En vedvarende motivation til at udvikle sin trænerpraksis, en bæredygtig strategisk tilgang og et sundt regionalt fokus er blandt årsagerne til, at abc Aalborg-cheftræner Thomas Nielsen er nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2021.  

 

Efter talrige år som driftig talentudvikler er den anden nominerede i rækken af kandidater til Badminton Danmarks Talentpris 2021, Thomas Nielsen, fortsat både motiveret og oppe på mærkerne, når det kommer til at udvikle og forny sig.

Den nordjyske talenttræner, som har været en drivende kraft i opbygningen af et bæredygtigt system, baseret på ATK, i abc Aalborg, hvor mange talentfulde spillere er udklækket, roses af Badminton Danmarks talentudviklingschef, Lars Uhre, for sin vedvarende sult efter ny viden.

– Thomas er hele tiden optaget af at udvikle sig som træner. Han er enormt videbegærlig, og glædeligvis deler han gerne sin viden med andre og er både aktiv og engageret, når det kommer til at samarbejde med og udvikle klubberne i regionen, siger Lars Uhre.

Læs også: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris: Sune Gavnholt

Netop samarbejdet er da også en vigtig prioritet for Thomas Nielsen, forklarer han selv.

– Jeg har altid kørt med åbne træninger, for jeg synes, at det er vigtigt at dele viden. Hvis alle hjælper hinanden med at hjælpe hinanden, så løfter vi i flok. Det ser jeg som ekstremt vigtigt og nødvendigt, for ellers risikerer vi at blive sårbare, uanset hvor i landet vi er, siger Thomas Nielsen.

Adspurgt, hvordan han bevarer videbegæret efter så mange år i faget og efter at have gennemført stort set alt, der er muligt, fra diplomtræneruddannelsen til elitetræneruddannelsen, lyder det:

– Når jeg kommer ud i hallen og ser det, der sker, når spillere oplever glæde ved at lære nyt og motiveres til at udvikle sig videre, så gør det det hele for mig. Motivationen til at lære nyt som træner har derfor aldrig været et problem, så længe der er spillere, som synes, det er sjovt at spille badminton. Så jeg er også klar til at hjælpe dem hen, hvor deres mål og drømme er.

Næste mandag præsenteres den tredje og sidste talentpriskandidat i rækken af årets nominerede.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris