Badmintonphoto

Vittinghus og Axelsen spiller sig i storslået rent dansk finale: – Det er jo alt, man kan ønske sig

January 23, 2021 15:47 Skrevet af

Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen er i finalen i Super 1000-turneringen Toyota Thailand Open efter to solide semifinalepræstationer. – Det er jo alt, man kan ønske sig – for at sige det mildt, siger en stolt dansk cheflandstræner, Kenneth Jonassen. 

 

En rent dansk Super 1000-finale står for døren søndag, og det bliver med andre ord en mildest talt magisk badmintondag.

Det står klart, efter både Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen besejrede henholdsvis landsfællen Anders Antonsen og taiwanske Chou Tien Chen i lørdagens respektive herresinglesemifinaler ved Toyota Thailand Open. Et resultat, der er næsten rørende for den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– På vegne af dansk badminton er jeg stolt over, at vi har to i en finale. Det er jo alt, man kan ønske sig – for at sige det mildt. Jeg er ekstremt tilfreds med både Viktors og HK’s præstation, siger den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Læs også: Herresinglehattrick i Thailand

I forvejen var det en ret så sjælden lørdag set med danske badmintonbriller, idet tre danske herresingler var med i semifinalerne ved en Super 1000-turnering – for første gang siden 2008.

På forhånd var det således også sikkert og vist, at i al fald en af de to finalepladser ville blive besat af en dansker. Den klare favorit var dog Anders Antonsen i semifinaleopgøret med Hans-Kristian Vittinghus, men det synes imidlertid ingenlunde at skræmme den 35-årige dansker.

Med en velspillet og fokuseret indsats leverede Vittinghus dagens overraskelse med sejren 21-19, 21-8, der sikrer ham den hidtil største finale i karrieren.

– Jeg er så glad på HK’s vegne. Han har endnu en gang imponeret mig hernede ved at få elementer i sit spil, som han har arbejdet på, til at ske. Det er er selvfølgelig et overraskende resultat, hvor HK tager den chance, han får, når Anders absolut ikke er på toppen. Efter HK kommer foran hen mod slutningen af første sæt, ser han sig ikke tilbage, og så løber Anders tør for energi, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Danmarks alderspræsident klar til Thailand Open-kvartfinalerne

Viktor Axelsen måtte ud i en mere tæt affære mod Chou Tien Chen. Et opgør, der var en gentagelse af All England-finalen i marts sidste år.

Glædeligvis var udfaldet tilsvarende i dag, og med den yderst skarpe spilform, han har vist over de seneste to uger, lykkedes det Axelsen at hjemtage triumfen 21-19, 21-15.

– Jeg er rigtig glad for Viktors energi og udstråling i dag mod en altid exceptionel modstander. Han formåede at spille de afgørende bolde rigtigt, siger Kenneth Jonassen, som ikke overraskende ser frem mod søndagens finale.

– Jeg tror, det bliver en finale med nerve i, hvor begge spillere ser hinanden lidt an og ikke tør åbne posen for tidligt. Sådan nogle kampe kan gå i alle mulige retninger, og når det er to træningskammerater, der møder hinanden, bliver det ikke altid køn badminton. Men jeg glæder mig rigtig meget til at se den, og jeg er stolt, lyder det fra Kenneth Jonassen.

Selv om cheflandstræneren ikke skal sidde bag banen som vanligt, kan han imidlertid ikke holde helt fri, forklarer han.

– Jeg skal ud at træne med begge (HK og Axelsen, red.) i morgen tidlig og lave lidt teknik. Det har vi gjort hver morgen, mens vi har været herude, og det vil de gerne begge to i morgen. Så skal jeg have samlet tankerne og samlet lidt op på Anders (Antonsen, red.), så vi får sat ham op til at finde de ressourcer og det niveau, vi ved, han har, især til et finalestævne, som inspirerer ham, siger Jonassen.

I morgendagens nærmest unikke danske herresinglefinale i Thailand er det ikke overraskende Axelsen, der er den klare favorit. Mens den tidligere verdensmester har chancen for at tage den anden Super 1000-titel i træk i Thailand, kan Hans-Kristian Vittinghus jagte det, der kan blive karrierens hidtil største resultat.

Finaledagen begynder klokken 06.00, dansk tid, og Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus spiller kamp fire, der formentlig kan – og skal – opleves omkring klokken 08.30. Samtlige finalekampe kan følges direkte på TV 2 Sport.

Klik her for at få overblik over finalekampprogrammet.Tags: , , ,
Kategori: , , ,