De danske EM-tropper marcherede onsdag problemfrit igennem første runde i Kiev. Her lykkedes det iblandt de talrige solide sejre også Niclas Nøhr/Amalie Magelund at tage revanche over skotske Adam Hall/Julie MacPherson, som de led et tæt nederlag til ved EM for blandede hold tidligere i år. 

 

Førsterundebordet ved EM 2021 blev i den grad gjort rent af de danske badmintonstjerner onsdag, hvor alle mulige sejre blev virkeliggjort.

Blandt de første til at sikre sig endnu en kamp ved mesterskaberne var Niclas Nøhr/Amalie Magelund, der besejrede skotske Adam Hall/Julie MacPherson med cifrene 21-19, 21-18.

Ved EM for blandede hold i februar var det ellers skotterne, der trak det længste strå, og tilbage i november sidste år var det danskerne, der kom bedst ud af det ved SaarLorLux Open. Med andre ord kunne det blive både en dreng og en pige i dag.

– Det var uden tvivl dagens mest åbne kamp, som Nøhr og Magelund stod over for i dag. Glædeligvis blev det grundlæggende en kamp, hvor de i store dele af kampen var rigtig gode til at gøre det, der skulle gøres, fortæller assisterende landstræner Jesper Hovgaard, som sad bag danskerne i kampen.

– I forhold til da de mødte skotterne ved EM for hold, var de mere rolige i dag. Problemstillingen var for så vidt den samme som sidst, de mødtes, hvor de havde svært ved at afgøre boldene. I dag havde især Nøhr mere ro på ketsjeren, og så lykkedes han rigtig godt med at spille Amalie god med gode angrebsslag bag fra, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Double-drama for EM-debutanter: Vi får ikke frigivet drengerøv-energien

Danskerne var ellers flere gange på nippet til at miste føringen, blandt andet i første sæt, hvor skotterne udlignede en dansk 19-16-føring. Da det spidsede til, bevarede Nøhr/Magelund til gengæld roen, hvilket ifølge Jesper Hovgaard var udslagsgivende for danskerne.

– Når Nøhr og Amalie fik en føring, blev de lidt mere udsatte og ville gerne lave hurtige point. Så overordnet set en god præstation, uden at være fantastisk, for jeg tror egentlig, at de kunne have vundet større, siger Jesper Hovgaard.

Store sejre var der ikke desto mindre rigeligt at tage af i den danske lejr onsdag. Der var faktisk ikke andet, og topseedede Viktor Axelsen var førstemand til at tilføre en sejr til dansk konto.

Det gjorde han mod sin tjekkiske modstander på en halv time med cifrene 21-11, 21-12, hvilket på sin vis skulle vise sig at danne præcedens for størstedelen af de følgende danske kampe onsdag.

Rasmus Gemke vandt således sit opgør 21-13, 21-14, Line Kjærsfeldt tog en triumf på 21-12, 21-13, og Line Christophersen landede en sikker sejr på 21-12, 21-13. Hans-Kristian Vittinghus blev en smule mere presset i sit opgør med en italiener, men den rutinerede herresingle lukkede trods alt kampen 21-17, 21-19, inden Anders Antonsen lukkede førsterundeballet med en ikke problemfri sejr på 21-18, 21-14.

Torsdag kommer de resterende danskere i aktion, og så gælder det ellers kampen om at komme i kvartfinalen. Vi håber, at danskerne fortsætter i samme spor som i dag!

Husk, at du kan følge alle de danske EM-spilleres kampe direkte på Badminton Europes livestream.

Du kan også klikke her for at få overblik over alle torsdagens kampe og se tidligere resultater.