- VICTOR - Denmark - Danmark - landshold - EM for blandede hold - Mesterskab - Niclas Nøhr
Badmintonphoto

Før EM-gruppespillets sidste kamp: – Vi er storfavoritter

February 18, 2021 09:12 Skrevet af

Danmark møder i aften Skotland ved EM for blandede hold, og her er landstræner Jakob Høi ikke i tvivl om styrkeforholdet mellem de to nationer. – Vi er favoritter og også storfavoritter mod Skotland, siger landstræneren.

 

Danmark sled sig til en 3-2-sejr over Tyskland i går. Det var ifølge landstræner Jakob Høi en medaljekamp, og Tyskland beviste, at de havde niveauet til at drille Danmark. I aften venter en anden størrelse, når Skotland står på den anden side af nettet i Energia Areena i Vantaa.

– De har en herredoublespiller i Adam Hall, som hører til på IC-niveau og som har gjort det okay i nogle kampe på Super 100-niveau. Så han har lige akkurat niveauet til at gå ind og drille. Han kan både spille herredouble og mixed-, og på den måde kan de godt finde nogle sejre mod os, hvis vi har en dårlig dag. Men jeg synes, at vi er favoritter og også storfavoritter mod Skotland, siger Jakob Høi.

Læs også: Danmark vinder tæt EM-holdkamp mod Tyskland: – Det er vildt, vildt fedt

Skotlands helt store stjerne er damesinglespilleren Kirsty Gilmour. Men desværre for Skotland og for kampen er hun stadig ude med en fodskade, og dermed ikke udtaget til europamesterskabet.

Derfor kan Danmarks værste fjende vise sig at være de rød-hvide selv. I hvert fald beder landstræneren om fuld fokus i aftenens kamp.

– Vi skal gøre os umage, og vi skal stille et hold, hvor vi kan vinde alle fem kampe. De har ikke Kirsty Gilmour med, men de har stadigvæk nogle fine herrespillere. Men det gælder om, at vi tager os sammen og sørger for at tage førstepladsen i gruppen, siger Jakob Høi.

Klik her og se holdopstillingerne til kampen Danmark-Skotland (holdopstillingerne forventes publiceret omkring klokken 15.30)

Vinder Danmark over Skotland, vinder Danmark samtidig Gruppe 1 med sin tidligere sejre over Tyskland og Finland. Det vil betyde, at de forsvarende mestre skal møde to’eren fra Gruppe 1 eller Gruppe 2, hvilket afgøres via lodtrækning efter aftenens sidst afviklede kamp.

Opgøret mellem Danmark og Skotland har fundet sted fem gange tidligere i EM for blandede holds historie.

Det første opgør skal findes tilbage i 1972, hvor Danmark vandt 5-0. Resultatet blev gentaget i 1996 og 2008, mens Danmark vandt 3-0 i kvartfinalen i 2013 og 4-1 i 1988. Så fem på stribe for Danmark. Kan Axelsen, Blichfeldt og alle de andre tage seks i streg?

Hør også: Optakt til EM for blandede hold – med Mads Kolding og landstræner Jakob Høi

Det får vi at se i aften klokken 17.00 dansk tid, og du kan følge med via Badminton Europe TV.

Klik her for at livestreame Danmark-Skotland klokken 17.00Tags: , , , ,
Kategori: , , ,