt ud af hovedet, hvilket kan være svært mentalt. Desværre får hun ikke strammet sækken i slutningen af andet sæt, hvor hun har sætbolde. Men hun får vist, at hun er konkurrencedygtig mod en af verdens bedste damesinglespillere, så hun kan være stolt af sin præstation under svære forhold, siger Kenneth Jonassen.

Klik her for at se flere detaljer fra de danske semifinalekampe ved Thailand Open

Semifinalenederlag eller ej, så kan man ikke tage Mia Blichfeldts Thailand Open-præstation fra hende. Solrød Strand-spilleren har besejret verdensmesteren Sindhu, amerikanske Wang og thailandske Busanan på sin vej. En vej hun har lagt på fight og tålmodighed i sit spil.

Vi ønsker Mia Blichfeldt og de øvrige danskere held og lykke i næste uges Thailand Open, som også gælder for en BWF World Tour Super 1000-turnering.

Og i morgen skal der hundrede procent opbakning til Viktor Axelsen. Kom så, Viktor.