Maiken Fruergaard - Freja Ravn - VICTOR - Denmark - Danmark - landshold - EM for blandede hold - Mesterskab
Badmintonphoto

Ny besværlig sejr sender Danmark i semifinalen som gruppevinder ved EM for blandede hold: – Set over en bred kam er vi ikke gode i dag

February 18, 2021 21:59 Skrevet af

For anden dag i træk vandt Danmark 3-2, og endnu engang blev holdkampens femte kamp afgørende. I aftes var det Skotland, som voldte Danmark besvær i EM-gruppespillets sidste kamp. Med sejren er Danmark klar til morgendagens semifinaler. – Set over en bred kam er vi ikke gode i dag, siger landstræner Jakob Høi.

 

I går blev kampen mod Tyskland mere end rigelig spændende, og Danmark var kun to bolde fra at tabe kampen, før mixeddoublen med Niclas Nøhr/Amalie Magelund sikrede 3-2-sejren i den femte og afgørende kamp.

Den spænding gentog sig i aftes. Danmark havde inden aftenens opgør aldrig tabt til Skotland i deres fem tidligere indbyrdes opgør, men her til aften var skotterne kun én enkelt kamp fra sejren. Danmark skulle således igen bruge holdkampens sidste kamp for sikre sig den endelige sejr på 3-2.

– Det var helt vildt dårligt og på ingen måde kønt. Set over en bred kam er vi ikke gode i dag. Skotland skal have cadeau for at gøre det godt og gå efter sejren. Men det positive fra kampen er, at vores unge spillere prøver at stå i nogle afgørende kampe, ligesom Freja Ravn gør i dag. Det er ikke noget, du kan træne derhjemme, og at hende og Maiken tager den sidste og afgørende kamp i dag, synes jeg er flot gået, siger den danske landstræner Jakob Høi.

Klik her og se flere detaljer fra kampen mellem Danmark og Skotland

Det var den nysammensatte damedouble med gårsdagens fødselar Freja Ravn og Maiken Fruergaard, som i går vandt med Alexandra Bøje, der sikrede Danmark sejren. Fruergaard/Ravn fik sat spillet rigtig fint op i første sæt, som de vandt 21-15. I andet sæt blev danskernes spil for kort, og det udnyttede Julie MacPherson/Ciara Torrance til at tage sættet 21-18. I tredje sæt fik den nye konstellation sat angrebsspillet i scene, og med det kunne de til sidst juble ved cifrene 21-15.

– Ligesom i går blev det en slider-kamp. Freja laver nogle modige slag og nogle gode ryk, som får vendt kampen. Men det er en meget tung hal, så det er svært at skabe noget, og det bliver nogle rigtig lange dueller. Så det er mega godt gået, at de tør at være i det, og at de lykkes til sidst, siger Jakob Høi.

Nøhr/Magelund gik fra at spille sidste kamp i går til første kamp i dag, og det skifte virkede ikke til at behage gårsdagens helte. De røg nemlig ind i et nederlag på 22-24, 16-21 til Adam Hall/Julie MacPherson.

Læs også: Danmark vinder tæt EM-holdkamp mod Tyskland: – Det er vildt, vildt fedt

De rød-hvide kom tilbage på sporet allerede i kamp nummer to, hvor Anders Antonsen repræsenterede Danmark i herresingle for første gang ved dette mesterskab, efter Viktor Axelsen havde spillet de to første kampe.

I første sæt virkede Antonsen rustfri, da han vandt 21-10. Men i andet sæt var han i problemer. Bagud 11-17 i andet sæt forestillede man sig, at kampen skulle ud i tre sæt. Antonsen bankede dog rusten af sig ved at kaste sig efter boldene og skrabe alt over. Han lod initiativet gå over til Joshua Apiliga, og det fandt skotten ikke løsninger på, hvorfor World Tour Finals-vinderen først udlignede til 17-17 for derefter at tage sejren 22-20.

Line Christophersen var tilbage i damesingle, og hun hentede en 21-15, 23-21-sejr over Rachel Sugden. Som cifrene viser, var det heller ikke uden besvær. I første sæt sad angrebsspillet, som det skulle, men i andet sæt fik Sugden rettet ind. Skotten havde endda sætbold ved 23-22, men flere point fik hun ikke, da Gentofte-spilleren tog tre i træk og sørgede for en 2-1-føring til Danmark.

Den føring gav Anders Skaarup/Niclas Nøhr chancen for at afgøre kampen til Danmarks fordel. Chancen forduftede dog på kun 34 minutter. Den nye danske herredouble fik aldrig spillet hinanden gode og gik flere gange galt af hinanden mod Christopher Grimley/Adam Hall, og så måtte de se sig slået med 8-21, 18-21, før den danske damedouble som beskrevet ovenfor fik afgjort kampen.

– Herredoublen er skuffet. De er skuffet over deres egen præstation og over deres spil. De blev blitzet, og det kom vi ikke ud af, og det er vi meget skuffede over, at vi ikke få løst. Der kom ikke flow i spillet på nogen måde, og så er det svært at få point, siger Jakob Høi.

Læs også: 5-0: Danmark viser vejen mod værterne i uproblematisk første EM-opgør

Med den samlede 3-2-sejr ender Danmark som nummer et i Gruppe 1 med Tyskland som nummer to.

Lige efter kampen blev der trukket lod til morgendagens semifinaler. Her kunne Danmark trække enten Tyskland eller Frankrig, og det blev Tyskland, der røg op ad bowlen som Danmarks semifinalemodstander.

Vi får altså dermed en gentagelse af sidste udgaves finale ved EM for blandede hold og gårsdagens gruppekamp mellem Danmark og Tyskland i den ene semifinale, mens Rusland og Frankrig møder hinanden i den anden.

– Jeg tror, at det bliver en anderledes kamp i morgen mod Tyskland, end den vi så i går. Jeg tror, at de kommer til at stille stærkest op, og det kan gå hen og blive en helt åben kamp. Så det bliver spændende at se, hvordan det ender, siger Høi.

Klik her for at se holdopstillingerne til EM-semifinalen, når de bliver offentliggjort

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender begge semifinaler i morgen, fredag den 19. februar. Rusland-Frankrig spilles klokken 12.00, mens Danmark-Tyskland spilles klokken 17.00.Tags: , , , ,
Kategori: , , ,