Badmintonphoto

Danmark kvalificerer sig i alle badmintonkategorier til OL i Tokyo

May 28, 2021 10:27 Skrevet af

Danmark bliver repræsenteret i alle fem badmintonkategorier ved OL i Tokyo. Det bekræfter BWF i dag, efter Singapore Open blev aflyst den 12. maj 2021, hvilket var den sidste turnering der gav point til OL-kvalifikationslisten.

 

Anders Antonsen, Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt, Kim Astrup/Anders Skaarup, Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje har kvalificeret Danmark til OL i badminton.

– Det er en stor og flot bedrift, at Danmark er kvalificeret i alle kategorier til OL i historiens mest bemærkelsesværdige kvalifikation. Der har været mange bump undervejs og mange svære beslutninger at træffe, men stor cadeau til spillerne for at tro på landstrænernes beslutninger, turneringstilmeldinger og planlægning. Det har gjort, at vi nu har ni spillere, der er klar til at repræsentere de rød-hvide farver i Tokyo, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Læs også: Tilfreds sportschef oven på hektisk EM: – Gode præstationer trods trælse omstændigheder

I den sportslige ledelse hæfter man sig også ved, at det i den svære coronatid er lykkes at forbedre Viktor Axelsens kvalifikationsplads, så han ender med en OL-seedning, ligesom mixeddoublen med Mathias Christiansen/Alexandra Bøje også formåede at kvalificere sig.

– Før corona ramte os, stod vi uden en kvalificeret mixeddouble, men Mathias og Alexandra har virkelig grebet chancen og spillet opad gennem specielt det her forår, og lykkes i det allersidste mesterskab at sikre sig kvalifikationen. Viktor har været exceptionel outstanding i 2021 og har spillet sig frem til en 3./-4.-seedning, og det er rigtig vigtigt for at undgå Kento Momota før en potentiel semifinale, og for at vores to herresingler ikke kan møde hinanden før en eventuel finale, og selvfølgelig for vores målsætning om at hente OL-medaljer, siger cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen lå nummer seks på OL-kvalifikationslisten den 28. april 2020, hvor ranglisten lukkede ned, før den så åbnede op igen den 9. marts 2021.

Klik her og se OL-kvalifikationsranglisten

I hver af de fem kategorier kan hver nation maksimalt kvalificere to singlespillere/doublekonstellationer. Det kræver dog, at begge singlespillere slutter i top-16, og at doublekonstellationerne ender i top-8 på OL-kvalifikationslisten. Slutter nationens næstbedste placerede spiller som eksempelvis nummer 17 i en af singlekategorierne, kvalificeres kun en spiller fra nationen.

Badminton Danmark skal nu indstille de OL-kvalificerede spillere til DIF, og så er det DIF, der i sidste ende udtager spillerne, som skal repræsentere Danmark til OL i Tokyo.

Hvis DIF udtager de kvalificerede badmintonspillere, vil det være den trup med flest OL-debutanter i siden 2000. I Sydney var der ti OL-debutanter, mens der kan komme otte i Tokyo. Viktor Axelsen er den eneste, som har deltaget ved OL før. Det gjorde han ved OL i Rio i 2016, hvor han vandt bronze.

Badmintondelen af OL spilles fra 24. juli til 2. august.

 

OL-kvalificerede danskere og deres placering på OL-ranglisten:

Herresingle:

  1. Anders Antonsen
  2. Viktor Axelsen

 

Damesingle:

  1. Mia Blichfeldt

 

Herredouble:

  1. Kim Astrup/Anders Skaarup

 

Damedouble:

  1. Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

 

Mixeddouble:

  1. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje


Tags: , ,
Kategori: , ,