World Tour Finals 2020 - Anders Antonsen - Glæde - Pokal - Titel - Trumf - Sæsonfinaler - Finals - Anders Antonsen
Badmintonphoto

Anders Antonsen bryder Axelsens stime og vinder World Tour-finalerne

January 31, 2021 13:16 Skrevet af

Anders Antonsen vandt i dag World Tour-finalerne for første gang i karrieren, da han med 21-16, 5-21, 21-17 besejrede landsmanden Viktor Axelsen. Med sejren bryder Antonsen Viktor Axelsens vilde stime på 29 kampe i træk uden nederlag. – Anders lykkes med sin game-plan, og det gør det svært for Viktor, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

For første gang nogensinde stod to danske herresingler overfor hinanden i World Tour-finalernes finale. BWF World Tourens største turnering. Viktor Axelsen mod Anders Antonsen.

Mens Viktor Axelsen har virket uovervindelig og i sit livs form, har Anders Antonsen i løbet af de tre turneringer i denne måned kæmpet med at finde formen og sit niveau ovenpå sin coronasygdom i december. Det var blandt andet med til at gøre Axelsen til storfavorit inden finalen.

Den favoritværdighed kunne 27-årige Axelsen dog ikke leve op til, da Antonsen overraskende vandt 21-16, 5-21, 21-17.

– Det er en kamp med en meget intens nerve, og hvor spillet kommer til at foregå på Anders’ (Antonsen, red.) præmisser. Anders lykkes med sin game-plan, og det gør det svært for Viktor. Når Anders spiller sit bedste, får han varieret i sit angreb og på sin forbane. Han får også skabt en nerve i spillet, og det gør, at Viktor halter efter i første og tredje sæt, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Klik her og se flere detaljer fra World Tour-finalernes finaledag

Antonsen fik en god start på kampen. Han fik de såkaldte hurtige point, hvor han hurtigt fik afgjort duellen, så den enkelte duel ikke blev for fysisk, hvilket ville være en fordel for Axelsens maskine. Samtidig var der flere fejl fra banens højeste herresinglespiller, end vi tidligere havde været vidne til i de seneste tre uger. Blandt andet derfor gik Antonsen til ophold foran 11-9, før han lukkede sættet 21-16.

Det var blot anden gang på tre uger, at Axelsen afgav et sæt til sin modstander, og det virkede til, at det var ét sæt for meget.

For i andet sæt fik den blåklædte dansker en kæmpe føring og afgjorde sættet hurtigt med 21-5. Til det skal siges, at Antonsen ikke virkede til at spille sig helt ud, da han stod på den dårlige side af banen, og på baggrund af det, ville han have det vanskeligt med at kæmpe sig tilbage, hvis han også skulle have kræfter til tredje sæt.

Dog blev taktikken for åbenlys, hvilket fik kampens dommer til at give den rødklædte dansker en henstilling og bad ham om at spille igennem.

Læs også: Ren dansk herresinglefinale ved World Tour-finalerne: Jeg er utrolig stolt af drengene

Det gjorde han så i det afgørende tredje sæt. Aarhusianeren lagde godt fra land, men Axelsen var lige efter, da de gik til ophold 11-8 til Antonsen. Herfra kunne man sidde med en forventning om, at Viktor Axelsen ville trække fra, men det var rent faktisk Antonsen, som spillede sig op på 15-9. I den periode spillede Axelsen meget stift, men han fik løsnet op og spillet sig frem til en 17-16-føring.

På imponerende vis fik 23-årige Antonsen vendt den føring tilbage. Han begyndte at slå alt nedad og gå på en hurtig afvikling. Det sikrede fem point i træk til ham og en sejr i tredje sæt på 21-17. En kæmpe overraskelse.

– Anders har spillet med, hvad han har haft af fysiske ressourcer. Han får det gjort på den rette måde i den uge her. Han udnyttede sine muligheder gennem turneringen, og det er exceptionelt flot, det han har opnået her, siger Jonassen.

Med sejren i World Tour-finalerne vinder Antonsen 120.000 dollars (svarende til 735.000 danske kroner) og 12.000 point til verdensranglisten.

Se pointudviklingen gennem herresinglefinalen ved World Tour-finalerne ved at klikke her

Det har på vinderfronten været en sublim måned for dansk badminton og Viktor Axelsen i særdeleshed. Han har vundet to af de tre turneringer, der er blevet spillet i januar i Impact Arena i Bangkok. Og det er ikke bare nogle ubetydelige turneringer. Det drejer sig om sportens største, nemlig Super 1000-turneringer.

– Jeg er så imponeret over det spil og fokus, som Viktor har fundet frem de seneste uger. Han har været en imponerende faktor på banen, men i dag gik det ikke den vej, han havde håbet, siger cheflandstræneren.

Axelsen vandt Yonex Thailand Open og modtog 70.000 dollars (svarende til 429.000 kroner) og 12.000 verdensranglistepoint. Det samme gjorde sig gældende, da han sidste søndag vandt Toyota Thailand Open.

Axelsen vandt sæsonfinalerne i 2016 og 2017, hvor turneringen hed Super Series Finals, inden den i 2018 skiftede navn til World Tour Finals.

Det er første gang, at Antonsen vinder World Tour-finalerne. I 2019 var Aarhus AB-spilleren med for første gang, og her blev endestationen gruppespillet. Det må man så sige, at han fik rettet op på i år ved at tage den samlede sejr.Tags: , , ,
Kategori: ,