Jakob Høi - Landstræner - Danisa - VICTOR - EM - landshold - udvikling - træner - landstræner - blandede hold
Badmintonphoto

Aftenens EM-gruppekamp mod Tyskland: – Det er en potentiel medaljekamp

February 17, 2021 12:18 Skrevet af

Danmark møder i dag Tyskland i en gentagelse af finalen ved EM for blandede hold 2019. På papiret den absolut sværeste gruppekamp ifølge landstræner Jakob Høi. – Tyskland er på niveau med de tre andre gode hold, der er i den anden pulje, og de kan på en god dag tælle til tre mod os, siger Jakob Høi.

 

5-0. Kort proces. Og ikke ét tabt sæt. Sådan lagde Danmark fra land ved EM for blandede hold i går mod værtsnationen Finland.

I dag kan de rød-hvid-klædte spillere formentlig ikke forvente samme overlegenhed, når de klokken 17.00 dansk tid går på banen mod Tyskland. Det vurderer landstræner Jakob Høi.

– Det er jo en potentiel medaljekamp. Tyskland er på niveau med de tre andre gode hold, der er i den anden pulje, og de kan på en god dag tælle til tre mod os. Omvendt synes jeg, at vi har mulighed i alle fem kampe, så derfor er vi favoritter, men vi er også klar over, at vi skal spille godt i morgen for at tage sejren, siger Jakob Høi.

Læs også: 5-0: Danmark viser vejen mod værterne i uproblematisk første EM-opgør

I EM-gruppekampene skal man vinde tre af holdkampens fem kampe for at vinde selve holdkampen.

Vælger de to nationer at stille op i stærkeste opstilling, holder Jakob Høi favoritværdigheden på danske ketsjere, men påpeger et par kategorier hvor de danske spillere skal være ekstra på mærkerne.

– Tysklands mixeddouble (Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich, red.) har leveret på lige så højt niveau, og måske endda over længere tid end vi har. Så den kamp er åben, selvom vi vandt det seneste møde. De har en herredouble (Mark Lamsfuss/Marvin Seidel, red.), som vi har spillet lige op med, selvom vi har flest sejre på papiret, siger landstræneren og fortsætter til kategorierne med større dansk fordel ifølge ham.

– Vi er favoritter i singlerne og i damedoublen, men det har været tætte kampe tidligere, og deres bedste damesingle Yvonne Li har indtil for nylig slået vores på papiret næstbedste damesingle i Danmark (Line Kjærsfeldt, red.). Men vi er klare favoritter, når vi stiller fuldt hold, så jeg synes da, at vi skal vinde.

Hør også: Optakt til EM for blandede hold – med Mads Kolding og landstræner Jakob Høi

Mixeddoublen med Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich viste for alvor sit høje niveau, da de vandt Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i oktober 2020. Her slog tyskerne Mathias Christiansen/Alexandra Bøje på vejen.

Men som Høi påpeger, har danskerne vundet det seneste indbyrdes opgør. Det skete i SaarLorLux-finalen, hvor danskerne vandt 21-15, 19-21, 21-11.

I damedouble mangler både Danmark og Tyskland en profil. For Danmarks vedkommende er det Sara Thygesen, som er ude med en øjenskade, mens tyske Linda Efler er blevet hjemme på grund af en skade i akillessenen.

Læs også: Øjenskade tvinger Thygesen til at blive hjemme fra EM for blandede hold

Linda Efler spiller normalt med Isabel Herttrich, og de to indtager pladsen som nummer 28 på verdensranglisten. Med Efler ude spillede Herttrich sammen med Kilasu Ostermeyer i gårsdagens gruppekamp mod Skotland, og her vandt tyskerne 21-12, 21-14.

Om samme konstellation vil gøre sig gældende i aften bliver spændende at se. Holdopstillingerne forventes offentliggjort i eftermiddag.

Klik her og se holdopstillingerne til Danmark-Tyskland, når de er offentliggjort

Går aftenens gruppekamp som det seneste indbyrdes møde mellem de to nationer, går Dannebrog mod en sejr.

Danmark mødte nemlig vores naboer fra syd i EM-finalen i 2019 på hjemmebane i Frederiksberg Hallerne. Her fik Danmark revanche for finalenederlaget i 2013 med en sejr på 3-0 ved sejre til Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt.

Klik her for at se flere detaljer fra EM-sejren i 2019 over Tyskland

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 17 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

Tyskland har vundet EM for blandede hold i 2013, sølv i 2019 og 2011 samt bronze i 2017, 2015, 2004 og 1972 (daværende Vesttyskland).

Kampen mod Tyskland spilles klokken 17.00, dansk tid, og kan følges direkte på Badminton Europes livestream.

Klik her for at tilgå Badminton Europes livestreamTags: , , , ,
Kategori: , , ,