Badmintonphoto

Søskendepar slutter imponerende turneringsuge med finalenederlag – dansk sejr i mixeddouble

marts 28, 2021 16:32 Skrevet af

En stærk turneringsuge sluttede med tre danske andenpladser og en enkelt førsteplads ved Super 100-turneringen Orleans Masters. Søskendeparret Line og Mads Christophersen samt finalemixeddoublerne med Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Niclas Nøhr/Amalie Magelund høster store roser fra Badminton Danmarks elite-og sportschef, Jens Meibom, og assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

 

Dannebrog vajede tungt på endnu en finaledag i 2021. Ved Super 100-turneringen Orleans Masters var der således tre ud af fem finaler med dansk deltagelse. Endda en ren dansk finale i mixeddouble.

Desværre var det kun i mixeddouble-kategorien, at der kom guld om halsen. For i damesingle og herresingle kunne Line og Mads Christophersen ikke tage det sidste skridt i en ellers forrygende turneringsuge, hvor de hver især nåede deres første World Tour-finale i karrieren.

Line Christophersen udmærkede sig i løbet af turneringen ved at slå landskvinden Julie Dawall Jakobsen og verdensstjernen Saina Nehwal, der tidligere har ligget nummer et i verden, vundet VM-sølv i 2015, OL-bronze i 2012 og Indonesia Masters i 2019 – blot for at nævne nogle af inderens flotte resultater. Det var altså en af sportens helt store stjerner, som Gentofte-spilleren slog 21-17, 21-17 i gårsdagens semifinale.

Læs også: Indstil din kandidat: Hvem skal hjemtage Badminton Danmarks Talentpris 2021?

Danmarksmesteren var tæt at gå hele vejen, men i finalen var verdens nummer 13 Busanan Ongbamrungphan til sidst den stærkeste, og derfor tabte Christophersen 21-16, 15-21, 19-21.

– Det var en kamp, hvor Line i store perioder af kampen spiller på et virkelig, virkelig højt niveau. Generelt spiller hun den her finale med rigtig meget mod. Hun spiller i højt tempo og helt grundlæggende skal hun være stolt over sin præstation mod en stærk modstander, som hun i dele af kampen er bedre end. Men det bliver kampafgørende, når Busanan har det svært, for der laver Line desværre for mange fejl. Der vil hun for meget. Men alt i alt en rigtig flot indsats, siger assisterende træner Jesper Hovgaard, som bliver suppleret af elite- og sportschef Jens Meibom.

– Line har leveret nogle rigtig gode præstationer og resultater den seneste tid. Hendes udvikling fortsætter i en positiv retning, og hun har taget endnu et vigtigt skridt i denne turnering ved at gå fra enkeltstående sejre til at præstere igennem en hel turnering. Det er en selvstændig udfordring at levere flere gode kampe i træk i løbet af en turneringsuge, men det har hun formået i denne uge, og det er rigtig godt gået, siger Jens Meibom.

I årets øvrige turneringer nåede Line Christophersen kvartfinalen i Super 300-turneringen Swiss Open, mens hun måtte se sig slået af verdensmesteren Pursala Sindhu i anden runde ved All England.

Læs også: Stream begivenheder og tjen penge til klubkassen med Badminton Danmarks nye streaming-samarbejdspartner

21-årige Line Christophersens 23-årige storebror Mads Christophersen var også i finalen i dag.

Han var oppe mod hjemmebane-darlingen Toma Junior Popo, som er placeret som nummer 47 på verdensranglisten. Christophersen er selv nummer 108, og tabte deres indbyrdes opgør tilbage i 2018 ved Spanish International med 13-21, 16-21.

Desværre blev det ikke til revanche, da Christophersen tabte 21-23, 13-21.

