Sæsonens næstsidste runde af Badmintonligaens grundspil bød på lidt af hvert, da alle ligaens ti hold krydsede klinger. TSS og Skovshoved stod for aftenens topkamp, Vendsyssel leverede en stensikker favoritsejr, mens Gentofte, Værløse og Højbjerg/Via Biler tog sejrene i mere tætte opgør.

 

Afgørelsens time nærmer sig i Badmintonligaens grundspil.

Der var nemlig meget vigtige point på spil tirsdag aften, da Badmintonsligaens næstsidste komplette runde i grundspillet skulle afgøres. Alle ligaens hold skulle i aktion, og det bød blandt andet på topkamp med en sejr til Team Skælskør-Slagelse over Skovshoved og en sikker favoritsejr til Vendsyssel over Aarhus AB. I de resterende kampe stod Gentofte, Værløse og Højbjerg/Via Biler for vigtige sejre i tre spændende opgør.

Klik her og se stillingen efter grundspillets næstsidste runde

Rundes absolutte topkamp stod mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved, der henholdsvis indtog grundspillet første og andenplads inden aftenens ligarunde. Her var det hjemmeholdet TSS, der i sidste ende trak det længste strå med en dramatisk sejr på 5-4 over de forsvarende Final 4-vindere Skovshoved.

Kampen var præget af flere tætte afgørelser, som da Kim Astrup og Frederik Søgaard slog de rutinerede Joachim Fischer og Carsten Mogensen fra Skovshoved med 23-21 og 21-19. Ligeledes var der spænding i damedoublen mellem Selena Piek/Alyssa Tirtosentono og Skovhovedparret Mette Poulsen/Sara Lundgaard, hvor sidstnævnte løb med en kneben tresætssejr med 19-21 i afgørende sæt.

Team Skælskør-Slagelse fastholder dermed grundspillets førsteplads, mens ‘Skovserne’ rykker ned på en tredjeplads.

Læs også: Få det fulde overblik over aftenens resultater

Sideløbende var der også dramatik for alle pengene, da “tsunamien” fra Solrød Strand tog imod gæsterne fra Værløse, hvor der var yderst vigtige point på spil for de to hold, der begge kæmper om at spille sig med i Final 4. Kampen endte 4-5 til udeholdet fra Værløse. Opgøret bød på hele fem neglebidende tresætskampe. Det var også en lettere ærgerlig Solrød Strand træner, vi talte med efter aftenens kamp.

– Det er selvfølgelige ærgerligt, at det ikke lige tipper vores vej i aften. Jeg er dog glad for, at vi får hivet fire gode sejre med fra aftenens kamp, selvom vi blandt andet mangler Mia Blichfeldt. Generelt synes jeg, at vi har været lidt uheldige med sygdom og skader her i grundspillet, hvor meget gik vores vej sidste sæson. Nu skal vi ud og levere et klasseresultat mod Skovshoved i næste runde, hvis vi skal kvalificere os til Final-4. Det bliver spændende, fortæller Jakob Poulsen, træner for Solrød Strand.

Jakob Poulsen var dog begejstret for, at Badmintonligaen var kommet i gang igen, trods aftenens nederlag.

– Ud over at vi resultatmæssigt stadig har en chance for at spille os i Final 4, så synes jeg, at det var rigtig fedt, at vi fik lov til at spille badminton igen og vise flere af vores bedste spillere frem for de unge. Det er et lys i mørket i den her tid, så det er positivt, at vi kan spille igen, siger Solrød Strand træneren.

Solrød Strand indtager grundspillets fjerdeplads mens Værløse ligger lige efter på femtepladsen.

Læs også: Tingene spidser til i grundspillets næstsidste runde: – Vi skal vinde

Anderledes udramatisk gik det, da Aarhus AB tog imod forhåndsfavoritterne Vendsyssel. Her levede sidstnævnte i den grad op til favoritværdigheden, da de i overlegen stil slog hjemmeholdet med 0-9 og dermed gjorde rent bord.

Der var altså ingen slinger i valsen for nordjyderne, der nu har spillet sig snublende tæt på en plads i Final 4, mens Aarhus AB fortsat indtager ligaens nederste placering.

En anden spændende kamp stod mellem RSL Odense OBK og Gentofte, der var i direkte kamp om ligaens syvendeplads. Her var det udeholdet fra Gentofte der stod for sejren på 3-6. Gentofte overhaler altså OBK på ranglisten og overtager syvendepladsen og spiller sig dermed væk fra de absolutte bundpladser.

Her var det særligt spændende i kampens 1. mixdouble, hvor OBK-parret med William Kryger Boe/Maiken Fruergaard Sørensen tabte en tæt træsetter til Gentoftes Kasper Antonsen/Celine Juel. Det blev ligeledes spændende i 2. herresingle, hvor Mads Thøgersen var oppe imod Gentoftes Christopher Vittoriani. Her løb Thøgersen med sejren på 24-22, 21-18 i kampen mellem de unge herresingler.

Netop 3-6 endte rundens sidste kamp også med, hvor Greve fik Højbjerg/Via Biler på besøg. Her var det Højbjerg/Via Biler der løb med sejren. En sejr, som Højbjerg/Via Bilers Hans-Kristian Vittinghus fortalte, de var nødsaget til at vinde, hvis de skulle holde drømmen i live om en plads i Final 4.

Netop Vittinghus stod for en sejr i 1. herresingle over Kalle Koljonen fra Greve. “HK” prøvede dog også kræfter i 2. mixdouble sammen med Natasja P. Anthonisen, hvor det dog blev til et sikkert nederlag på 21-9, 21-9, da de mødte Greveparret Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby.

Højbjerg/Via Biler holder fast i sjettepladsen og drømmen om Final 4, mens Greve må se til takke med en næstsidsteplads i ligaen.

Dermed står blot en komplet runde tilbage for i år før Final 4-stævnet står for døren.