Viktor Axelsen - Glæde - Sejr- Finale - Thailand Open - Præmie - Podie
Badmintonphoto

Axelsen vinder Thailand Open: – Det var bundsolidt

January 17, 2021 12:22 Skrevet af

Viktor Axelsen vandt i dag sin anden Super 1000-turnering i træk, da han besejrede Ka Long Angus med 21-14, 21-14. – Det var en bundsolid præstation og en positiv start på 2021, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Ka Long Angus fra Hong Kong kunne ikke stille noget op overfor Viktor Axelsen i dagens herresinglefinale ved Thailand Open.

21-14, 21-14 endte finalen ovenpå en flot præstation, som behagede cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– At vinde en finale med 14 og 14 er stærkt. Det var en bundsolid præstation i en finale og en positiv start på 2021 for Viktor og alle os andre. Efter pausen i begge sæt, hvor sættene skal afgøres, stepper Viktor op og spiller en lille smule bedre og disciplineret. Der var forskel på de to spillere, men Ka Long er en svær størrelse, hvis man ikke løser ham rigtigt. Heldigvis løste Viktor ham i dag, siger Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere resultatdetaljer fra dagens finaler ved Thailand Open

Viktor Axelsen fik en forrygende start i første sæt, hvor han bragte sig foran 6-1. Ka Long Angus fik dog gang i sit spil og nåede op på 11-11 og 12-12. Men herfra fik Axelsen spillet over på sine præmisser igen og vandt sættet 21-14.

Det samme gjorde sig primært gældende i andet sæt, hvor det stod lige ved 10-10, men herfra satte Axelsen sit høje niveau ind, som han har vist gennem turneringen.

– Efter sin skade og operation i efteråret, er jeg glad for at se, at de ting, Viktor har arbejdet på til træning, går igen i den her turnering. Ikke mindst i kvarten og i semifinalen. Så på baggrund af det er det rart at se, at det, vi arbejder på, virker. Men vi må ikke tage for givet, at vi bare kan køre videre på det til næste uge. Vi skal fortsætte det gode arbejde i uge to, siger Jonassen.

Læs også: Kenneth Jonassen: Det spil Viktor viser til sidst er exceptionelt

I næste uge går det løs igen i Impact Arena i Bangkok, når der spilles Toyota Thailand Open. Turneringen rangeres også som en Super 1000-turnering.

Viktor Axelsen vinder 70.000 dollars for sin finalesejr, svarende til 429.555 danske kroner.

Før dagens finale mellem de to herresingler havde de mødt hinanden otte gange. Axelsen havde ikke afgivet ét enkelt sæt til Ka Long Angus, og det gjorde han heller ikke i dag i deres niende møde.

27-årige Axelsen har ikke tabt en badmintonkamp siden 18. januar 2020. Det vil sige, at han har været ubesejret i knap et år, siden han tabte til Anthony Ginting i Indonesia Masters-finalen i 2020.

Siden har han vundet Spain Masters og All England.

Læs også: Ikke sket siden 1999: Følelsesladet Viktor Axelsen vinder All England i herresingle

Thailand Open er rangeret som en Super 1000-turnering. Under normale omstændigheder, hvis der ikke havde været Covid-19, ville der kun være tre Super 1000-turneringer pr. sæson; China Open, Indonesia Open og All England. Super 1000 er den højeste rangering på BWF’s World Tour.

I næste uges Toyota Thailand Open er det uvist, hvem Viktor Axelsen skal møde i første runde, efter Japan trak sig. Det var ellers meningen, at han skulle have mødt Kenta Nishimoto. Programmet for turneringen er heller ikke fastlagt, så det vides endnu ikke, hvornår Axelsen eller de øvrige danskere skal i kamp.

Klik her for at se programmet til Toyota Thailand OpenTags: , ,
Kategori: , ,