Mia Blichfeldt - glæde - VICTOR - Denmark - Danmark - landshold - EM for blandede hold - Mesterskab
Badmintonphoto

Optakt til EM-finalen mod Frankrig: – Det kan sagtens blive lige så spændende som i går

February 20, 2021 10:15 Skrevet af

Danmark har mulighed for at vinde EM for blandede hold for fjerde gang i træk, men det kræver en finalesejr over Frankrig, hvilket de danske spillere og trænere vurderer, kan blive svært. – Det kan sagtens blive lige så spændende som i går, siger Amalie Magelund.

 

De seneste tre danske EM-kampe er endt med snævre og hårdt tilkæmpede sejre på 3-2. I gårsdagens semifinale udvekslede der sig endnu et drama, som Danmark træk sig sejrrigt ud af med en fightende damedouble bestående af Maiken Fruergaard/Amalie Magelund i den sidste og afgørende kamp med cifrene 21-11, 18-21, 21-19.

Det kan meget vel være, at man skal skynde sig at gro nogle nye negle, for i finalen mod Frankrig venter der ganske givet en ny tæt holdkamp.

– Det bliver en spændende kamp, og det kan sagtens blive lige så spændende som i går. Der er nogle kampe, som er helt åbne. Men vi tror på, at vi har, hvad der skal til for at vinde, siger Amalie Magelund.

Læs også: Danmark er i EM-finalen for 20. gang i træk: – Vi vinder på fight, fight og fight

Frankrig har ved dette mesterskab spillet ganske lovende og var i gruppespillet placeret i dynamitgruppen med Holland, Rusland og England. Frankrig formåede at vinde 3-2 over Holland og 4-1 over England, men mod Rusland tabte de 1-4. Her fik de dog revanche i semifinalen, som de vandt 3-2 ovenpå seks timers badminton.

Stiller Frankrig op i stærkeste opstilling, vurderer den danske landstræner Jakob Høi styrkeforholdet i de enkelte kampe, som peger hen imod, at den femte og afgørende kamp kan komme i spil.

– Vi er favoritter i herresingle og damesingle, selvom Qi Xuefei er en meget boldsikker spiller. I herredouble ville vi normalvis være favoritter, men vi har set, at franskmændene (Ronan Labar/Julien Maio) stod stærkt i defensiven, og vi har ikke selv bevist noget endnu her i hallen. Deres mixeddouble med Gicquel og Delrue er ovenpå her i 2021 og spiller godt, og jeg forventer at damedoublekampen bliver ligesom mod Tyskland, siger Jakob Høi.

Holdopstillingerne til finalen ved EM for blandede hold 2021 offentliggøres omkring klokken 11.30 dansk tid.

Klik her og se holdopstillingerne til EM-finale, når de offentliggøres

Mens Danmark kan vinde mesterskabet for fjerde gang i træk, og står i finalen for 20. gang i streg siden 1984, er det Frankrigs første finale ved mesterskabet.

Historisk set har Danmark-Frankrig mødt hinanden fire gange ved mesterskabet. I 2019 vandt Danmark 4-1, i 2017 blev det 5-0, og i 2009 og 2006 blev det henholdsvis til en 3-1- og 4-1-sejr over franskmændene.

Danmark er forsvarende mestre ved EM for blandede hold og har vundet de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015. Danmark er med sine 17 sejre ved EM for blandede hold den nation, som har vundet mesterskabet flest gange af alle europæiske nationer.

Klik her og få overblikket over Danmarks resultater ved EM for blandede hold

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender finalen i dag den 20. februar klokken 14.00 dansk tid.Tags: , , , , ,
Kategori: , , ,