På baggrund af en række vellykkede og proaktive initiativer modtog Bolbro Badminton søndag prisen som Årets Ungdomsklub 2021. Overrækkelsen kom som en glædelig og gedigen overraskelse for klubbens medlemmer, som var samlet til grillhygge. – Det viser, hvad et godt sammenhold og samarbejde kan føre til, siger en stolt klubformand Maria Baungaard. 

 

I det sommerlige søndagsvejr skinnede solen ekstra meget i Bolbro, og smilene var måske også en smule bredere end sædvanligvis.

Her fik de tæt på 100 klubmedlemmer, som var forsamlet (dog opdelt) til grillarrangement, nemlig en glædelig overraskelse, da klubben blev tildelt prisen Årets Ungdomsklub 2021.

– Vi kunne slet ikke få armene ned, da vi fik det at vide. Vi er ovenud lykkelige, og søndag var den bedste dag, fortæller klubformand Maria Baungaard, som var en af de få, der vidste besked om prisen forinden søndagens overraskende overrækkelse.

Bolbro Badminton vinder prisen som Årets Ungdomsklub på baggrund af en række vellykkede initiativer, som i den grad har båret frugt i løbet af 2020.

På trods af coronapandemien, der desværre ellers har gjort livet surt for mange af landets badmintonklubber, er det lykkedes Bolbro Badminton at tiltrække over 40 nye unge medlemmer, primært i alderen 11-13 år. En del af de nytilkomne badmintonspillere er desuden piger, og det har haft både en gavnlig social effekt og medført en positiv sneboldeffekt, forklarer Maria Baungaard.

– Det har givet rigtig meget, at der er kommet en hel flok piger til, som hygger sig rigtig godt sammen og spiller flere gange om ugen. Det har også medført, at der er kommet endnu flere piger til, siger Maria Baungaard.

Læs også: Gentofte Badmintonklub er årets ungdomsklub 2020

At Bolbro har haft held med at hverve medlemmer i en tid, hvor der på tværs af idrætten er blevet talt mere om medlemsflugt end -tilgang, skyldes ifølge formanden i høj grad, at de i klubben har arbejdet proaktivt.

Allerede i 2019 lagde klubben en slagplan for, hvordan de gerne ville udvikle ungdomsafdelingen via samarbejder med blandt andet skoler og SFO’er. I dag kommer den lokale folkeskoles SFO i klubben en gang om ugen for at træne og lave badmintonrelaterede lege og øvelser.

Klubben har desuden haft repræsentanter ude på flere skoler med tilbud om at komme og prøve badminton ledsaget af et introtilbud og -forløb med tre måneders gratis medlemskab og træning.

– Vores ungdomsformænd har virkelig været guld værd og gjort en megagod indsats med at være ude i klassetrinene, lavet samarbejder og stået for introforløb, hvor de har sørget for at være repræsenteret i hallen, hver gang der har været træning, så de kunnet tage godt imod nye forældre og børn, siger Maria Baungaard.

Desuden har Bolbro Badminton haft flere af deres trænere på trænerkursus, og så gør de generelt en dyd ud af at være en klub, hvor de sociale aktiviteter er i højsædet.

Bag de mange vellykkede tiltag i Bolbro Badminton ligger ikke overraskende talrige timers arbejde af entusiastiske klubfolk, og derfor glæder det da i den grad også klubformanden at blive anerkendt med titlen som årets ungdomsklub.

– Det er en kæmpe ære og viser bare, hvad et godt samarbejde og sammenhold kan føre til. Jeg er rigtig glad for, at folk kan se arbejdet bære frugt – på flere fronter, siger hun.

Prisen blev overrakt af formand i Badminton Danmarks ungdomsudvalg, Helene Petersen, og udviklings- og breddeansvarlig i hovedbestyrelsen, Martin Andersen.

Klik her for at læse mere om prisen Årets Ungdomsklub og se tidligere vindere