Badmintonphoto

EM for blandede hold 2021 åbnes i aften med dyst mod finske værter

februar 16, 2021 10:02 Skrevet af

Det topseedede danske badmintonlandshold har favoritværdigheden op til over ørerne, når de tirsdag aften spiller første gruppekamp ved EM for blandede hold 2021 mod værterne fra Finland.

 

Selv om de finske spillere har hjemmebanefordelen på deres side, så hersker der tirsdag aften ingen tvivl om, hvem der er favoritter i Danmarks og Finlands første gruppeopgør ved EM for blandede hold 2021.

Opstillingerne til opgøret bliver vi først klogere på helt op til kampen, som spilles klokken 17.00, dansk tid, men det er under alle omstændigheder begrænset, hvor meget vi kender til de finske modstandere.

Sikkert og vist er det dog, at flere af spillerne på det finske landshold spiller i danske badmintonklubber, heriblandt den måske mest kendte, Kalle Koljonen, som spiller for Greve i Badmintonligaen. Over for enten Viktor Axelsen eller Anders Antonsen er han ikke desto mindre betydeligt undertippet, og det må værtsnationen da også siges at være over hele linjen.

Læs også: EM-favoritter har sat kurs mod Finland: – Presset er et privilegie

Foruden en sejr tirsdag er målet da derfor også at blive klogere på de overordnede og ret så anderledes betingelser ved mesterskaberne, som selvsagt er præget af diverse coronarestriktioner og forbehold. Det fortæller landstræner Jakob Høi.

– Vi skal bruge kampen mod Finland til at finde ud af, hvordan forholdene reelt er. På grund af omstændighederne har vi italesat en mindre forventning til det, der hedder stemning i løbet af kampen, siger Jakob Høi med henvisning til, at der fra tribunerne og i hallen generelt kommer til at være markant mindre gang i den, end der plejer ved et internationalt holdmesterskab.

– I stedet har vi forsøgt at sætte større fokus på, hvad hver enkelt kan gøre til træningerne, til måltiderne og i forbindelse med hele forberedelsen for at nå derhen, hvor man skal være for at præstere til en holdturnering, når man ikke som vanligt kan mærke holdet, siger Jakob Høi.

Læs også: Øjenskade tvinger Thygesen til at blive hjemme fra EM for blandede hold

Der er da også god grund til at finde banen og det gode spil frem fluks for de danske EM-håb i Finland, for allerede onsdag står landsholdet over for den største udfordring i gruppespillet, når de møder Tyskland. Tredje modstander i den danske gruppe er Skotland, mens gruppe 2 består af England, der er seedet toer, samt Rusland, Frankrig og Holland.

Alle tre danske gruppeopgør spilles klokken 17.00, dansk tid (klokken 18.00 finsk tid).

Selv om arenaen i Vantaa forbliver tilskuertom i løbet af ugens mesterskab, så er det heldigvis stadig muligt at heppe løs på de danske badmintonstjerner hjemme fra. Badminton Europe livestreamer hele ugen, og fredag og lørdag sender TV 2 Sport direkte fra henholdsvis semifinalerne og finalen.

Klik her for at gå til Badminton Europes livestream

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015.

Danmark er med sine 17 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.Tags: , , ,
Kategori: , , ,