Danmark var repræsenteret i damesingle, damedouble og mixeddouble på finaledagen ved Spain Masters, men i alle tre kampe blev det til danske nederlag mod Indonesien. – Som kampen blev spillet, var indoneserne bedre, siger landstræner Jakob Høi om mixeddouble-finalen. Læs flere citater og detaljer fra de danske finaler her.

 

Danmark havde plads i tre af fem finaler ved Super 300-turneringen Spain Masters, men det blev ikke til en plads på det øverste trin for nogen af danskerne i Huelva, som ellers indtil i dag ellers havde spillet glimrende og lovende.

Niclas Nøhr/Amalie Magelund (nr. 42 på verdensranglisten) kunne redde Danmarks ære i den sidste af dagens finaler ovenpå to andenpladser ved Spain Masters. Men desværre kunne den danske mixeddouble ikke tage dansk revanche mod de tidligere ungdomsverdensmestre fra 2017 i mixeddouble, indonesiske Rivaldy/Mentari (nr. 23 på verdensranglisten), da de tabte 18-21, 15-21.

I første sæt var det tæt mellem de to par, men fra 13-13 begyndte der at snige sig fejl ind i Nøhr og Magelunds spil. De fejl blev taget med ind i andet sæt, hvor Rivaldy samtidig gjorde det rigtig godt for indoneserne, hvor hun fik dirigeret boldene godt rundt fra sin position fremme på banen ved nettet.

– Som kampen blev spillet, var indoneserne bedre. Men jeg synes, at de så bedre ud, end de reelt var, fordi Niclas og Amalie tager lidt for mange forkerte beslutninger. De har gennem ugen været gode til at tage farten af spillet, men i dag holdt de fart i bolden, og der blev de straffet. Men når vi spiller kampen med tålmodighed, kom vi tættere på, men om det havde været nok, ved jeg ikke, for Rivaldy spiller med stort overskud og klasse ved nettet, siger Danmarks landstræner Jakob Høi.

Niclas Nøhr vandt Spain Masters I 2018, hvor han sammen med Sara Thygesen stod øverst på podiet efter en sejr på 21-19, 21-17 over Marcus Ellis/Lauren Smith. Det var modsat blot anden gang, at Amalie Magelund stod i en Super 300-finale – hendes første havde hun stået i få timer forinden.

Klik her og se flere detaljer fra finaledagen ved Spain Masters

For i dagens første finale stod Freja Ravn/Amalie Magelund (nr. 30 på verdensranglisten) overfor Barkah/Gani (nr. 409 på verdensranglisten), hvor danskerne aldrig formåede at gøre kampen spændende for alvor. Dertil var der for mange fejl i deres spil, og de havde svært ved at afgøre boldene til deres fordel, når de var i angreb.

Derfor tabte Ravn/Magelund 16-21, 14-21 i deres første Super 300-finale sammen. Men de to 21-årige danske damedoublespillere tager alligevel fra Huelva med løftede hoveder.

– Det var ikke super godt derinde i dag. Vi gjorde det, vi kunne, og med det vi havde. Vi har spillet nogle hårde kampe de seneste dage, og jeg synes, at vi kan være ekstremt stolte af at nå finalen. Vi har spillet nogle rigtig fine kampe i løbet af ugen. At vi ikke kan bringe det gode niveau ind til finalen, det er vi selvfølgelig super ærgerlige over. Men vi er rigtig stolte over at nå finalen og få 2. pladsen, sagde Amalie Magelund efter finalen.

Det var Ravn/Magelund første internationale finale i år. Deres seneste finale ved en international turnering var i november 2020 i SaarLorLux Open, hvor de også måtte se sig slået. Dengang med 8-21, 11-21 til Europas bedste damedouble lige nu, Stoeva-søstrene fra Bulgarien.

Læs også: Dobbelt op på doubletitler i Tyskland efter dansk duel og sejr over Denmark Open-vindere

Omvendt stod Line Christophersen i sin tredje internationale finale i træk, da hun i dag gik på banen mod indonesiske Wardani (nr. 200 på verdensranglisten). Den berømte ’tredje gang er lykkens gang’ kunne tilsmile Christophersen i dag, eftersom hun havde tabt de to foregående ved EM og Orleans Masters.

Men hendes ellers så vante gode angrebsspil blev afværget af den blot 18-årige Wardani. Danskeren forsøgte sig af flere omgange med sine offensive slag, men kvaliteten manglede i størstedelen af slagene, hvorimod Wardani spillede banen godt og lukrerede på danskerens fejl.

Derfor blev det til endnu en andenplads for Gentofte-spilleren, da hun måtte gå slukøret og skuffet fra banen med et nederlag på 15-21, 10-21.

– Line havde det svært og blev stresset, fordi Wardani var teknisk dygtig, og Line var derfor nødt til at dække hele banen, og så møder hun bolden senere, hvilket gør det nemmere for Wardani at læse Lines spil. I dag møder Line bare en modstander, der er bedre, og det er sund læring at tabe til nogen, som er bedre, så det skal vi tage konstruktivt med videre, siger Jakob Høi.

Det var også Line Christophersens første Super 300-finale i karrieren, og bortset fra finalenederlaget har hun på ny vist flotte takter i sin udvikling gennem foråret af 2021. Det har blandt andet betydet, at hun har rykket sig fra nummer 50 på verdensranglisten ved indgangen til det nye år til en plads som nummer 31 på denne uges verdensrangliste.

Klik her og se verdensranglisten for damesinglespillere

Det gør hende samtidig til den næstbedst placerede danske damesinglespiller kun overgået af Mia Blichfeldt på som nummer 12.