Badmintonphoto

Damedouble scorer dobbelt triumf ved Aalborg Grand Prix

maj 3, 2021 15:47 Skrevet af

Christine Busch snuppede ligesom sin makker i damedouble, Amalie Schulz, to af de fem titler ved weekendens Grand Prix-turnering i Aalborg. – Virkeligt fedt, at det kunne lade sig gøre, siger Christine Busch om den dobbelte triumf. 

 

Succesen var dobbelt størrelse for to af landets unge fjerkometer, der i weekenden deltog i abc Aalborg Grand Prix i Gigantium.

Makkerparret Christine Busch/Amalie Schulz sejrede sammen i damedoublekategorien, men også i hver af deres respektive øvrige kategori, henholdsvis mixeddouble og damesingle.

– Selvfølgelig havde vi håbet, at det kunne lade sig gøre, og vi tog til Aalborg med mål om at vinde. Men jeg gik ikke ind til turneringen med forventningen om at tage den i begge kategorier. At vi så vinder både damedouble og mixeddouble er jo bare virkelig fedt, siger en glad Christine Busch, der også mærker en vis lettelse.

Læs også: abc Aalborg Grand prix løber langt om længe af stablen: – Vi gør det for spillerne

Sammen med mixedmakkeren Rasmus Espersen leverede Busch nemlig en af de helt store indledende overraskelser i deres debutopgør ved All England i marts, hvor de besejrede indiske Pranaav Jerry Chopra/Reddy N. Sikki, der på det tidspunkt lå som nummer 32 i verden.

Med de gode resultater frisk in mente mærkede Christine Busch derfor også et større pres på sine egne skuldre end tidligere, men også en større selvtillid, lyder det.

– Vi har været inde i en god periode, som har givet noget selvtillid og en tro på tingene. Men på en måde har det også været nemmere at levere ved eksempelvis All England, hvor der ikke har været noget pres på os. Omvendt synes jeg til gengæld, at jeg mærkede et andet pres i forbindelse den her turnering, der var anderledes at sætte sig op til. Det er selvfølgelig noget, vi skal lære, men også noget, der med til at give noget selvtillid, når det lykkes, som det gjorde i weekenden, siger Christine Busch.

Klik her for at se alle resultater fra abc Aalborg Grand Prix

Finalen i damedouble vandt Christine Busch/Amalie Schulz over Clara Graversen/Natasja Anthonisen 21-18, 22-20. I mixeddoublefinalen sejrede Busch med makkeren Rasmus Espersen over Mathias Moldt Baskjær/Emilie Aalestrup 21-9, 21-14.

Damesinglefinalen blev vundet af Amalie Schulz over Benedicte Sillassen med cifrene 21-12, 19-21, 21-10.

I herresingle blev det Magnus Johannesen, der løb med sejren 23-21, 21-13 i finalen over David Kim Kristensen, og sejren i herredoublekategorien snuppede Andreas Søndergaard/Jesper Toft 19-21, 21-6, 21-9 foran Mathias Moldt Baskjær/Rasmus Tophøj.

Sidste turnering på Grand Prix Circuit’en er finalestævnet i Svendborg, som finder sted 4.-6. juni.

Her er de otte bedste spillere i hver kategori baseret på de første fire Grand Prix-turneringer automatisk kvalificeret. Spillerne skal til finalestævnet kæmpe om del i den samlede præmiesum på 100.000 kroner.

Læs også: Line Christophersen om tabt EM-finale: – Det var en meget svær kampTags: ,
Kategori: , , , ,