Joel Eipe - Rasmus Kjær - Glæde
Badmintonphoto

Misser EM-debut: Testet positiv for Covid-19

April 25, 2021 15:30 Skrevet af

Joel Eipe stod foran sit første europamesterskab i karrieren, men herredoublespilleren er desværre testet positiv for coronavirus og får dermed ikke sin EM-debut i år. Sammen med sin makker Rasmus Kjær skal Eipe nu være i tretten dages karantæne i Kiev, Ukraine.

 

Den talentfulde herredouble med Joel Eipe/Rasmus Kjær kunne have fået deres EM-debut ved dette års europamesterskab, som begynder på tirsdag den 27. april. Men Joel Eipe blev ved sin PCR-test i går, lørdag, testet positiv for Covid-19, og en opfølgende PCR-test i dag, søndag, bekræfter påvisning af coronavirus.

Derfor kommer 24-årige Eipe og 22-årige Kjær ikke på banen til den kommende uges europamesterskab.

– Det er super ærgerligt for Joel (Eipe, red.) og Rasmus (Kjær, red.), at de ikke kommer på banen her i Kiev. Det havde både de og vi set frem til, men vi følger selvfølgelig mesterskabets samt de nationale restriktioner her i Ukraine, og det betyder, at de nu skal være i karantæne på hotellet de næste 13 dage. De er selvfølgelig meget skuffede, men de tager det i stiv arm og er indforstået med, at det er sådan, at situationen er, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

Læs også: Knæskade driller igen Mia Blichfeldt og afholder hende fra EM 2021

– Vi har fulgt alle retningslinjer op til og under mesterskabet, og der er ingen af de øvrige danske spillere eller os i staben, som er testet positiv eller viser symptomer på coronavirus. Alligevel har vi selv valgt, selvom det ikke er en del af protokollen eller retningslinjerne, at PCR-teste alle danske spillere og stabsmedlemmer igen på fjerdedagen efter vores ankomst, så vi er helt sikre på, at ingen andre er smittede, siger Jens Meibom.

Joel Eipe har også fulgt Badminton Danmarks protokol og teststrategi før afrejse, og han blev således PCR-testet i onsdags og lyntestet i lørdags. Begge var negative.

Lørdag blev han PCR-testet på hotellet i Kiev, og den test var positiv. Med det samme fik han taget en ny PCR-test, og den bekræftede, at Eipe har coronavirus. Rasmus Kjær er ligeledes blevet testet samme antal gange som sin herredoublemakker. Rasmus Kjær er testet negativ i alle sine tests.

Læs også: 22 spillere udtaget til EM i Ukraine: – Vigtigt mesterskab på flere parametre

Joel Eipe/Rasmus Kjær skulle have mødt norske Torjus Flaatten/Vegard Rikheim i første runde ved EM.

EM 2021 begynder på tirsdag og spilles i Kiev, Ukraine. Mesterskabet er det 28. af sin slags, og flere af de danske spillere er seedet til medalje, ikke mindst i herresingle, som har danskere seedet både et, to, tre og fire.

Joel Eipe vandt i 2015 sølv ved ungdomsverdensmesterskaberne i herredouble sammen med Frederik Søgaard. Han har siden vundet Norwegian International i herredouble i 2017 og 2018, ligesom han i 2019 blev nummer to til Austrian Open og Spanish International. Det bedste resultat lavede han dog sammen med Rasmus Kjær til sidste års DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR, hvor de nåede semifinalen ved Super 750-turneringen.Tags: , , ,
Kategori: ,