Viktor Axelsen fortsætter sin imponerende stime af ubesejrede internationale kampe i træk, da han i dag tog endnu en sejr over Chou Tien Chen. Omvendt formåede Antonsen ikke at finde sit niveau i gruppefinalen mod Tzu Wei Wang, som danskeren tabte. Både Axelsen og Antonsen er begge klar til morgendagens World Tour-semifinaler.

 

I søndags blev det 25. I onsdags 26, og så i går 27. Talrækken fortsatte i dag til 28 internationale kampe, som Viktor Axelsen har spillet i træk uden nederlag, siden han gik på banen tirsdag den 11. februar mod Tsung Fong Mo fra Wales til EM for herrelandshold, da han i dag besejrede Chou Tien Chen fra Taiwan.

Verdensranglistens nummer to Chou Tien Chen havde fået ørerne i den danske maskine i sidste uge, hvor han end ikke vandt et sæt mod Axelsen. Det skete heller ikke i dag.

Axelsen spillede sublimt og vandt 21-10, 21-14 uden på noget tidspunkt at ligne, at han var i problemer.

Klik her og se flere detaljer fra World Tour-finalernes sidste gruppespilsdag

Fokus må sige at være Skovshoved-spillerens gode ven i disse uger. I opholdene omtalte han igen og igen, at det var vigtigt for ham at forblive i fokus. Og med sit fokus på plads, virkede det ikke til, at han på noget tidspunkt var udfordret spillemæssigt.

Viktor Axelsen fortsætter med dagens sejr sin jagt efter at tangere Lin Dans ubesejrede rekord på 30 internationale kampe i træk fra 2006. Det kan danskeren nå her ved World Tour-finalerne, men det kræver en sejr i søndagens finale, hvis han skulle klare sig videre fra semifinalen i morgen.

Hvis den 27-årige danske herresingle vinder World Tour-finalerne vil det være en gentagelse af sin triumf fra 2016 og 2017.

Klik her og se listen med Viktor Axelsens ubesejrede kampe i 2021

Mens Axelsen var fokuseret, var Antonsen ifølge eget udsagn ufokuseret i den direkte duel om at blive nummer et i Gruppe B mod Tzu Wei Wang.

Sidste år mødte de to spillere også hinanden i gruppespillets sidste kamp, og det udviklede sig til en prekær situation. De havde nemlig ikke helt havde styr på, hvad kampen skulle ende, for at de hver især kunne gå videre fra gruppespillet. Men i år var situationen klar: en direkte kamp om førstepladsen i Gruppe B.

Det lignede dog ikke en Anders Antonsen på fuld styrke mod Tzu Wei Wang. Det tilkendegiver kampens længde også, da den med sine 38 minutter var den anden korteste kamp på Bane 1 i dag – kun ”undergået” af Viktor Axelsen mod Chou som varede 36 minutter.

Læs også: Axelsen udraderer All England-semifinalist, og Antonsen kæmper klog sejr hjem: Begge sikret semifinale i sæsonfinalerne

Antonsen måtte gå fra banen med 11-21, 19-21, hvilket placerer ham på gruppens andenplads, mens Wang tager sig af førstepladsen. Begge er kvalificeret til morgendagens semifinaler.

Efter kampen udtalte Antonsen, at han ikke følte sig fokuseret, men at han havde tankerne på semifinalerne i morgen, hvilket kan forklare, hvorfor det ikke virkede til, at han var 100 procent til stede på Bane 1.

Det er første gang i karrieren, at Anders Antonsen spiller sig videre til semifinalerne ved World Tour-finalerne. I 2019 var det første gang, at Antonsen deltog og her nåede han ikke videre fra gruppespillet.

Klik her og se programmet for World Tour-finalerne (programmet offentliggøres efter lodtrækningen, som foretages efter den sidst spillede kamp i dag)

Hvem danskerne møder i deres respektive semifinaler afgøres via lodtrækning, når dagens sidste kamp er færdigspillet. Der er mulighed for, at de to danskere trækker hinanden. Eftersom Antonsen blev nummer to i Gruppe B, kan han trække enten Tzu Wei Wang eller Viktor Axelsen. Omvendt kan Axelsen trække Antonsen eller Chou Tien Chen.