Toyota Thailand Open 2021 - Øjenskade - øje skade - Sara Thygesen - VICTOR
Badmintonphoto

Øjenskade tvinger Thygesen til at blive hjemme fra EM for blandede hold

February 12, 2021 13:03 Skrevet af

Det danske landshold rejser i aften til Finland for forhåbentlig at genvinde EM for blandede hold. Desværre bliver det uden Sara Thygesen, som grundet sin øjenskade må melde afbud. – Jeg ville rigtig gerne have været med til EM og repræsentere Danmark, siger Thygesen.

 

Flybilletten og hotelværelset var booket og klar til Sara Thygesen, så hun kunne deltage og bidrage til Danmarks vinderchancer til EM for blandede hold i Vantaa, Finland.

Desværre får Thygesen ikke overdraget hverken boardingpas eller værelsesnøgle. Hun bliver nødt til at blive hjemme og holde sig i ro for at pleje sin øjenskade på venstre øje. Til Toyota Thailand Open blev hun ramt af fjerbolden i øjet fra kort afstand, og det forårsagede et tryk og bloddannelse i øjet.

Hun er derfor af lægerne blevet opfordret til at holde sig i ro, da hun i værste tilfælde kan forværre sit syn, hvis øjet overanstrenges ved høj puls, hvilket kan forårsage en blodsprængning.

– Jeg ville rigtig gerne have været med til EM og repræsentere Danmark. Det er altid stort og en fed gruppe at være sammen med. Når det så er sagt, tager jeg selvfølgelig mit syn alvorligt. Det skal blive godt igen, før jeg kan komme ud over stepperne, og indtil da er jeg sikker på, at de andre spillere nok skal give den gas, siger Sara Thygesen.

Læs også: Ubehagelig uheldig dansk andendag ved Toyota Thailand Open: Thygesen skal være på hospital i fem dage

Med sine 30 år og mange sæsoner på World Touren ville Sara Thygesen bidrage med en masse erfaring, og det ærgrer elite- og sportschef Jens Meibom, at landsholdet nu ikke kan få fordel af Thygesens rutine.

– Vi går efter at vinde guld til EM for blandede hold, og Sara (Thygesen, red.) udgør en betydelig del af den målsætning, da hun pt. er en del af vores stærkeste damedouble. Derfor er det selvfølgelig trist, at hun ikke kan deltage. Men der er ingen tvivl om, at det er den rigtige beslutning, at hun bliver hjemme i Danmark og holder sig i ro, og vi er fortrøstningsfulde over for, at resten af landsholdet har det, der skal til for fortsat at indløse målsætningen, siger Jens Meibom.

Badminton Danmarks sportslige ledelses team har valgt ikke at udtage en erstatning for Thygesen til det forestående EM.

– Det har vi ikke valgt at gøre, fordi vi allerede er dækket godt ind på pladsen med fire damedoublespillere. Derfor vurderer vi ikke, at der er behov for at udtage en erstatning, som vil indtage en plads som reserve under mesterskabet, siger Jens Meibom.

Læs også: De danske EM-favoritter har sat kurs mod Finland: – Presset er et privilegie

Sara Thygesen var ikke med til at vinde EM for blandede hold i 2019 grundet en knæskade. Hun var dog med til at vinde mesterskabet i 2017 og 2015.

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 17 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

I 2019 vandt Danmark europamesterskabet efter en 3-0-finalesejr over Tyskland ved sejre til Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt.

Til EM for blandede hold spilles én kamp i hver kategori, og Danmark skal dermed bruge tre sejre i hver enkel holdkamp for at vinde den. Danmark er topseedet til EM for blandede hold og befinder sig i Gruppe 1 med Skotland, Tyskland og Finland. De møder værterne, Finland, i første kamp tirsdag klokken 17.00 dansk tid (18.00 lokal finsk tid).

Gruppe 2 består af England, der er seedet toer ved mesterskabet, samt Rusland, Frankrig og Holland.

Se også: Thygesen fejres på Thailandsk hospital på sin fødselsdag

 

Det danske EM-landshold 2021 består af følgende spillere:

Singlespillere:

Viktor Axelsen, Skovshoved

Anders Antonsen, Aarhus AB

Mia Blichfeldt, Solrød Strand

Line Christophersen, Gentofte


Doublespillere:

Anders Skaarup Rasmussen, Højbjerg/ViaBiler

Kim Astrup, Team Skælskør-Slagelse

Mads Kolding, Team Skælskør-Slagelse

Mathias Christiansen, Vendsyssel Elite Badminton

Nicklas Nøhr, Greve

Maiken Fruergaard, RSL Odense OBK

Alexandra Bøje, Højbjerg/Viabiler

Amalie Magelund, Greve

Freja Ravn, KMB 2010

Trænerteamet til mesterskabet er landstræner Jakob Høi og assisterende landstræner Jesper Hovgaard.Tags: , ,
Kategori: , ,