Photo: Alan Spink

Cathrine Rosengren suveræn vinder af Spanish Para Badminton International 2021

May 17, 2021 13:06 Skrevet af

Søndag vandt det paralympiske danske badmintonhåb, Cathrine Rosengren, Spanish Para Badminton International 2021 uden slinger i valsen, og billetten til de Paralympiske Lege i Tokyo er således afgjort inden for rækkevidde. – Men jeg tror nok først rigtigt på det, når jeg ser det på skrift, siger Rosengren.  

 

Der var ikke meget at rafle om i SU5-klassens damesinglekategori ved Spanish Para Badminton International 2021.

Her var danske Cathrine Rosengren stort set suveræn i de tre opgør, hun spillede, inden hun søndag kunne indtage øverste podieplads. Det til trods for at spillet endda kunne have været bedre ifølge det danske PL-håb.

– Jeg synes ikke, at jeg ramte mit topniveau under turneringen. Ikke fordi jeg spillede dårligt i nogen af kampene, men jeg ved, at jeg kan spille bedre. Heldigvis havde jeg ikke behov for at ramme topniveau for at vinde, siger Cathrine Rosengren, der vandt alle tre opgør, inklusive finalen, sikkert i to sæt.

Den danske damesingle nævner blandt andet nervøsitet som en årsag til, at niveauet kunne have været højere.

– Jeg var topseedet i turneringen, og det, kunne jeg godt mærke, påvirkede mig lidt. Men alt i alt føler jeg alligevel, at jeg kontrollerede det meget godt. Det var lige så meget manglen på haltræning, som gjorde, at jeg ikke præsterede mit ypperste, tror jeg. Når man plejer at træne hver dag og så kun kan træne én gang på fem dage, får det en betydning, siger Cathrine Rosengren.

Læs også: Cathrine Rosengren klar til første turnering i over et år med mål om triumf

Turneringen i Spanien var den første, Cathrine Rosengren spillede i tæt på halvandet år, efter en knæskade og siden coronapandemien lagde en dæmper på tingene for den danske damesingle.

Derfor var det også ekstra glædeligt at komme i gang igen, fortæller Rosengren.

– Det var megadejligt. Det er bare noget helt andet at spille turnering, så det har været så fedt og dejligt at se alle igen, selv om det selvfølgelig også har været en hård uge.

Med turneringssejren er Cathrine Rosengren nu så tæt på at have sikret sin billet til de Paralympiske Lege i Tokyo, som hun kan komme. Den officielle kvalifikation finder sted inden for få uger.

– Det er en vild følelse at tænke på. Jeg tror nok først rigtigt på det, når jeg ser på skrift, at jeg er kvalificeret. Men det var jo det, der var hele årsagen til, at jeg begyndte at spille parabadminton, så det er lidt en drøm, der går i opfyldelse, hvis det kommer til at ske, siger hun.

Klik her for at se alle resultater fra Spanish Para Badminton International 2021Tags: , ,
Kategori: , , ,