– Det bliver en rigtig herrefight, hvor de slås om at få forbanen, for det er ikke sjovt at stå i defensiven i den her hal. Mads ligger i en førerposition i første sæt, men vil gerne skabe pointene selv, og så bliver det lidt for vildt. Toma Popov gør det også godt, og det må vi anerkende. Specielt i andet sæt, hvor det bliver svært for Mads at holde fast i planen. Men en rigtig flot præstation og en sindssyg flot turnering af ham, siger Hovgaard.

På vej mod finalen slog Gentofte-spilleren franske Thomas Rouxel, der er nummer 42 i verden, i tre sæt, før han i semifinalen leverede karrierens vel nok største enkeltstående resultat med en sejr på 20-22, 21-13, 21-12 over Hans-Kristian Solberg Vittinghus. ”HK” er nummer 22 på verdensranglisten.

– Det var superfedt at se Mads i sin første Word Tour-finale. Mads har arbejdet stenhårdt igennem de seneste par måneder, og det glæder mig meget, at han nu får udbytte af sin indsats. Samtidigt ser jeg Mads´ finale som et positivt tegn på, at den strategiske ændring vi foretog for to år siden, hvor vi begyndte at åbne NETC-træningen op for flere spillere, nu begynder at bære frugt. Jeg synes, det beviser, at det var den rigtige vej at gå, og at vi både kan lykkes med at lave resultater på absolut verdensklasseniveau, samtidigt med at vi styrker bredden indenfor den nationale elite, siger Jens Meibom.

Læs også: Sportschefen om de danske All England-præstationer: – Bredt set rigtig positivt

De danske mixeddoubler med Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Niclas Nøhr/Amalie Magelund klarede sig begge frem til dagens finale.

De havde mødt hinanden to gange i efteråret, hvor Christiansen/Bøje vandt begge opgør ved henholdsvis DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR og SaarLorLux Open.

Igen blev det til en sejr til Christiansen fra Bornholm og Bøje fra Horsens, da de vandt 21-13, 21-17.

– Amalie og Nøhr har været ekstremt gode til at være bevidst om konceptet for at vinde her i hallen. De har spillet på et rigtig højt niveau hernede. Til Mathias og Bøje skal der lyde en stor ros for at komme igennem turneringen, hvor de har været under stort pres, og de har været gode til at kæmpe, når det har været nødvendigt. Så en stærk turnering af begge par, hvor Mathias og Bøje trækker det længste strå i dag.

Klik her og se alle resultaterne fra finaledagen ved Orleans Masters

Niclas Nøhr/Amalie Magelund havde inden finalen slået Indiens andenbedste mixeddouble ud. Chopra/Reddy er nummer 33 i verden, og dem gav danskerne øretæver med cifrene 21-10, 21-7. De slog også et nysammensat indisk par i semifinalen, hvor klassespilleren Ashwini Ponnappa udgjorde halvdelen af modstanderdoublen. Ponnappa ligger med sin normale makker, Rankireddy nummer 20 på verdensranglisten, men ved Orleans Masters spillede hun sammen med Dhruv Kapila.

Christiansen/Bøje havde mødt par, der var placeret under dem på verdensranglisten, før de skulle gøre sig klar til søndagens finale. Alligevel var de ude i tre sæt mod Mathias Thyrri/Mai Surrow og indonesiske Sumanti/Julimarbela i kvart- og semifinalen.

– Vi glæder os rigtig meget over, at vores to bedste mixeddoubler klarer sig hele vejen til finalen. De er i god form og fortsætter deres gode spil fra All England. Med tanke på, at det er mindre end et år siden, at Nøhr og Amalie blev sat sammen, synes jeg, at deres udvikling er rigtig fin. Og Mathias og Alexandra fortsætter deres positive udvikling og har efterhånden etableret sig som et europæisk toppar. Nu ser vi mod EM i slutningen af april, og med de to pars fine præstationer på det seneste, mener jeg, at der er grundlag for optimisme i mixed-kategorien til EM, siger Meibom.

Næste opgave for de danske spillere bliver EM for individuelle i Kiev, Ukraine. Europamesterskabet begynder den 27. april.Tags: , , , , , , , ,
Kategori: ,