Freja Ravn/Amalie Magelund og Alexandra Bøje/Mette Poulsen klarede sig begge videre fra første runde ved europamesterskabet i Ukraine. Desværre tabte Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri i tre sæt, hvor EM-debuten blev spillet lidt for anspændt. – Vi får ikke frigivet drengerøv-energien, som vi ved, de har, siger landstræner Jakob Høi.

 

Der var danske EM-debutanter på banen i både herredouble og damedouble, da den 28. udgave af europamesterskaberne blev skudt i gang i dag. Men mens Freja Ravn/Amalie Magelund vant overbevisende, tabte Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri deres EM-debut.

På papiret stod herredoublen også overfor det hårdeste match-up af debutanterne, da de mødte Matthew Clare/Max Flynn. Englænderne er placeret som nummer 82, mens danskerne er nummer 56 på verdensranglisten.

Men favoritværdighed på papiret kan man ikke bruge til så meget, når man står på banen, hvilket Lundgaard/Thyrri måtte sande, da de tabte 23-21, 17-21, 18-21.

– Der var noget spænding på, som vi ikke helt kommer af med. Vi får ikke frigivet drengerøv-energien, som vi ved, de har. Men det hænger sammen med, at de så gerne ville vinde. Men det blev simpelthen for anspændt, og det var ærgerligt, for det var ikke fordi, vi ikke havde chancerne, siger landstræner og herredoubleansvarlig Jakob Høi.

Læs også: Flere danske medaljehåb til EM 2021: – Vi skal ikke tage noget for givet

Første sæt begyndte godt med en føring på 6-1, men så begyndte englænderne at bide fra sig, og så måtte danskerne gå til ophold bagud 8-11. Det resulterede senere i, at de fik kampens første sætbold imod sig ved 19-20. Den fik de heldigvis afværget, før de fik vendt sættet på hovedet igen og vandt det med 23-21.

I andet sæt var der ikke helt samme iver at spore hos de rødklædte drenge fra Danmark, som måtte se sig slået 17-21, før det afgørende tredje sæt skulle bestemme parrets skæbne.

Ligesom i de første to sæt virkede det til, at Lundgaard/Thyrri ikke havde ro i defensiven, samtidig med at de offensive slag ikke helt hang sammen med de valg, de tog. Alligevel havde de gode chancer for at tippe kampen over til deres fordel, men dem udnyttede de desværre ikke, hvorfor de tabte 18-21.

Selvom det blev til et nederlag, vurderer landstræneren, at EM-debuten kan hjælpe dem godt videre i deres udvikling.

– Vi vidste, at det var en åben kamp, men englænderne vandt, fordi de lavede færre fejl. Jeg håber, at det bliver en mesterskabserfaring, som gør lidt ondt. For Daniel og Mathias er spændende, og de prøvede derinde, så de skal tage den her kamp konstruktivt med videre. De var gode til at stoppe op og få tiden til at få input undervejs. Og så synes jeg, at de viser, at de kan være kreative på servesituationen, men der var færre fejl og større konsekvens fra englænderne, siger Jakob Høi.

Lundgaard/Thyrri havde inden i dag vundet det eneste indbyrdes møde mellem de to doubler tilbage i 2019 med 21-18, 22-20.

Læs også: Misser EM-debut: Testet positiv for Covid-19

Freja Ravn/Amalie Magelund har til trods for deres unge alder på henholdsvis 21 og 20 år prøvet kræfter med store turneringer og mesterskaber som blandt andet Denmark Open, All England, VM og EM for hold. At deltage ved EM for individuelle havde den talentfulde damedouble dog stadig til gode indtil i dag.

EM-debuten blev heldigvis en god en af slagsen, da Ravn/Magelund besejrede Tereza Svabikova/Katerina Tomalova med 21-16, 21-13. Det stod hurtigt klart, at tjekkerne ikke havde niveauet til for alvor at udfordre danskerne, hvorfor det blev et spørgsmål om at holde koncentrationen. En opgave som Ravn/Magelund løste med bravur.

– Jeg er meget godt tilfreds, og der var gode momenter i pigernes spil i dag. Vi havde glædet os til at komme i gang, og vi ville være 100 procent klar og angribe fra start, og det gjorde de rigtig godt. Det blev lidt tøvende i midten af første sæt, men det ændrer de flot i andet sæt. Og så brugte vi et halv sæt på at arbejde i hallen og prøve slagene af, for det er en tung hal, så vi skal til de kommende kampe bruge flere slag i vores angreb for at vinde pointene, siger assisterende landstræner Jesper Hovgaard.

Freja Ravn/Amalie Magelund skal bruge deres afprøvede angrebsvariationer mod tyske Annabella Jaeger/Stine Küspert i næste runde.

Læs også: Knæskade driller igen Mia Blichfeldt og afholder hende fra EM 2021

Sidst, men ikke mindst, var Alexandra Bøje/Mette Poulsen også på banen i dag. De har tidligere deltaget ved EM, men dette års udgave er første gang, at de står side om side.

Dagens modstander var belaruserne Cherniavskaya/Zaitsava, som er at finde som nummer 152 på verdensranglisten. Danskerne, der er placeret som nummer 29, havde ingen problemer med at vinde 21-10, 21-6.

De sjetteseedede danskere møder Buhrova/Stoliarenko fra Ukraine i anden runde.

Klik her og se flere detaljer fra dagens EM-kampe

I morgen, onsdag, skal de danske singler i kamp. Det betyder, at vi både får Axelsen, Antonsen, Gemke, Vittinghus, Kjærsfeldt, Christophersen og Dawall at se. Også mixeddoublen med Niclas Nøhr/Amalie Magelund skal i kamp i morgen.

Se alle morgendagens kampe fra mesterskaberne direkte på Badminton Europes livestream, som du finder her.

TV 2 Sport sender fra fredag og frem.

Badminton Danmark og Team Danmarks målsætning for EM 2021 lyder på 12 medaljepoint, mens 10 point er et acceptabelt resultat. En guldmedalje giver tre point, sølv giver to og bronze giver et point.

Klik her for at få overblik over hele kampprogrammet og de danske spilleres kampe