Foto: Tine Bay, Højbjerg Badmintonklub

Tingene spidser til i grundspillets næstsidste runde: – Vi skal vinde

February 2, 2021 10:37 Skrevet af

Næstsidste runde af Badmintonligaens grundspil står for døren i aften, og dermed er der flere ting, der kan falde plads omkring, hvem der stadig er med i opløbet til Final 4, og hvem der potentielt ikke er. Håbet er højt hos Hans-Kristian Vittinghus, som med Højbjerg/Viabiler stadig øjner en top fire-plads. – Vi skal bare ud over stepperne, fastslår den erfarne herresingle, som har vist høj klasse i Thailand de seneste uger.

 

Mange bække små gør som bekendt en stor å.

Spørgsmålet er, hvem af de 10 hold i Badmintonligaen, der når grundspillet er omme står tilbage med den største å – eller med andre ord den største sum af point.

Det kan der allerede i aften tegne sig et klarere billede, når den næstsidste komplette ligarunde udspilles. Det er i al fald Højbjerg/Viabilers Hans-Kristian Vittinghus yderst bevidst om.

– Vi skal ud at vinde i aften, hvis vi skal have en chance for at komme med i Final 4. Ellers er det så godt som umuligt, konstaterer han forud for opgøret med Greve.

Selv om den erfarne herresingle anerkender, at det ikke altid er let at krydse klinger med Greve på udebane, så tror han til gengæld på, at det østjyske hold kan tage de point, der skal til for at holde liv i håbet om en plads blandt ligaens fire bedste hold.

– På papiret tænker jeg, at det godt kan blive en tæt kamp. Men hvis vi rammer vores bedste niveau, mener jeg, at vi har en god chance for at vinde. Selv om vi vinder, er det nok stadig svært at komme i Final 4, men forhåbentlig kan vi få lidt hjælp, alt efter hvordan de øvrige kampe udmunder. Uanset hvad skal vi gøre vores del af arbejdet først og fremmest, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Selv om den 35-åriges krop stadig er en smule mærket oven på en række hårde matcher i Bangkok de seneste uger, understreger han, at han nok skal være klar, når startfløjtet lyder tirsdag aften.

– Der er ingen tvivl om, at de mange kampe i Thailand har sat sine spor. Jeg påbegyndte træning i fredags og trænede først igennem i går (mandag, red.). Men jeg er skadefri, og efter turen til Thailand har jeg en klar forventning om, at jeg kan præstere godt, så der er ikke noget, der ellers holder mig tilbage, lyder det.

Læs også: Gentofte genåbner grundspillet med gevinst over Vendsyssel

Foruden opgøret i Greve er der flere interessante dyster i kakkelovnen. Ikke mindst venter et topopgør mellem TSS og Skovshoved, der kan gå hen at give et af holdene ro i maven.

I den anden ende af skalaen står to hold, der hver især har vist gode resultater i ligaen de seneste runder, RSL ODENSE OBK og Gentofte. RSL ODENSE OBK formåede i forrige runde at besejre Greve 6-3 og senest at tage en stor skalp over Aarhus AB på 7-2. Gentofte tog så sent som i søndags en overraskende triumf over de hidtil ubesejrede Vendsyssel.

Det opgør udspilles i det fynske på RSL ODENSE OBKs hjemmebane og begynder allerede klokken 18.00.

Læs også: Badmintonligaen runder året af med topspil og topspænding

En halv time senere står en potentiel neglebider for døren i Solrød, som får gæster fra Værløse.

Efter en relativt solid start på sæsonen har Solrød spillet tætte matcher de seneste runder. Det samme gælder i den grad Værløse, der har spillet kampe med maksimalt tætte resultater med 5-4-udfald i de seneste tre runder.

Om det bliver lige nervepirrende i aften, er der med andre ord gode chancer for.

Sidst, men ikke mindst, skal Vendsyssel en tur til Aarhus AB, hvor de skal forsøge at leve op til deres favoritværdighed mod hjemmeholdet og samtidig få oprejsning efter søndagens knebne nederlag til Gentofte.

Læs også: Spænding til det sidste: Sjette runde ligaens hidtil tætteste

 

Få overblik over aftenens opgør herunder, hvor vi aktiverer links til klubbernes Youtube/Facebook-sider og streams:

 

Greve – Højbjerg/Via biler spiller klokken 19.00

Bane 1: https://www.youtube.com/cha…/UCNj8pTDPsHDsbwEQPh-anhg/live
Bane 2: https://www.youtube.com/cha…/UCBzXizywjPx0kQ8gS0kgHtg/live
Bane 3: https://www.youtube.com/cha…/UCbCAdNZ3jUnwH_rAhKVMCKg/live

Team Skælskør-Slagelse – Skovshoved spiller klokken 19.00

Bane 1: https://www.youtube.com/channel/UCxDkfxpcbCyEPYFCXbb2HGQ
Bane 2: https://www.youtube.com/channel/UCXG0cde__iLKbnNPvyKmwow
Bane 3: https://www.youtube.com/channel/UCzmol3FmWYOVSyQtK-EoF8g
Aarhus AB – Vendsyssel spiller klokken 18.30
Bane 1
Bane 2
Solrød Strand – Værløse spiller klokken 18.30
SSBs livestream
RSL ODENSE OBK – Gentofte spiller klokken 18.00


Tags: ,
Kategori: , , , ,