Danmark er repræsenteret i samtlige fem kategorier lørdag, når semifinalerne ved EM 2021 fløjtes i gang. Det står klart efter en kvartfinalefredag, der bød på flere solide indsatser, hvoraf hovedparten udmundede i sejre. – Vi vinder dem, vi skal, siger en tilfreds assisterende landstræner Thomas Stavngaard.

 

Der var lagt i kakkelovnen til en kvartfinaledag med dansk deltagelse en masse på årets langfredag, der også blev en lang af slagsen i Ukraine.

Glædeligvis kunne de danske fjerekvilibrister konvertere over halvdelen af kvartfinalerne til semifinaler, men det var til gengæld ikke alle, der kom sovende til det.

Hans-Kristian Vittinghus måtte blandt andre grave dybt for at sikre sin EM-medalje med en sejr på 21-19, 17-21, 21-15, fortæller assisterende landstræner Thomas Stavngaard.

– HK var mega presset derinde i dag. Ved to-to i tredje sæt var han ved at få krampe i begge lægge, men han holdt ved, holdt hovedet koldt og blev i det derinde. Hele kampen havde han en god indstilling og spillede i det store hele rigtig godt, så det var sejt, siger Stavngaard, der overvejende er godt tilfreds med dagens danske præstationer.

– Jeg synes, at vi vinder de kampe, vi skal. HK’s kamp var måske lidt en fifty-fifty-kamp, så den var vi selvfølgelig glade for at få. Eneste negative overraskelse var måske Gemkes kamp, men han spillede under nogle rigtig svære forudsætninger i dag, siger Thomas Stavngaard.

Læs også: Overflod af danske sejre på EM-dag, hvor logikken blev vendt på hovedet

Tilsvarende i torsdags var det Alexandra Bøje/Mathias Christiansen, som fik fornøjelsen af at være de første til at spille sig videre fredag. Ligesom Vittinghus måtte også de ud i en tresætter, der dog faldt solidt ud til danskernes fordel i tredje sæt, som de lukkede 21-12.

Alexandra Bøje havde siden chancen for at lande endnu en semifinaleplads. Denne gang i konstellation med Mette Poulsen. Desværre skulle det ikke blive i denne omgang, selv om danskerne var tæt på at levere overraskelsen mod modstanderne Selena Piek/Cheryl Seinen, der dog trak det længste strå og sejren til hollandsk side på 17-21, 21-19, 21-12.

– De skulle have stjålet andet sæt, hvis de skulle have vundet den, siger Thomas Stavngaard og fortsætter:

– Men ikke desto mindre spillede de noget af det bedste, jeg har set dem spille og lykkedes rigtig godt med blandt andet at få flyttet bolden godt i defensiven. De spillede op til det, de havde i posen, så jeg vil sige, at det absolut er en godkendt indsats fra Mette og Alexandra, siger Thomas Stavngaard.

Til gengæld kunne Sara Thygesen/Maiken Fruergaard i overbevisende stil sikre sig en semifinaleplads med en tosætssejr over et par fra Schweiz, mens Amalie Magelund/Freja Ravn desværre måtte takke af for denne gang på trods af en god indsats mod de bulgarske Stoeva-søstre.

– Freja og Amalie spiller en rigtig fin kamp og får en fin start i andet sæt. Jeg havde håbet, at de kunne tage et sæt, men ikke desto mindre viste de, at de er på rette vej og har en damedouble, der ser velstruktureret ud. De skal bare fortsætte og blive endnu stærkere, og så skal de nok kravle op, siger Thomas Stavngaard.

Læs også: Lutter sejre og mixeddouble i vigtig revanche på solid dansk EM-dag

I herredouble nåede topseedede Kim Astrup/Anders Skaarup at få en forskrækkelse, da de tabte andet sæt mod de unge franske brødrene Popov. Danskerne bevarede imidlertid roen i tredje sæt, og med en sikker sætsejr på 21-9 bookede de pladsen i semifinalen.

De to hovedfavoritter i herresingle, Viktor Axelsen og Anders Antonsen, var til gengæld begge sikre i deres sag fredag aften i opgørene mod henholdsvis franske Thomas Rouxel og Brice Leverdez, som de ondulerede overbevisende i to sæt.

Desværre var det ikke lutter lykke i herresinglekategorien, hvor Rasmus Gemke måtte se sig slået af finske Kalle Koljonen med cifrene 21-15, 21-19.

I dagens eneste danskeropgør, som stod mellem Line Christophersen og Julie Dawall, var det fra begyndelsen Christophersen, der satte sig på kampen. Stålsat trak hun sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 21-9, 21-8. Det opgør var desværre det eneste, vi fik at se med dansk deltagelse i damesinglekategorien fredag, da Line Kjærsfeldt måtte trække sig inden kampstart i det ventede underdog-opgør med den klare guldfavorit, Carolina Marin.

Endnu et danskeropgør kan vi til gengæld se frem mod lørdag, hvor Hans-Kristian Vittinghus og Anders Antonsen står over for hinanden i en af de samlet set seks semifinaler, som vi har danskere med i.

Line Christophersen er første dansker i aktion og spiller omkring klokken 14. Debutantens semifinale kan opleves på badmintoneurope.tv, og de øvrige opgør kan følges på TV 2 Sport og TV 2 Play fra klokken 16.00.

Klik her for at få overblik over programmet for alle lørdagens semifinaler ved EM 2021